Kampaajan suosikit: Hiuksiin jätettävät hoitoaineet

Olen vasta viimeisen vuoden aikana löytänyt sellaisen ihmetuotteen kuin jätettävä hoitoaine. Sain testiin pari putelia ja eräs asiakas hehkutti suihketta, joka tekee hiuksista laineikkaammat. Varsinkin tuo jälkimmäinen aikeutti suoranaisen ryntäyksen kaupan hiushyllylle ja nyt alan ilokseni olla siinä pisteessä, että haluan jakaa parhaimmat tuotevinkit teidän kanssanne.

Kaikki tuotteet on testattu ensisijaisesti omassa hiuksessani, joka on tyypillinen suomalainen hento, käsitelty hius. Myös asiakkaiden päihini olen testannut suurinta osaa tuotteista, joten uskaltaisin väittää näppituntuman olevan aika hyvä. Purkit eivät ole paremmuusjärjestyksessä, vaan luovasti sekaisin, kas näin:

SASSOON - Halo Hydrate

Jollen aivan väärin veikkaa, Halo Hydrate taitaa olla Sassoonin rakastetuin ja myydyin tuote. Tämä jätettävä hoitosuihke on sitä panosta-luokan tavaraa, jolla saa aikaiseksi ihan mielettömän terveen näköiset, kiiltävät, pehmeät ja ilmavat hiukset. Sellaiset Pantene ProV -pakasta vedetyt. Hämmästyttää joka kerta.

Tuoksu on hedelmäisen vanilijainen ja suihke itsessään on hienojakoista mistiä. Yliannostelun vaaraa ei ole, sillä lopputulos ei latista tai tahmaa tippaakaan. Hinta on noin 33,50 ja tuotetta saa vain Sassoon-kampaamoista.

UNIQUE - Leave-in Conditioner

Eräs asiakkaani kertoi, kuinka eräs Ruohonjuuresta ostettu jätettävä hoitoaine lupaa tuoda esiin hiusten luonnollista laineikkuuta ja kuulemma ainakin tyttären suorat hiukset oikeasti kihartuvat jonkin verran tuotteen suihkuttelun jälkeen. Siispä kolmiloikkaa suoraan Ruohikseen ja Uniquen jätettävä hoitoaine koriin.

Luonnonkosmetiikan jätettävä hoitoaine tuoksuu ihanasti mustikalta ja tekee hiukset jopa hieman tuuheiksi! Yliannostelun vaaraa ei siis ole tässäkään tuotteessa. Laineikkuutta tulee esiin aina toisinaan, kun hiukset saavat kuivua vapaasti, mutta omissa käsitellyissä hiuksissani taitaa olla liikaa haastetetta jatkuvaan kihartumiseen. Siitä huolimatta kiilto on upea ja tuntuma pehmeä. Oma suosikkini ja jatkuvassa käytössä. Hinta taisi olla 15 euron luokkaa.

LESS IS MORE - Tangerine Curl Balm

Vaikka Tangerine Curl Balm olisi tarkoitettu nimensä mukaan kiharoille hiuksille, se toimii ihanasti myös luonnollisen taipuisuuden esiinkaivajana (edellisen Uniquen suihkeen tapaan). Tuote on voidemainen, joten se on hoitoteholtaan hieman suihkeita tehokkaampi, mutta levittyy kuitenkin ihanasti tahmaamatta. Itse sain tämän purkin joskus maahantuojalta testiin ja se on kulkenut siitä lähtien mukanani matkoilla.

Less is Moren tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa ja niiden tuoksut huumaavat raikkaalla sitruksella. Hoitava ainesosa tässä on Aloe Veran lehdistä saatava öljy, joten Curl Balmin jälkeen hiukset tuntuvat tosi pehmeiltä, siloisilta ja kiiltäviltä. Varsinkin kuivalla kesäsäällä tämä on rakkain tuotteeni, kiharahiuksisille tai hyvin kuiville latvoille menee varmasti ympäri vuoden. Normikokoisen purkin hinta on noin 25 euron luokkaa.

