Kysy kampaajalta - OSA 3 - Ohenevat hiukset, kasvatus ja päänahan hoito

Hellurei, rakkaat lukijat! Lomat on nyt lusittu, viikon nettipimento teki niin hyvää sielulle. Taannoisessa arvonta-postauksessa kovin moni oli huolissaan ohenevista hiuksista, hiusten kasvusta sekä päänahan oireilusta. Kysymykset ja niiden vastaukset vaativat aivan oman postauksensa, joten täältä pesee:

HIUSTEN KASVATUS

Mää tahon tietää parhaat niksit kasvattaa tukka pitkäks NYTHETIÄKKIISAMANTIEN.

No niin, hiustenpidennyksiähän saa vaikka minkälaisia :D Ne voivat olla yllättävän kiva apu hankalassa kasvatusvaiheessa oleville hiuksille, joskaan niillä ei kannata rasittaa hiuksia aivan liiaksi, jolloin kaikki kasvatus menee hukkaan. Hiustenpidennysten "turvallisuudesta" voit lukea vaikka täältä.

Hiusten kasvattamisesta luonnollisin keinoin puhuttiin myös blogini aikaisemmassa jutussa Hiustenkasvatuksen ABC. Lyhyesti sanottuna ohjeet kuuluvat seuraavasti: Syö oikein, älä stressaa, hoida päänahkaa ja hiuksia äläkä käy liian usein kampaajalla :) Helppoa, eikö?!

Onko joku "ihmeaine" (biotiini, sinkki tmv.), joka olisi työssäsi selkeästi noussut eniten suositelluksi asiakkaiden taholta?

Muutama tyyppi on saanut avun biotiinista, joku sinkistä ja kolmas jostain muusta ravintolisästä. Jokin ihmeaine saattaa omalle kohdalle löytyä, mikäli kropassa on vajaus nimenomaisesti kyseessäolevasta vitamiinista tai muusta. Mikäli syöt jo valmiiksi monipuolisesti ja voit muuten erinomaisesti, saattaa oman ihmeaineen metsästäminen käydä aika kalliiksi (vaikutuksia myös saa odotella vasta muutaman kuukauden käytön jälkeen...), mutta toisaalta, yrittänyttä ei laiteta!

Onko OIKEASTI mitään toimivaa keinoa nopeuttaa hiusten kasvua?

Edelliset vastaukset kertovat oikeastaan kaiken, jonka voit tehdä :)

Minulla on rastat, jotka ajattelin leikata tässä syssymmällä pois. Minulla ei ole ikinä ollut lyhyttä tukkaa, joten en osaa sanoa kuinka paljon tämä luonnonkihara karmeus hapsuttaa joka suuntaan. Haluaisin täydellisen suoran polkkatukan, mutta mikä olisi hyvä välivaihe ennen kuin tukkani on tarpeeksi pitkä polkkaan? Minua stressaa jo valmiiksi, että näytän ihan kamalalta ilman iänikuisia rastojani.

Heheh, täydellinen suora polkkatukka voi olla hankala haave, jos oma hius on kuriton kihara :) Mutta kannattaa googlailla Carey Mulliganin hiuskuvia inspiraationnälkään. Hänellä on laineileva hius, jonka pituus vaihtelee lyhyestä polkkaan.

Kuva: http://www.moviemagik.us/

Millä uudella, kivannäköisellä tavalla voisin opetella laittamaan kovassa uudelleenkasvatusvaiheessa olevat, nyt n. 15 cm pitkät hiukseni niin, että saisin ne näyttämään tyylikkäiltä ja hyviltä?

Pinnit ja kieputukset ovat parhaat ystäväsi. Tässä ideoita kampauksiin, jotka pystyy kiepauttamaan moneen mittaan:

Kuvat: Prettydesigns.com, Miabellabeauty.dk, Babble.com, Behairstyles.com, Hairstylesweekly.com, Hairstyle-tips.co.uk

OHENEVAT HIUKSET

Jos hiukset ovat todella ohuet, mikä olisi hyvä hiusmalli jotta näyttäisivät runsaammilta?
Minkälainen hiusmalli sopii parhaiten erittäin ohuille hiuksille?
Millä leikkauksella ohuen "vauvatukan" saisi tuuhean näköiseksi?

