Miksi jakauksen paikkaa kannattaa vaihtaa?

Nyt seuraa oikein kunnon suoraan mökiltä -tyyppinen postaus! :D Meikäläinen fresseimmillään, mutta niinhän me kaikki kesän kynnyksellä.

Asian pihvi on siis jakauksen paikka. Miksi sitä kannattaa välillä vaihtaa ja miten se onnistuu?

Todella moni penkkiini istuva on pitänyt jakaustaan samassa kohtaa vuosikausia ja aika monella se alkaa näkyä. Jakauksen ympärillä olevat hiukset ovat kovimmalla kulutuksella, joten ei ole lainkaan harvinainen näky, että hiukset alkavat siitä kohtaa harventua. Myös otsan kohdalla näkyy usein pieni syvennys siinä kohtaa, josta jakaus lähtee.

Jos jakaus on aina samassa kohdassa, se tarkoittaa päälimmäisille hiuksille myös extra-kulutusta kaiken mekaanisen rasituksen suhteen. Niitä harjataan ja harotaan eniten, värjätään eniten, ne saavat eniten aurinkoa. Alla olevat hiukset ovat usein huomattavan paljon paremmassa kunnossa ja kiiltävät eri tavalla!

Jos jakaus on ollut vuosia samalla paikalla, sen vaihtaminen toiselle puolelle vaatii kärsivällisyyttä. Suosittelen föönaamaan uuden jakauksen paikalleen ensimmäisen kuukauden ajan, jotta hius oppii kääntymään eri suuntaan. Alussa pitoa voi helpottaa vaikka ponnarilla, vahalla tai hiuslakalla. Itselle kävi niin, että kuukauden jälkeen jakaus ei tahtonut enää edes asettua entiselle paikalleen! Nyt ollaan jo siinä pisteessä, että sen voi heittää mihin tahansa.

Moni luulee kärsivänsä valtavista pyörteistä, jotka eivät mahdollista muuta jakauksen paikkaa, mutta yhtä moni on päässyt pyörtämään puheensa, kun on antanut asialle aikaa. Tämä pyörre voi toki olla todellinen, mutta yhtä lailla myös itse aiheutettu -> hiukset ovat vain vuosien kuluessa oppineet kääntymään tiettyyn suuntaan.

Ja plus, uudella jakauksen paikalla saa omaan lookkiin jotain uutta ja trendikästäkin! Kokeilehan pois! :)

Meeri

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Vähän aihetta sivuten, mutta siihen liitten: Olen muutaman kerran kasvattanut hiukset lyhyestä pitkäksi. Jakaus lähtee aina sivusta ja kasvatusprojektin myötä siirtyy luonnollisesti keskemmälle. Sitten jos leikkaan esimerkiksi puolipitkän tukan, niin jakaus siirtyy automaattisesti vähän sivummalle. Välillä mietityttää miksi on näin. Onneksi tämä on miellyttänyt omaa silmää.

Jakaus on nyt kolmisen vuotta ollut samassa kohtaa. Pari kertaa sitä on yritetty siirtää, mutta se on osoittautunut haastavaksi. Ei varmaan ole viitseliäisyys riittänyt.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.