Makeover: Näpsäkkä luonnonkihara polkka

Luonnonkihara voi kaikessa ihanuudessaan olla suhteellisen villi, vapaa ja hallitsematon! Kauneus & Terveys -nettisaitin jutusta löydät muutamia avainjuttuja luonnonkiharan hallintaan, leikkaukseen ja värjäykseen: klikkaa tänne.

Kertokaahan, luonnonkiharaiset lukijani, omat parhaat vinkkinne kiharan hallintaan! Itsellä kun ei omakohtaista kokemusta löydy, näppituntumaa kuitenkin sitäkin enemmän :)

Ihan huippua viikonloppua, tyypit!

-Meeri

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Itellä luonnonkihara toimii vaan suoraan suihkun jälkeen kun siihen ei koske ollenkaan ja antaa itsekseen kuivua. Harjaamalla saa leijonanharjan, ja nukkumisen jälkeen se on vaan epämääräinen "puff". Erityisesti meriveden jälkeen kiharat on parhaimmillaan! 

 

merkkari

Toi merivesi on erikoinen juttu! Perustuukohan se teho vain suolaan - vähän kuin jos suolasuihketta laittaa suoraan tukkaan liikaa, niin hiuksesta tulee hieman "klimppiintynyt" ja märkä, kun taas kiharassa se toimisikin juuri päinvastoin??

Raato
Whine ei lopu

Joo, luonnonkiharaa ei pidä harjaaman, jos haluaa säilyttää kauniit kiharat. :D Siinä on vain se huono puoli, että omat hiukseni takkuuntuvat muutamassa tunnissa siihen pisteeseen, että itku tulee, kun seuraavan kerran harjaan koskee. Mutta koska en halua myöskään sitä puffahtavaa lammastukkaa, tyydyn kiharaisen pinnan alla piileviin rastan alkuihin.

merkkari

Ou nou :D Toimiiko joku erikoissiloittava muumi-selvityssuihke ja tangle teezer ennen pesua?

Raato
Whine ei lopu

Auttaa juurikin sen pari tuntia, mutta sen jälkeen kaikki on yhtä tyhjän kanssa. :D Tangle teezer on kyllä oikea aarre, ilman sitä olisin jo varmaan luovuttanut koko pitkän tukan ylläpidon.

just mum (Ei varmistettu)

Harjaan tyttäreni afrokiharat märkänä hoitoaineella kyllästettynä, sit annan kuivaa ja yritän olla koskematta kuiviin.. kauniit kiharat pysyy ainakin siihen asti, kunnes nukkuu ne pörröiseksi :)

merkkari

Afrokiharat pikkuisella, söpöä kaaosta :D

Jane C.

Takkujen selvittely sormin - mutta tärkein on KOSTEUTUS. Kookosöljynaamiot, diy-hiusnaamiot (hunajaa, aloe vera -geeliä ja lempparihoitoainetta), harvat pesut, hoitosuihkeet... tekee kiharana elämisestä huomattavasti helpompaa :)

merkkari

Jes, tämän allekirjoitan! Kiharaa ei ole kovin helppo saada liian kosteutetuksi.

Luonnonkiharat on parhaimmillaan vahingossa. Ei liikaa hoitoainetta ja kuivuminen pesun jälkeen itsekseen ilman harjaamista. Riski toki on, että tukka on tämän jälkeen vain kauhea linnunpesä, mutta parhaimmillaan se on upea. :)

merkkari

Aa, mutta tuo ei liikaa hoitoainetta on kovin eri linjoilla edellisen kommentin kanssa. Vedetäänkö johtopäätös, että kihara käyttäytyy niin kuin lystää?! :D

Mise

Siinäpä se vaikeus onkin! Kihara on kauneimmillaan silloin, kun sitä on viikko/kuukausi hoidettu eri naamioilla, öljyillä ja jätettävillä hoitoaineilla, ja sitten yhen kerran sen pesee ei-liian-hoitavilla shampoolla ja hoitoaineella ja ehkä suihkii vähän suolasuihketta. Gääh! :D Liian usein jos jättää naamiot väliin, tulee rasta-efekti (multa on ihan oikeasti kerran kysytty, että oonko ottanut rastat...)

Mulla toimii parhaiten suihkun jälkeen hetken hengailu pyyhe päässä, sitten moroccanoil latvoihin ja tooodella harvalla kammalla läpi (harja on ehdoton no no), sitten itsekseen antaa kuivua loppuun. 

Tulee sopivan vallattomat, ja kontrolloidusti laittamattomat :D 

merkkari

Hei ootko nähnyt sen videon, missä mimmi kuivattaa kiharansa t-paidan sisällä yön aikana? Vois toimia tähänkin, jos pyyhe on avainasemassa?

haha joo oon nähny, ja miettinytkin olen että pitäis kokeilla. Ihan mielenkiinnosta, kuinka pahan pöheikön saan aikaseksi :D 

Noniin, voin iloksesi todeta, että t-paitakiharat on nyt kokeiltu. 
Ei toimi ei :D Näytin siltä, kuin olisin lentänyt tänne suoraan 80-luvulta :D 

merkkari

Hahhaahaa :D Pitääköhän jättää oma kokeilu suosiolla väliin? :D :D

Voihan se toimia suorassa tukassa :D Kokeile ihmeessä ja laita kuva! Löysin kaksi erilaista tapaa siihen. Miesten t-paidalla hiukset vaan lytätää/kasataan sinne sisään (tein tämän) ja toinen, pitkähihaisella ohuella paidalla hiukset kieritetään sinne sisään (pitäis kokeilla vielä tämäkin vaihtoehto).

Jane C.