Yleisesti ottaen paras hiusmalli hyvin ohuelle hiukselle on leukamittainen polkka sivuotsiksella. Takaosassa kannattaa olla hiukkasen kerrostusta, jolloin runsas fiilis on helppo aikaansaada. Kaikkien hiusten pitäminen samanmittaisena siinä pelossa, että latva näyttäisi entistäkin hennommalta, jos sitä kerrostaa, saattaa jopa korostaa lirumaisuutta. Ajatuksella leikattu otsis taas näyttää paljon paremmalta kuin pari hentoa ja eripituista hiusta, jotka epätoivoisesti yrittävät hipoa muun hiuksen linjaa.

Tuovatko raidat runsauden illuusiota ohuisiin hiuksiin?

Monivärisyys tuo ehdottomasti runsauden tuntua. Voit kokeilla raitoja tai vanhaa hyvää kikkaa, jossa tyviväri (2-3 sentin matkalta) on ½-1 astetta muuta pituutta tummempi ja luo näinollen illuusion syvyydestä.

Mitä tehdä kun pitkät hiukset ovat niin hauraat, että lyhenevät silmissä ja ohimot ohenevat? Uskaltaako kyniä lyhyeksi?

Ensimmäisenä kannattaa selvittää ohenemisen ja haurauden syy ja hoitaa sitä. Mikäli haurastuminen johtuu kovista käsittelyistä, niin sakset lienevät paras vaihtoehto. Pituuden kanssa pysyisin tuossa leukamitassa, varsinkin jos on syytä pelätä, että päänahka paistaa lyhyeksi kynityn tukan läpi.

Ohuiden hiusten perusneuvot (hoito, kampaus, suositukset)?

Erityisen tärkeää on kiinnittää huomiota päänahan kuntoon ja omaan ruokavalioon, jotta hiuksella olisi mahdollisimman hyvät kasvuolosuhteet.

Hentojen hiusten hoidossa on myös hyvä muistaa kohtuus tuotteiden määrässä: liian suuri määrä tuotteita lässäyttää viimeisenkin volyymin toivon. Jos vain hiuksen kunto sallii, pitäytyisin luonnonkosmetiikassa, jotta silikonit eivät pääse silottamaan hiusta liikaa. Föönaukseen kannattaa käyttää hennon hiuksen muotovaahtoa ja föönata koko tukka pää alaspäin. Myös muutama loiva kihara siellä täällä saa aikaan runsauden tuntua.

PÄÄNAHAN HOITO

Miten kuivaa päänahkaa kannattaisi hoitaa?

Varmista, että ruokavaliostasi löytyy tarpeeksi rasvoja ja öljyjä. Lisäksi voit käyttää kookosöljyä päänahan naamiona, lue lisää täältä.

Voisitko kertoa jotain hyviä vinkkejä luomupohjaiseen hiusten-/päänahkanaamioon? Niitä voi ilmeisesti tehdä itse elintarvikkeista, mutta mikä olisi sellainen raikastava, hyväntuoksuinen naamio, joka ei kuitenkaan jätä tukkaa klähmäiseksi?

Tehokkaimmat naamiot varsinkin kuivalle päänahalle ovat öljypohjaisia (kookos ja oliivi), joten ne kyllä saa pestä pariin kertaan pois, jos haluaa välttää tuon klähmäisen fiiliksen. Voit käyttää naamion pohjana myös jogurttia, joka on rauhoittava ja viilentävä (en kyllä tiedä onko se yhtään vähemmän klähmäinen sitten loppujen lopuksi :). Jogurtin tai öljyn sekaan voi soseuttaa banaania ja avokadoa sekä kananmunaa, joilla on myös hiusta korjaavia ominaisuuksia. Täältä Pinterest-sivulta löydät valtavan hienoja vinkkejä erilaisiin luomunaamioihin.

Mikä avuksi jos päänahka kutiaa jo pienestä määrästä mitä tahansa muotoilutuotetta? Kuitenkin tukka rasvoittuu myös kovaa kyytiä.

Kannattaa yrittää selvittää mille ainesosalle olet yliherkkä. Joka tapauksessa, kaikki päänahkaa ärsyttävät muotoilutuotteet kannattaa unohtaa täysin. Oletko kokeillut luonnonkosmetiikan hiustuotteita?

Tukan rasvoittuminen taas on melkoinen noidankehä, josta poispääsyyn on vain yksi tie: päänahan totuttaminen pidempään pesuväliin. Tästä voit lukea lisää aikaisemmasta Kysy kampaajalta -jutusta.

Voiko kampaaja tukasta ja päänahasta päätellä jotakin esim. asiakkaan elämäntavoista, vitamiini- ja hivenainetasoista ja mahdollista puutostiloista? Itselle on nimittäin joskus todettu, että hiuksistani päätelleen minun pitää lopettaa maitotuotteet tai syödä sinkkiä.

