Kukkia kampaukseen - parhaat vinkit!

Rakastan kukkia kampauksissa! Ne tuovat juhlan tuntua, viimeisteltyä fiilistä ja ripauksen boheemia ilmettä jokaiseen kampaukseen. Muutama juttu on kuitenkin hyvä ottaa huomioon kukkavirityksiä miettiessä ja floristin pakeilla käydessä.

Viime viikonlopun hääjuhlissa morsiamen kampausta koristi neilikoista ja harsokukista koottu puoliseppele

Mitkä kukat kestävät kampauksessa?

Ruusut, neilikat ja harsokukat ainakin on tullut testattua menestyksekkäästi. Yleisesti ottaen voisi ajatella, että mitä tiiviimpi kukka, sen kauniimpana terälehdet pysyvät rupsahtamatta. Viime kädessä luotan tässä osaavan floristin sanaan.

Kukkien keston voi maksimoida pitämällä ne yön yli jääkaapissa kosteassa astiassa ja ottamalla esille ne vasta juuri ennen hiuksiin laittoa. Hiuksiin ei oiken voi piilotella mitään vesituppoja, joten tämän jälkeen kukat ovat oman onnensa nojassa. Läkähdyttävän kuuma päivä on toki rankka myös kukille, jolloin niiden valinnassa kannattaa olla extra-tarkkana.

Ruiskaunokit tuovat neilikoiden ja harsokukkien sekaan jotain sinistä

Kuinka kukat kiinnitetään kampaukseen?

Kukkakaupoissa tehdään paljon hiuksiin kiinnitettäviä kukkalaitteita, joten ensimmäisenä kannattaa kysyä heidän näkemystään asiasta. Oman kokemukseni pohjalta toivoisin, että kukkalaitteesta tehtäisiin mahdollisimman kevyt riisumalla kaikki ylimääräiset varret ja nuput pois ja yhdistämällä yksittäisiä varsia esim. kukkateipillä tai muulla vastaavalla. Kukkalaitteesta olisi hyvä tulla ulos pieni yhtenäinen varsi (max. 5 cm pituinen ja puolen sentin paksuinen), jonka voi tökätä kampaukseen. Varren päässä ei tarvita rautalankoja, ponnareita tai muita virityksiä, sillä helpointa on kiinnittää kukkalaite pinneillä varren ympäriltä hiuksiin.

Jo kampausta tehdessä kannattaa miettiä kukan paikka ja tupeerata hiuspohja siltä kohdalta erityisen hyvin. Paksut hengettömät pinnit toimivat loistavasti kukkien kiinnittämiseen, koska niiden yläpäässä on hyvin tilaa kukkien varsille eivätkä ne purista varsia katki.

Itse en ole suihkinut kukkien päälle enää hiuslakkaa, sillä pelkään, että se pilaa terälehdet. Lakka on kuitenkin aikamoista myrkkyä, jolla saa tuhottua vaikka hyönteisiä, saatika sitten herkkiä ruusun terälehtiä. Jos jollain on tähän poikkeavaa faktatietoa, niin kuulen mielelläni!

Harsokukat toimivat loistavasti myös kaasojen hiuksissa

Minkälaisia kokemuksia sinulla on kukista hiuksissa? Kerrohan kommenttiboksissa parhaat vinkkisi!

Annetaanhan auringon hymyillä tänään, ihanaiset!
-Meeri

Kommentit

Gardener

Kiva juttu kampaajan näkökulmasta hiuskoristeista! Mä olenkin monesti miettinyt et mitäköhän kampaajat näistä aidoista kukista tykkäävät!

Sellanen juttu noista kukkien varsista - niitä ei ammattilaiset jätä ollenkaan kukkiin vaan sen varsiosuuden kuuluis olla kokonaan rautalankaa, jolloin kampaajalla on mahdollisuus taivuttaakkin hieman kukkien varsia.

Siinä onkin muutama kikka, miten se tehdään ja kuinka monta eri työvaihetta yksi pikkuruinen hiuskukka pitää sisällään!

 

merkkari

Olisin erittäin kiinnostunut kuulemaan lisää! Jos innostaa kertoa tarkemmin, niin otahan yhteyttä meeri.mantyla (a) gmail.com.

Morgaise (Ei varmistettu) http://elamaajaeskapismia.blogspot.fi

Minulla oli hääkampauksessani muratinlehtiä tiaramaisesti kiharissa, punaisissa hiuksissani. Kukkakauppias oli kiinnittänyt muratinoksiin kukkateipillä päälystetyt rautalankalenkit, joiden avulla kampaaja sai oksat tukevasti päähäni.

Elisaliisa

Uskaltaisitko laittaa kuvaa? Kiinnostaisi todella paljon nähdä lopputulos!

merkkari

Kuulostaa aivan ihanalta! Kannatan kuvaa! :D

N_ (Ei varmistettu)

Hei, voisitko tehdä joskus postauksen siitä miten ruskeiden hiusten punertavuutta saisi poistettua. Olen pitkään haaveillut mahdollisimman luonnollisen sävyisistä hiuksista eli yritän omaa sävyä saada takaisin, mutta latvani ne vain ovat punertavat raidoista ja taittoväristä huolimatta. Onko ainoa mahdollisuuteni vain kasvatella oma väri takaisin?

merkkari

No voisin! :) Ongelma on tosi yleinen, joten et ole yksin.

Mies (Ei varmistettu)

Vähän aiheesta ja sen vierestä: Oisko sulla mitään hyviä hiustenkasvatusvinkkejä? Kuinka usein hiuksia olis hyvä leikata, jos haluaa välttyä kakshaarasilta ja hamppulatvoilta? Hiuslaatuni on suora, ohut ja lasimainen ja sitä hiusta on paljon. En värjää hiuksiani. Haaveissa olis pitkä leijonanharja ennenkuin luonto korjaa omansa pois. :)

merkkari

Täältä voi käydä lukemassa aikaisemman postauksen Hiustenkasvatuksen ABC.

Mies (Ei varmistettu)

Kiitos tästä. Tuli sellanen olotila että taidan tehdä jotakin oikein. :D

merkkari

Hieno homma, tsemppiä kasvatusprojektiin! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.