GOLDWELL - Kerasilk Reconstruct Split Ends Recovery Concentrate

Split Ends Recovery Concentrate ei varsinaisesti ole hiuksiin jätettävä hoitoaine, mutta menee omassa käytössäni samaan kategoriaan, sillä en käyttäisi tätä yhtä aikaa jonkin toisen jätettävän tuotteen kanssa. Kyseessä on nimittäin todellinen tehotippa, joka sulkee kaksihaaraiset tuosta noin vain ja saa aikaiseksi todella hyväkuntoisen ja suoran latvan. Lopputulos näyttää jopa siltä, kuin hiukset olisi juuri leikattu!

Goldwellin tuotteet tuoksuvat puhtaasti kampaamolta, en sitä osaa paremmin kuvailla, ja sen verran tehokasta tavaraa tämä on, että kannattaa aloittaa hyvin pienistä määristä. Hinta on pienen googletuksen perusteella ehkä noin 35 euron luokkaa, mutta tämä on niitä tuotteita, joiden kohdalla ei tarvitse miettiä, että tekikö se nyt jotain... Tämä nimenomainen puteli on saatu blogin kautta testiin.

Jäikö joku tuote kiinnostamaan? Tai onko sinulla jemmassa jokin täydellinen jätettävä hoitoaine? Jaa toki kommenttikentässä!

-Meeri

Kommentit

Smiley (Ei varmistettu)

Ootko testannut tota Uniquen hoitsikkaa muunlaiselle hiustyypille kun sille perus suomalaiselle? Mulla on meinaan isän suvun puolelta perityt älypaksut, vahvat, karheat ja luonnontaipuisat hiukset ja mietin, mahtaisko toi tehdä mun tukalle mitään taikoja. Käytän luonnonkosmetiikkaa ihon- ja hiustenhoidossa, enkä käsittele hiuksiani nykyään enää mitenkään, niin auttaiskohan toi vielä enemmän tuomaan mun biitsikiharoita esiin? Jätin nimittäin poishuuhdeltavan hoitoaineen käytönkin pois ja nykyään levitän kosteisiin hiuksiin kookosöljyä, joka toimii mainiosti, mutta lisäkosteutus ei olis varmaan ollenkaan pahitteeks - etenkin nyt kun talvi ja pakkaset taas saapuu!

Ammattilaisen mielipiteitä tästä? :)

merkkari

Uskon todellakin, että toimii! Jos se saa suoraankin tukkaan lainetta aikaiseksi, niin ihan varmasti piristää valmiiksi kiharaa hiusta.

KatjaK (Ei varmistettu)

KMS Californian Moist Repair revival creme on oma suosikkini <3 Ihanan kosteuttava tämmöselle luonnonkihartuvalle tukalle!

merkkari

Jes, kiitti vinkistä!

Essiiiiii (Ei varmistettu)

Tää sama on myös minun tukkani ehdoton pelastaja! Oikeasti kymmeniä (!) tuotteita kokeilleena tämä jäi käyttöön, aivan mahtava purtilo. Olisin pitkien, blondattujen hiusten latvojeni kanssa varmaan jo luovuttanut ilman tätä.

Tämä on aiheen vierestä, mutta tulipahan mieleen; Osaisitko suositella Tampereella jotain Folkin tyylistä luonnollisuutta arvostavaa kampaamoa? Tai jotain muuta suosittua/taitavaa kampaamoa?

 

 

merkkari

Voi vitsit, en kyllä osaa, mutta jos löydät mulle hyvän liiketilan, niin perustan sinne Folkin! :)

Pidetäänpä silmällä :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä suosittelen lämpimästi Profia ja siellä erityisesti Jaanaa ja Saaraa. Olen käynyt vähän vaihdellen molemmilla jo vuosia eikä ikinä ole tarvinnut pettyä. Leikkaus on aina tosi onnistunut ja helppo ylläpitää.

merkkari

Mahtavaa, kiitos vinkistä!

Kiitos paljon vinkistä :))

Hensssu (Ei varmistettu)

Ihanaa että mukana oli luonnonkosmetiikkaa!

merkkari

Käytän itselleni kotona pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaa. Töissä on tuo kuormitus niin melkoinen, että haluan minimoida sen kotona.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.