Jaa-a. Itse en ainakaan ole tällaiseen koulutukseen koskaan päässyt, mutta ehkä jokin harjaantunut silmä osaa jotakin ihon kunnosta veikata. Toki esimerkiksi kuivan ihon syitä on helppo päätellä (rasvojen ja öljyjen puute, liian tiheä pesuväli), mutta sen pidemmälle en kyllä uskaltaisi mennä.

---

Tällaisia höpötyksiä tänään, heräsikö uusia kysymyksiä?? Kysy kampaajalta -sarjassa on luvassa vielä yksi osio, jossa käydään läpi värit, leikkaukset ja permikset. Stay tuned!

Meeri

Kommentit

luontaistuotteet (Ei varmistettu)

Kyllä monet luontaistuotteet toimii vaikkei niistä sen kummemmin oirehtivaa puutetta olisikaan (paitsi ne ohuet hiukset ja liuskoittuvat kynnet). Monissa on biotiinia +muita kasvua auttavaa ainetta, vaikka hirssiä (Priorin on hirssituote). Puhdas biotiini on edullisimmasta päästä ja toimiva. Tehon huomaa ensin kynsissä, koska niiden kasvu on helpommin havaittavissa kuin hiusten. kahden kuukauden annos maksaa n. 12-13 euroa, joten ei paha luontaistuotekauppias sua ryöstä. (En ole luontaistuoteyrittäjä).

Miten ne tuotteet osaa kohdentaa sen kasvun lisääntymisen suoraan kynsiin tai hiuksiin? Jos ne toimisi, niin silloin kaikki kehon karvat kasvaisivat nopeammin ja tehokkaammin. Toisaalta, joskus pelkkä plasebo-efekti voi tuoda paremman mielen ja sitä kautta edistää koko kropan hyvinvointia :)

vastaus (Ei varmistettu)

No kyllä ne kaikki karvat kasvaakin! Eli saa myös varautua sheivaamaan useammin. Plasebo on vähän turhan hepponen selitys kaiken mitätöimiseen. Biotiini vaikuttaa sinne missä kroppa käyttää biotiinia.

merkkari

Olen kyllä ehdottomasti kuullut, että jotkin ovat saaneet näistä apua! Olet oikeassa siinä, että kynsissä palaute näkyy nopeammin, hiukset reagoivat hieman viiveellä (jopa 3 kk) eikä kasvua ole yhtä helppo huomata kuin kynsissä.  

Pika-apua tai valtavaa hiustenkasvua kaipaavat joutuvat kuitenkin usein pettymään, sillä odotukset ovat ehkä hieman liian suuret. Ja siitäkin huolimatta vitamiinit ovat varmasti tehneet koko ajan vain hyvää, eihän sitä tiedä mikä lopputulos olisi ilman niitäkään, kun samaan aikaan ei voi testata syömistä ja syömättömyyttä :) Syön itse sinkkiä, kuten myös muutamaa muutakin vitamiinia enkä voi varmaksi sanoa, että mikä niistä tehoaa vai tehoaako mikään.

Yhteenvetona: Lisäravinteiden syönti saattaa olla jollekin hyvä apu eikä niistä ainakaan haittaa ole, vaikka tulokset eivät olisikaan maata mullistavia. Peace! :D

Maaretti (Ei varmistettu)

Oliko kukaan ehdottanut MSM/rikkiä? Esim. Puhdistamolla on sellanen kun MSM+C- jauhe, jonka tehoon monet luottaa hiusten kasvattamisessa ja ihon kunnon parantamisessa. 250g boksi maksaa joku 20 euroa (btw, XXL-urheilukaupassa saa muistaakseni kaikista halvimmalla, kuten myös muita superfoodeja!) Rikki kuulemma on tosi tärkeä ravinneaine koko kropalle, eikä sitä nykyihminen nähtävästi saa tarpeeksi ravinnon kautta. Tämäkin on sellanen lisäravinne, jonka vaikutukset näkyy todennäköisesti muutamien kuukausien päästä, mutta kannattaa kokeilla ja googlettaa rikin hyödyistä :) ja tämä puhdistamon rikkijauhe on siitä hyvä, että siinä on samassa c-vitamiinia, jota ilman rikki ei imeydy... pahanmakuista kylläkin, mutta ehkä sen arvoista ;)

merkkari

Hei, kiitos vinkistä! Pitääpä tutustua aiheeseen.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.