Kokeile silkkipaitaa- tai myssyä! Tekee hiuksista kiiltävät ja sileät, ei tietoakaan pörröisyydestä :)

HanKo
Running on Tofu

Joo tuota noin, mun kohdalla paras keino pitää luonnonkiharat kurissa oli leikata ne niin lyhyiksi, ettei ne enää oikeastaan kiharru. :D Pidempänä ne näytti hyvältä suihkun jälkeen, kun ne sai ittekseen kuivua ilman föönejä tai muotoiluvaahtoja tai muita tököttejä. Mutta yhden yön nukkumisen jälkeen peilistä katsoi Röllipeikon ja Riitta Väisäsen risteytys ja mä en sit oikein kokenut sitä joka suuntaan leviävää pörröä omakseni.

merkkari

Hahhah, lyhyt toimii aina!

Nata - White Trash Disease

Mä allekirjoitan kaiken edellä mainitun ja tyytyn kohtalooni bad hair day every day. On nähty alarastat ja riittaväisäset ja kolmiot ja lampaat ja leijonanharjat, antaisin mitä vain suorasta tukasta. 

Kerrostuksesta joudun olemaan vähän eri mieltä, ainakin kiharasta riippuen. Jos tällaisen meitsin semikiharan kerrostaa niin lopputuloksena on pörrööntyvät haituvat. Tai sitten tukkaa on kerrostettu liikaa. Mainitsemasi 5 cm kuulostaa kuitenkin hurjalta. 

merkkari

Ou nou, kuulostaa just kivalta aamupuhteelta taistella tukan kanssa. Kerrostuksen kanssa pitää olla varovainen, ettei jää liian ohutta lirua alle, mutta siitä kolmiomallista on mun kokemuksen mukaan hyvä ottaa se terävin kärki pois. Toki sitä on itse varmasti paras asiantuntija siinä miten oma tukka käyttäytyy, joten en pakota kerrostamaan! :D

Mariaa
Hömppätaivas

Tuo polkka näyttää niin kauniilta, mutta itse en uskalla sellaista leikata, pelkään liian kiharaa hiusta. Minun pitkähköt hiukseni ovat alkaneet kihartua jälleen kauniisti kun olen alkanut käyttämään naamiota kerran viikossa, mietin tosin pitäisikö käyttää kaksikin kertaa, ja öljyä joka pesun jälkeen. Ja pysyvät harjauksenkin jälkeen kiharina kunhan laittaa sen jälkeen muotovaahtoa ja hieman lakkaa. Föönin käyttö ei tule tosiaan kysymykseenkään, sen jälkeen niitä ei enää pelasta kuin uusi pesu.

Itselläni oli kerrostettu hius monta vuotta ja itselläni päällimmäiset hiukset kuivuivat ihan hirveästi. Päällimmäiset hiukset roikkuivat kuivina ja suorina hamppuina ja muut kihartuivat. Ei hyvä sekään.

Mutta olen tullut siihen tulokseen, että luonnonkihara näyttää hyvältä silloin kun itse haluaa. :D

HanKo
Running on Tofu

Mulla itse asiassa oli tuollainen kuvan polkka aika pitkään ja se ei ollut mitenkään ihan mahdoton. Mut täytyy sanoa, että suoristusraudat ja silikonipitoiset suihkeet oli kyl silloin parhaita kavereita. :D 

merkkari

On totta, että jos tosi pitkästä leikkaa äkkiä polkan, niin se on täysin arpapeliä, että kuinka kiharaksi se ekan pesun jälkeen muuttuu! Vielä ei oo onneksi tullut vastaan mitään älyttömiä yllätyksiä :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla ei taas toimi luonnonkiharassa hiuksessa kerrostus ollenkaan, koska kerrostuksen myötä päällimmäiset hiukset kihartuu tosi paljon, ja varsinkin niskassa alimmaiset hiukset pysyy tikkusuorana ja liimautuu niskaa vasten. Sillä tulee tosi cool 80-lukulainen takatukkaefekti :D

Viimeksi leikkasin vahingossa vähän liiankin lyhyen polkan, mutta kunhan tukka tästä vähän kasvaa, aion kyllä ehdottaa kampaajalle tuollaista takaa aavistuksen lyhyempää leikkausta. Ainakin kuvissa se näyttää tosi kivalta ja tuommoisesta leikkauksesta olisi varmaan apua siihen että oma tukka tuntuu aina vähän kasvaessaan roikkuvan niskasta raskaana ja liian pitkänä.

merkkari

Iiks, meistä kukaan ei halua näyttää Nykäseltä :D Tuo takaa lyhyempi polkka ainakin varmistaa viimeisen päälle, ettei niin pääse käymään.

Hanna1 (Ei varmistettu)

Onpa hienot, ei uskoisi luonnonkiharoiksi! Omat kikkarat ei ainakaan asetu noin. Oikeastaan kiinnostaisi tietää, kuinka sait kiharoista noin irtonaiset/erottuvat ja latvoista suorat? Luonnonkiharoiden hoitovinkeistä voisi kirjoittaa vaikka romaanin, mutta ehkä tärkeimmät on hiusten kuivaaminen sileällä pyyhkeellä puristellen (ei frotee, ei hankausta), hoitoaineen ja/tai mutoilutuotteen puristelu hiuksiin sekä ilmakuivatus, minkä jälkeen viimeistely hiustenkuivaajalla diffuuserisuulakkeen kanssa. Ilmakuivaus jättää hiukset sileämmäksi, mutta hiustenkuivaajalla saa tuuheutta. Käytän aina miedointa lämpöä ja kevyintä puhallusta, sillä liian kuuma ja kova puhallus on minulla varmin tapa loiventaa ja pörröttää kiharat! Jutussakin kuvattu hiusten leikkaus on myös tärkeä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.