Kookosöljykikat hiusten ja päänahan hoitoon

Joka toisesta kodista löytyy nykyään maailman monikäyttöisintä kookosöljyä. Kookosöljy toimii loistavasti myös hiusten ja päänahan hoidossa!  Parhaimmillaan se on ennen pesua tehtävissä hoidoissa, sillä se hylkii vettä, ehkäisten veden aiheuttamaa haurastumista ja suojaten hiusten omia proteiineja.

Seuraavassa muutamia kikkoja kookosöljyn käyttöön omassa kylppärissä:

ONGELMA: Kuiva päänahka / Elottomat, karheat tai kärsineet hiukset

RATKAISU: Hiero pieni määrä kookosöljyä koko päähän ja hiusten pituuksiin. Anna vaikuttaa puolisen tuntia tai halutessasi vaikka yön yli. Tämän jälkeen pese hiukset normaalisti shampoolla ja hoitoaineella. Jos käytit paljon öljyä ja annoit sen vaikuttaa pitkään, voi olla että hiukset kannattaa pestä pariin kertaan.

Voit myös levittää erittäin pienen määrän (pikkurillin kynnen verran) kookosöljyä kuiville latvoille pesun jälkeen, hiuksiin jätettävän hoitoaineen tapaan. Tämä toimii myös sähköisten hiusten taltuttamiseen!

ONGELMA: Hilse / Kuiva päänahka / Hidastunut hiustenkasvu / Muotoilutuotteiden jäämät päänahassa

RATKAISU: Terve päänahka antaa edellytykset terveelle hiustenkasvulle. Kuivashampoot ja muut hiusten tyveen tarkoitetut suihkeet voivat pitkään  käytettynä aiheuttaa kaikenlaista ongelmaa päänahassa, joten kuorinta silloin tällöin on paikallaan!

Sekoita pariin ruokalusikalliseen kookosöljyä vajaa teelusikallinen sokeria ja hiero mössöä hellävaraisesti päänahkaan. Sokeri irroittaa kuollutta ihosolukkoa, jolloin hiuksilla on taas tilaa kasvaa. Pese hiukset tämän jälkeen normaalisti.

ONGELMA: Kokonaisuudessaan kuivat hiukset / Kuiva ja ärtyvä iho / Hauraat kynnet

RATKAISU: Syö kookosöljyä suoraan purkista! Omasta kokemuksesta voin kertoa, että kun mikään muu ei enää toimi, niin kookosöljyn syöminen auttaa. Suosittelen ehdottomasti lämmittämään öljyn juoksevaksi, jolloin se on miedomman makuista ja koostumuksen sietää. Pari ruokalusikallista päivässä riittää!

Tutkimustietoa ja lisää vinkkejä aiheesta löytyy mm. täältä.

Ihanaa sunnuntaipäivän jatkoa!

-Meeri

Kuvat: www.curlynikki.com, www.wellbeingsalons.com, www.bellebeirut.com, www.favim.com

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos hyödyllisestä postauksesta! Jokainen näistä kohdista osui ainakin minulle kuin nappi silmään. Nyt täytyy sitten seuraavan pesun yhteydessä kokeilla, jos tämän kuivan ja hilseilevän päänahan saisi vuosien taistelun jälkeen normaaliksi, edes muutamaksi päiväksi kerrallaan :)

merkkari

Vierailija: Kiva kuulla, että jutusta oli hyötyä! Sun kannattaa myös käydä tutustumassa tämän postauksen tuotteisiin. Nioxin-sarja tehoaa hilseilevään päänahkaan paremmin kuin mikään aiemmin! Sen kun yhdistät kookosöljyyn, niin avot, kaik ongelmat on pois! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse olen käyttänyt kookosöljyä dödönä. Mielestäni en kuuluu mihinkään hajuttomiin tai normia vähemmän hikoaviin, mutta kookos toimii silti! Kainalokarvojen ajelun jälkeen iho kuivuu ja ärtyy kaupan dödöistä, lisäksi niissä on paljon kemikaaleja ja sitä alumiinia. Mutta kookos pitää hien hajun poissa ja samalla kosteuttaa ihoa :)

