Makeover: Raitojen kevätfreesaus

Pitkään pelkällä raitakäsittelyllä vaalennettu hius on yleensä luonnollisen kaunis. Moni saattaa kuitenkin kokea ongelmaksi raitojen kellertävyyden vs. oman hiuksen tuhkaisuuden. Värit eivät nimittäin oikein mahdu samaan sävymaailmaan.

Tällä kertaa päädyttiin tekemään tyvestäkin lämpimänsävyinen (tämän jutun hengessä). Pohjalle kevyt vaalennuspesu kirkastamaan koko päätä. Taitto taisi olla Wellan Illuminalla sävyillä 10/36 ja 9/6.

Muutokseen ei sinällään vaadittu isoja juttuja, mutta sävymaailmat kättelevät nyt upeasti!

Aurinkoa päivään!

-Meeri

Kommentit

merkkari

pörröpää: Moikka! Joo, tervetuloa vaan asiakkaaksi ;D

Kirkas ja luonnollinen sävy (Ei varmistettu)

Moi! Mulla vaaleat hiukset(ruskeasta vaalennetut), ongelmana nyt liian tuhkainen sävy,jossain valossa vihertävään taittuva, ja kysyisinkin mikä olisi hyvä sävy(8 liian tumma,enkä platinaa halua), haluaisin luonnollista,mutta kirkasta,punaiseen tai keltaiseen taittuvat ei sovi.Olisiko antaa vikkiä.Mulla lyhyet hiukset,joten raidoitus ei hyvännäköinen.

merkkari

Moikka!

Jos vihreää väriä haluaa pois, niin hiukseen pitää laittaa vähän punaista. Se ei tee hiuksista punaisia, vaan neutralisoi vihreän. Jos hiuksesi ovat 9 tummuiset, jokin hyvä lilaa ja kultaa sopivassa suhteessa sisältävä väri voisi olla aika raikas ja tarpeeksi neutraalin oloinen. Mutta kyllä siellä hippunen tuota punaista saisi olla, jos hiukset vihertävät..

Vaikea sanoa ilman kuvaa, varaa ihmeessä aika niin tutkitaan lisää! :)

Raitapaita (Ei varmistettu)

Raidoituksesta, eli voiko (raitahupulla kampaajalla) tehdä hiukseen suoraan sellainen platinanvaalee raidoitus, vai tuleeko raidoista "automaattisesti" keltaiset ja siitä pitää taittaa väri vaaleenpaan? Ja jos on sellaset keskipaksut hiukset nii voiko raitahupulla saada kaikki hiukset niistä rei'istä läpi niin, että tulis samalla kerralla raidotettua kaikki hiukset? Vai saako raitahupulla vaan silleen melko harvasti raitoja ja on käytävä monta kertaa raidottamassa että sais koko pään raitoja täyteen? Värjäämätöntä oljenvaaleaa hiusta haluisin saada vaaleemmaks..:)

merkkari

Mikäli sun hius on jo valmiiksi melko vaalea, sinulle voisi laittaa ihan koko päähän normaalin vaalean värin. Näin saisit kaikki hiukset kerralla vaaleiksi ja mieluisan sävyisiksi (viileiksi). Mikäli haluat elävämmän lopputuloksen, vaalennus kannattaa tehdä raidoittamalla (taitaa olla foliot käytössä lähes kaikissa kampaamoissa, varsinkin pitkään hiukseen). Raidat voidaan tehdä tavallisella vaalealla värillä (jos siis omasi on todella jo aika vaalea) tai sitten vaalennusaineella, jolla saadaan vaikka valkoista aikaiseksi. Mikäli vaalennusaineella ei tehdä aivan valkoista hiusta, se voidaan sävytteellä taittaa mieluisan väriseksi raidoituksen jälkeen.

Kannattaa muistaa, että millä tahansa tavalla vaalennettu hius saattaa alkaa ajan kuluessa kellertää, aivan kuin auringonvaalentamakin hius tekee. Tämä johtuu siitä, että kun hiusta vaalennetaan, keltainen pigmentti jää viimeisenä jäljelle. Siitä ei päästä yli eikä ympäri ellei hiusta vaalenneta niin kauan että viimeinenkin pigmentti häviää ja jäljelle jää valkoinen. Kuitenkin, kauttaaltaan valkoiseen asti vaalennettu hius on yleensä erittäin huonokuntoinen, joten sitäkin kannattaa hetki harkita ainakin koko päähän laitettaessa.

Raitapaitaa (Ei varmistettu)

Vahingoittaako koko pään normivaalennus enemmän hiuksia kuin koko pään raidoitus sillä vaalennusaineella? Siis, että haluisin koko pään vaaleeksi, mutta mä mietin että kuluttaako se hiuksia enemmän, jos sen laittaa suoraan koko päähän, vai että jos sen koko pään raidoittaisi. Hius on siis sellanen 8-9 asteinen, voimakkaasti keltaiseen/kultaan taittava, vähän vihertävää (kupariputket..?) Kai se on vaikeeta arvailla, kun et nää mun hiusta niin että riittäiskö vaalea väri vai pitäskö laittaa vaalennusta. Kovin keltanenhan tää mun hius on jo ennestään ja kylmään pitäis päästä, mutta en haluis rääkätä mun hiusta kauheen tujuilla aineilla :D Mun käsityksen mukaan tää värjäämätön hius kuitenkin vaalenee helpommin, kun värjätty hius, oonko oikeilla jäljillä??
Jos mä kuitenkin laitan sen vaaleen värin, niin voiko kampaamoissa laittaa ennen sitä värin laittoa keltasuutta neutraloivan värin ja sen päälle sen vaaleen värin?

merkkari

Yleensä vaalennusaine on hiukselle rankin ja jos hiuksesi ovat 9-tummuiset, melko kevyelläkin hapetteella saadaan vaalennus aikaiseksi normivärin kanssa. Kaupan väreissä et voi vaikuttaa hapetteen kovuuteen, joten kannattaa ehdottomasti käydä kampaajalla, jos haluat mahdollisimman hellävaraisen käsittelyn. Ennen värin laittoa ei laiteta mitään taittovärejä - jälkeenpäin vasta, jos on tarvis.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.