Kuinka korjata liian viileä vaalea kotikonstein?

Muistan joskus taannoin, kun viileää vaaleaa hiusväriä pyydettyäni poistuin kampaajalta villasukan värisenä. Noh, itsepähän pyysin, ajattelin silloin. Viileän vaalean raja on kuitenkin häilyvä, toiselle se on juurikin se villasukan harmaa, toiselle sellainen ei-ihan-niin-kultainen.

Mikäli sattui käymään niin, että hiukset sävyttyivät kampaajalla tai jonkin oman kokeilun seurauksena liian tuhkaisiksi, apu löytyy kuitenkin niinkin läheltä kuin ruokakaupasta. Käy valitsemassa sieltä hyllyltä iso ja mehevä sitruuna ja seuraa näitä ohjeita:

  • Purista sitruunan mehu astiaan (pitkiin tai paksuihin hiuksiin kannattaa puristaa kaksi sitruunaa)
  • Lisää joukkoon 2-3 ruokalusikallista syväpuhdistavaa shampoota (jos ei ole, niin pärjäät varmasti tavallisellakin)
  • Hiero seos hiuksiisi huolellisesti ja anna vaikuttaa pyyhkeen sisällä 10 minuutista puoleen tuntiin, riippuen kuinka pahalta lähtötilanne tuntuu. Lämpö tehostaa vaikutusta, joten kesällä voit istua hetken auringossakin.
  • Huuhtele hyvin pois ja käytä hiuksiin sen jälkeen superkosteuttavaa hoitoainetta tai naamiota

Sitruunan hapot putsaavat hiusta ja pitkällä vaikutusajalla lämmössä kirkastavat ja jopa vaalentavat hiusta. Ihan kovin radikaaleihin vaalennusoperaatioihin en sitruunan kanssa lähtisi, jos hiukset ovat yhtään kuivemmat tai heiveröisessä kunnossa. Kymmenen minuutin vaikkarilla ei kuitenkaan tarvitse pelätä hiuksen kunnon puolesta. Ja haluan vielä muistuttaa, että vaaleneva hius muuttuu aina hieman kullansävyiseksi (niin kuin kesällä ollaan totuttu näkemään ihan luonnostaan), joten vaikutusajan kanssa on hyvä olla maltillinen.

Kirkkaita kesäpäiviä toivottelee,

Meeri

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.