Kestävät kiharat juhliin - kouluttajan vinkit

Olin kuluvalla viikolla Wellan hiuskoulutuksessa ja kyselin tilaisuuden jälkeen lempparikouluttajaltani Pennalan Juhanilta tärkeimmät vinkit kestäviin kiharoihin. Nyt juhlakauden alkaessa keskustelen tästä aiheesta päivittäin asiakkaitteni kanssa, sillä kaikkihan sen ovat huomanneet, että suomalaiseen silkkitukkaan on todella vaikea saada aikaiseksi kiharat tai laineet, jotka kestävät pikkutunneille saakka. Annoin Juhanille vapaat kädet valita tärkeimmät muotoilutuotteet koko Wellan skaalasta, mutta Juhani luotti kivenkovaa edulliseen (kaikki putelit 23,90) ja raikkaan tuoksuiseen Eimiin, jonka valikoimasta löytyi kouluttajan kaikki luottotuotteet.

Eli, sinä tuleva ylioppilas (tai juhlavieras), joka haluat itse kihartaa hiuksesi tuleviin juhliin, nappaa tästä tärkeimmät askeleet kestäviin laineisiin:

1. Suihki pyyhekuivattuihin hiuksiin (tyveen ja latvaan) Eimin Ocean Spritz -suolasuihketta sekä Perfect Setting - kampausnestettä. Suolasuihke tekee hiuksiin sen tarvittavan karheuden, jotta hiuksiin saadaan rakennetta ja pitoa. Perfect Setting taas toimii lämpösuojana, tuo kiiltoa ja volyymia. Levitä pituuksiin Eimin Natural Volume -muotovaahtoa tuomaan lisää pitoa. Huom! Juhanin omien kokemusten mukaan muotovaahto kannattaa levittää vain pituuksiin, sillä vesipohjainen muotovaahto saattaa pään lämmetessä ja hiotessa muuttua takaisiin vesimäiseen muotoon. Näin ollen tyveen levitetty muotovaahto saattaakin lässäyttää tuuheuden päivän mittaan! Did not know that one! Ja hyvä huomio on myös se, että hiuksiin ei kannata laittaa mitään jätettäviä hoitoaineita tai öljyjä tällaisena päivänä.

Jos on varaa vain yhteen, tärkein näistä on Ocean Spritz, joka takaa karheuden ja pidon sekä tuuheuttaa.

2. Föönaa tyvi kunnolla harjaamalla tyveä samaan aikaan ylöspäin (eli nosta hiuksia väärälle puolelle päätä). Latva föönautuu tässä samalla hieman itsekseen ja sen voi sitten lopuksi puhaltaa kuivaksi.

3. Kiharra hiukset haluamallasi laitteella haluamaasi kiharatiukkuuteen. Äärimmäisen ratkaiseva tuote tässä kohtaa on Eimin Stay Essential hiuslakka, joka suihkaistaan jokaiseen osioon ennen kiharrusta. Stay Essential suojaa kuumuudelta ja kosteudelta ja maksimoi kestävyyden. (Lisäksi oma kokemus on, että rauta kannattaa lämmittää kunnolla 200 asteeseen ja tehdä kiharat tarpeeksi pienissä osioissa. Jos hiukset kihartaa aamulla ja juhla on vasta päivällä, kiharat kannattaa tehdä ehkä aavistuksen tiukemmaksi, kuin on aikomus, mutta tässä kohtaa ei ole tarvetta liioitella, varsinkaan, jos on nämä Juhanin vinkkaamat rutiinit hallussa.)

Jos on pakko valita vain yksi, valitse Stay Essential -lakka, joka on se ehdoton avaintuote tässä.

4. Kun kaikki hiukset on kiharrettu, suihkauta vielä kauttaaltaan Stay Essential -lakkaa sekä Eimin Glam Mist -suihketta, joka viimeistelee lookin kiillolla ja suojaa kosteudelta. Haro kiharat auki sormin ja you're done!

Wellan kouluttaja, symppis Juhani Pennala

Treenaa kiharat kerran ennen juhlapäivää, niin saat annostelun kohdilleen ja vähän treeniä kihartamiseen. Samalla pystyt tsekkaamaan, kuinka paljon kiharat suoristuvat päivän mittaan, eli kuinka tiukat kiharoista pitää aamulla tehdä. Sitten vain tsemppiä ja ihania juhlia! :)

-Meeri

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.