Miksi kihara ei pysy?

Yhteistyössä: Kevin Murphy

Ongelma on ehkä hiusmaailman yleisin - mikä on kun kihara ei pysy?! Kestävä kihara ei ole aina kampaajallekaan ihan simppeli tehtävä, joten olin enemmän kuin innoissani, kun pääsin pari viikkoa sitten Kevin.Murphyn järjestämään kihara-iltamaan. Illan aikana brändin kouluttaja, ihana, innostuva ja pirskahteleva Juha-Matti Manninen kertoi salaisuuksiaan kestäviin kiharoihin ja näytti tekniikoita erityyppisiin kiharaluomuksiin. Maailman muotiviikkojen näytöslavojen taustalla hyörineeltä Juha-Matilta löytyikin aikamoisia ässiä hihoistaan, joten päätin kerätä niistä parhaat teidänkin hyödynnettäväksi.

Tarkasta siis, että joku näistä jutuista ei ole siellä omassa kihararuutinissa vinksallaan:

  • Hiuksista puuttuu hyvä pohjatuote tai sitä on liian vähän

Hyvä pohjatuote tuo hiuksiin kitkaa, joka edistää lopullisen muodon pysyvyyttä. Muotovaahdot, suolasuihkeet ja kiharavoiteet ovat erinomaisia. Sain Kevin.Murphylta testiin Anti.Gravity (Oil Free Volumizer) -muotoiluvoiteen ja se oli oikeasti ihan mielettömän hyvä tuote. Hiukset tuntuivat föönin jälkeen aika rouheilta ja laine pysyi ihan tosissaan yön yli moitteettomassa kunnossa. Ja se määrä - asiakkaitteni silmät suurenevat lautasiksi joka kerta, kun lisään föönin alle muotovaahtoa - sitä menee normaaliin pitkään tukkaan kolmen tennispallon verran. Tuota Anti.Gravity -voidetta meni omaan tukkaani ruokalusikallinen. Hiuksiin ei myöskään kannata lotrata jätettäviä hoitoaineita tai mitään öljyjä sinä aamuna, kun haluaa kiharan oikeasti kestävän.

  • Föönatessa käyttää harjaa hieman liian tehokkaasti, jolloin tulee harjanneeksi sen pohjatuotteen kokonaan pois

Tätä en ollut tajunnut itsekkään, mutta täysin loogista. Kiharapäivinä siis harjaus ennen tuotetta ja tuotteen hyvä levitys kammalla. Sen jälkeen föönaus vapaasti hiustenkuivaajalla heiluttelemalla.

  • Kuivaan hiukseen suihkautetaan märkää tuotetta, joka tekee kiharasta koppuran. Koppuraa on vaikea muotoilla uudelleen.

Okei, koppura kihara on varmasti kestävä sellaisenaan. Jos et kuitenkaan juuri tänään mieli herttua-lookkia, niin koppuran avaaminen ja harjailu hävittää tuotetta hiuksesta, jolloin pysyvyyskin kärsii. Suihkaise kuivaan hiukseen siis tuotetta tarpeeksi kaukaa ja harjaile sitä pari kertaa, jotta se leviää. Sen jälkeen odota hetki, jotta osio on kuiva. Tai hanki suihke, joka on koostumukseltaan kuivempi. Tuosta Kevin.Murphyn Anti-Gravitysta löytyy myös suihkeversio ja se näytti toimivan mallin hiuksiin ilmiömäisesti.

  • Kiharrin on liian suuri

Kihara saa olla yllättävän pientä, vaikka siitä lopulta haluttaisiin muotoilla suuri laine. Hanki siis tarpeeksi pieni kiharrin.

  • Kiharrettaessa puuttuu jännite

Hiusosio ei lämpene ja kiharru kunnolla, mikäli hius on löyhästi kihartimen ympärillä. Ota siis napakka ote - kiharruksen pitäisi tuntua päänahassa sellaiselta sopivan jämäkältä toimenpiteeltä.

  • Hiusosio jää haaleaksi

Aseta kihartimen lämpötila aina pariinsataan asteeseen ja odota tarpeeksi kauan, jotta koko osio on lämmennyt läpi asti. Jos sormella ei pysty enää koskemaan kihartimen päällä olevaa hiuksen pintaa, osio on lämmennyt tarpeeksi.

  • Osio on liian pienellä kierteellä

Kokeile kiertää hiusosiota pienelle kieputukselle ennen sen viemistä kihartimen ympärille. Saat napakamman kiharan.

  • Kiharrettu hiusosio jäähtyy suoraksi

Varsinkin pitkä ja raskas hius vaatii sen, että kiharrettu hius myös jäähtyy kiharan muotoon. Sen sijaan, että vain tipauttaa kiharan ja antaa sen jäähtyä suorana, se kannattaa laittaa jäähtymään pienellä klipsillä tai ainakin pitää hetki kämmenellä ennen tipauttamista.

  • Loppumuotoilu tapahtuu tuotteella, joka sisältää vettä

Kihartaminen uudelleenmutoilee hiuksen suolasillat. Kun suolasiltoihin pääsee vettä, ne menettävät tuon uuden muotonsa ja palautuvat normaaliin tilaansa. Tarkista siis, ettet suihkuttele kiharrettuihin hiuksiin enää mitään tuotetta, joka sisältää vettä, ellet nimenomaan halua hieman rentouttaa kiharaa.

  • Unohdit kosteussuojan tai säätietojen tarkastamisen

Hyvä kosteussuojasuihke voi oikeasti suojata ilmankosteuden vaikutukselta kiharaan, mutta jos hiukseen osuu sadetta tai tihkua, niin mitään ei valitettavasti ole tehtävissä. Niin erinomaista tuotetta ei olekaan, että se suojaisi kiharaa vedeltä. Ole siis realisti ja tarkista säätiedot.

Ja hei mikäli haluat, että kihara säilyisi yön yli, kiepauta hiukset muutamalle suurelle ja rennolle kiepille ja kiinnitä parilla pinnillä. Alla olevassa kuvassa esimerkkiä Nellin hiuksissa:

Tuliko uusia vinkkejä? Mitkä ovat omia suosikkituotteitasi kestäviin kiharoihin?

-Meeri

Kommentit

Lottta (Ei varmistettu)

Olisi kiva lukea vinkkejä kuivan tukan hoidosta! Itselläni, kuten varmaan monella muullakin, on ongelmana erityisesti päällimmäisten hiusten kuivat latvat. Mitähän niille keksisi, kun käytössä on jo hoitavia ja korjaavia pesu- ja hoitoaineita ja erilaisia öljyjä?

merkkari

Jes, laitan korvan taakse. Odotellessa voit lukea kirjoittamani jutut Kookosöljykikat hiusten ja päänahan hoitoon sekä Kampaajan suosikit: Hiuksiin jätettävät hoitoaineet.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.