merkkari

Joo, kokeilin itse myös joskus tätä päiväkäytössä. Piti yllättävän hyvin, mutta ei silti omalla kohdalla riittävästi. Mutta käytän edelleen kookosöljyä öisin, suihkun jälkeen! Ehdottomasti kuitenkin kokeilemisen arvoinen juttu!

Liv
Päiväuniaika

^ Kookosöljy tarvii aikaa toimiakseen. Niin tai siis se ihminen tarvii aikaa totuttaakseen kroppansa toimimaan sen kookosöljyn kanssa. Muistaakseni noin viikosta pariin menee, ennen kuin kookosöljy toimii dödönä niin kuin sen kuuluu toimia (mullahan pettää jo deodorantitkin, en uskalla edes lähteä kokeilee kookosöljyä). 

Ite käytän kookosöljyä kerta viikkoon ikään kuin hiusnaamiona yön yli pituuksissa. Samalla tavalla kun "vähän vaalensin" tukkaani tossa taannoin ja tapatin pehkoni ihan totaalisesti, sain sen parempaan happeen (ja esim. harjausta kestämään ;D) ihan vajaassa viikossa kookosöljyllä läträten. Kolmisen viikkoa meni, jotta tukka taas tuntui suht vahvalta (myönnetään, että otin vielä yhden värin poiston ja kaksi värjäystä väliin...) ja nyt ei ole enää tietoakaan mistään tukka accidenteistä :) 

Kookosöljyllä on muuten pienoinen auringolta suojaava vaikutuskin. :) Minä tavallisesti palan tosi helposti, mutta viimeiset viisi kesää en ole palanut, enkä ole tarvinnut aurinkovoiteita, kun olen kookosöljyllä itseni rasvannut (nyt huomautuksena, että minä en ota aurinkoa. se tarttuu, mikä on tarttuakseen, mutta mä en ole ihmisiä jotka makaa monta tuntia rannalla toivoen rusketusta). 

merkkari

Liv: Kiitos, mahtavia pointteja sulla! Erityisesti toi viimeinen aurinkosuojana käyttäminen pitää ottaa ens viikolla testiin, kun pääsee aurinkoon makoilemaan! :D

Liv
Päiväuniaika

Muistetaan silti se _pienoinen_ aurinkosuoja. Kunnon auringossa kunnon suoja! ;) 

vaikka tosin kaveri käyttää kookosöljyä auringonottoon (rusketus tarttuu, iho ei pala), mutta sitten toisaalta kaveri harvoin kuulemma muutenkaan palaa.. 

Tosi kivoja vinkkejä! Kokeilin kookosöljyä + sokeria päänahkaan ja toimii! Hiukset piti pestä kahdesti tuon käsittelyn jälkeen, mutta hilse on poissa ja hiukset kiiltää ja on tuuheat!!! Kiitos!

merkkari

Mahtava juttu! Ja parasta tässä on, että nämä toimivimmat jutut on aina kaikista halvimpia. Pitää vaan nähdä vähän vaivaa. Aurinkoista päivää!

Älä syö (Ei varmistettu)

Kookosöljy saattaa ulkoisesti käytettynä olla hyväkin, mutta syömään sitä ei pidä mennä. Se kun on lähinnä kovaa rasvaa ja sellaisena pikemminkin haitallistr kuin hyödyllistä.
Ks. http://www.rasvatieto.fi/ajankohtaista/kookos%C3%B6ljy-mainettaan-huonompi

merkkari

Voi, älä syö, ellet halua! Jokainen tekee omat päätöksensä. Itse syön, ihan niin kuin kunnon voitakin. Rypsiöljyä käytän lähinnä ovien saranoihin :)

Hahahaha (Ei varmistettu)

www.rasvatieto.fi ei ole lähteenä kovin luotettava. Kookosöljy on kohtuudella syötynä terveellistä, mutta tietenkään ei kannata liioitella, kuten ei minkään muunkaan yksittäisen asian kanssa.

