Kuinka saada ohimohiukset kasvamaan vahvempina?

Muutoin hiukset kasvavat normaalisti, mutta ohimoilla kasvaa hentoa ja kitukasvuista vauvahiusta, joka tuntuu katkeavan viimeistään leuan kohdalla.

Niskahiukset kasvavat epämääräisen lyhyinä haituvina ja menevät takkuun melkein itsestään. Voidaan vain kuvitella mitä jälki on takin alla ja kaulahuivin välissä.

Kuulostaako tutulta?

Kyseessä on erittäin yleinen ongelma, johon ei valitettavasti ole selvää vastausta tai ratkaisua. Hiusrajoilla, siis ohimoilla ja niskassa, hiuslaatu saattaa olla hyvinkin erilaista kuin muualla hiuksissa. Oma päätelmäni on, että tämä johtuu siitä, että kyse on nimenomaan hiusrajasta. Hius on siinä rajoilla, että siitä alkaisi kasvaa kunnon hius, mutta sen kavereina on vielä tavalliset ihokarvat. Tässä vaiheessa pitää tietysti rajata ulos normaali hiustenlähtö ja kauttaaltaan kasvava uusi hius. Nyt puhutaan vain hennosta hiusrajasta.

Jos hius kasvaa muuten hyvin, niin suoraan sanottuna paras ratkaisu on leikata hiuksille sopiva malli. Siisti otsatukka näyttää paremmalta kuin epätoivoisesti kasvatuksessa oleva hapsu. Kaikki eivät kuitenkaan otsista halua, joten aina voi yrittää viimeisetkin keinot, että josko ne vielä siitä kasvaisi.

Kuinka saada ohimohiukset kasvamaan vahvempina?
  • Vältä hiusrajojen hiusten vaalentamista ja suojaa ne auringolta. Hiuksen rakenteen rikkominen takaa, että hento hius katkeaa lyhyessä ajassa. Esimerkiksi omat hiukseni raidoitetaan niin, että viimeistä 1-1,5 cm aluetta ohimoilta ei vaalenneta ollenkaan. Kasvojen ympärillä säilyy kasvoja korostava syvyys ja hiukset pysyvät paremmassa kunnossa.
  • Käytä suojaavia ja ravitsevia hiustuotteita. Kosteuttavat ainesosat ja proteiinit vahvistavat ja ravitsevat hiuksia, joten anna hiusrajoille extrasuihkaus hoitavia hiustuotteita. Hiuspohjaan voi myös kokeilla energisoivia seerumeita, joiden sisältämä kofeiini tehostaa verenkiertoa hiustupen alueella.
  • Harjaa hellästi. Selvitä niska- ja ohimohiukset erityisen hellästi pesun jälkeen, jotta mekaaninen rasitus olisi mahdollisimman vähäistä.
  • Malttia hiuslakan kanssa. Moni lakkaa lentelevät vauvahiukset kiinni superextramegastronghold-lakoilla, joiden sisältämä hartsi saattaa jumiutua hiuksiin niin kovaa, ettei se lähde lopulta enää edes syväpuhdistavassa pesussa. Tämä kovettaa yksittäisiä hiuksia ja tekee niistä alttiit täydelliselle katkeamiselle - siis hius ihan napsahtaa poikki kun sitä taittaa. Näin on saatu oravanpyörä käyntiin.
  • Anna aikaa. Hiusrajan hiukset saattavat kasvaa hitaammin, kuin muut hiukset, joten leukaan saakka ulottumiseen saattaa mennä vuosi, pari. Ja koko tämä aika pitäisi pitää huolta niistä hiuksista. Siispä malttia, hengitellään, kyllä ne sieltä kasvavat, jos ovat kasvaakseen.

Onko sinulla jokin erityinen vinkki, jolla olet saanut omat ohimohiuksesi kasvamaan vahvoina? Jaa kokemuksesi kommenttikentässä ja moni hengenheimolainen kiittää!

-Meeri

 

Kommentit

A.H.
Helsinki-Antwerpen

Mulla on paljon eri pituista haituvaa kasvojen ympärillä (mikä kampaajan mukaan on uutta, kasvavaa hiusta, eli positiivista sinänsä!) En ole keksinyt muuta kikkaa kuin käyttää sileää jakausponnaria ylös vedetyn ponnarin sijaan. Höytyvät on helpompi saada ojoon, kun niitä silottaa alas- eikä taaksepäin, ja lakkaakin kuluu vähemmän. Nyt monet höytyvistä on jo leukapituisia :)

merkkari

Jep, oot oikeassa! Parhaiten ylöspäin suuntautuvat haituvat toimivat, kun koko nuttura on hiukan messy ja aika ilmava.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.