Huomenna on paremmin..

No aika paksua settiä on tuo bloggarinkin linkkaama sivusto, etenkin kun sivusto freimataan tekstissä tutkimustiedon lähteeksi. Kannattaa vaikkapa googlata tuo sivuston isäntä Joseph Mercola ja se "asiantuntijuus", josta hän kookosöljyä ja esimerkiksi rokotteita kommentoi. Jokainen tekee toki omat valintansa, mutta pidän itse hieman vastuuttomana kyseisen kaltaisten sivustojen linkkailua "tutkimustietona". Ajankohtaista tietoa kookosöljystä ravintokäytössä löytää esimerkiksi Valtion ravintsemusneuvottelukunnan sivuilta. Tiedän, että tietyt tahot ovat vakuuttuneita ravitsemustieteilijöitten salaliitoista, mutta heidän suosituksensa ainakin perustuvat tieteellisyyden kriteerit täyttävään tutkimustietoon. 

Huomenna on paremmin..

Tässä mm. saman sivustolta toooosi luotettavan oloinen artikkeli siitä, miten HIV:n eteneminen voidaan estää lääkkeettömästi. Ruokavaliolla! Itse punnitsisin harkiten, minkälaisen tietoarvon kyseisen sivuston kirjoituksille antaisin. Linkki alla.

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/12/09/nutritional-therapy-hiv-treatment.aspx

Virpile (Ei varmistettu)

Olen käyttänyt kookosöljyä koko kesän päivä-, yö- ja aurinkovoiteena. Iho on pehmeä, ei ole palanut - ja olen säästänyt mukavan summan rahaakin.
Kookosöljyn sisältämien keskipitkien rasvahappojen on todettu olevan hyödyksi esim. aivotoiminnalle, joten sitä kannattaa kohtuudella syödä.
Tärkeintä kaiketi on tasapaino, rasvan syönnissäkin. Nykyisessä ruokavaliossa saamme hyvin paljon omega-6 –rasvahappoja levitteistä ja kasviöljyistä, esim. rypsiöljystä joka tuossa linkissä mainittiin. Viralliset ja laillistetut ravitsemusterapeutit joutuvat vetämään virallista linjaa, jonka Valtion Ravitsemusneuvottelukunta on määritellyt. Siksi heiltä ei voi odottaa kovin radikaaleja kommentteja.

Eriina (Ei varmistettu)

Löysin kookosöljyn pari kuukautta sitten. Innostuin ns öljypurskuttelusta. Sen pitäisi vahvistaa ikeniä ja suojata plakilta. Syön myös teelusikallisen kookosöljyä päivittäin, Namia!
Muutama viikko sitten havaitsin, että hiukseni eivät ole enää niin harmaat kuin olivat aiemmin.
Hiuspohja on kuitenkin kuiva ja kutiava johtuen ilmeisesti nesteenpoistolääkityksestä. Nytpä lähdenkin kokeilemaan kookosöljyä hiuspohjan hoitoon ulkoisesti. Sitähän on jo valmiiksi kaapissa. Kiitos vinkistä!

merkkari

Hienoa, toivottavasti toimii!

Gardener

Koko kesän ulkona työskennelleenä voin kertoa, että hiukset ja päänahka ovat olleet aika kovilla. Täytyypäs kokeilla tuota kuorintaa heti tänään, kiitos vinkistä!!!

merkkari

Oikein pahassa tapauksessa voit laittaa kookosöljyn päähän koko yöksi ja aamulla sitten pestä pariin otteeseen. Toivottavasti tepsii!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.