Miksi koekampaus kannattaa aina?

Aika monessa kampaamossa käy parhaillaan sähköpostilinjat kuumina, kun kesän morsiamet setvivät aikojaan ja toiveitaan. Säännöllisin väliajoin toistuu kysymys koekampauksesta – onko se ihan välttämätön?

Ei, eihän se missään nimessä välttämätön ole, mutta haluaisin silti esittää muutaman pointin, miksi se minun mielestäni kannattaa aina:

koekampaus.jpg

  • Morsiamen upeus koostuu hääpäivänä puvusta, kampauksesta ja meikistä (ja onnesta, tottakai!). Mutta jos jo ihan tavallisena työpäivänä huono tukka tai epäonnistunut paitavalinta vaikuttaa koko olemukseen, niin hääpäivänä tällaiset virheet haluaa ehdottomasti välttää.
  • Hääpäivän aamu on jännittävä. Mikäli yhdenkin sähellyksen, aikatauluongelman tai jännäpissan voi hyvällä suunnittelulla karsia pois laskuista, niin kannattaa tehdä.
  • Morsiuskampaus jännittää myös kampaajaa. Kyseessä on työ, jota ei voi myöhemmin korjata eikä epäonnistumisalennuksista ole mitään hyötyä. Kampaaja pystyy valjastamaan parhaat keinonsa käyttöön, kun materiaaliin on hyvin tutustuttu (mitä aineita vaatii pysyäkseen tuuheana / kiharana jne.) ja hiusten määrään valmistauduttu (kampaajan kaapissa rutussa oleva lisäkehius ei välttämättä h-hetkellä lämmitä). On myös täysin mahdollista, että kampaaja ei ole kuuna päivänä tehnyt kampausta, joka morsiamen tuomassa toivekuvassa on. Ilman minkäänlaista treeniä voi olla vaikea saavuttaa haluttu lopputulos.
  • Kampaus vaikuttaa hääpäivän aamun aikatauluun merkittävästi. Jos morsian tietää etukäteen, että kampaus on valmis noin 45 minuutissa, esimerkiksi lounaalle voi suunnitella oman hetkensä. Hätäinen ryntäily ja ympäriinsä soittelu jää pois ja energisoivasta aamupäivästä nauttii enemmän.
  • Koekampauksen hinta kannattaa suhteuttaa kokonaisuuteen. Kun puvusta maksetaan satoja euroja, muutama ylimääräinen kymppi onnistuneesta kampauksesta tuskin vie ketään perikatoon. Jos budjetti on tiukka, ehkä itse kampaajana miettisin, voisiko nuo kympit säästää kenties jostain muusta.
  • Koekampaus on osa virittäytymistä ja suunnittelua, joista voi nauttia yhtä paljon kuin itse hääpäivästä!

Itse suosittelen koekampausta vasta hääviikolle, sillä silloin suunnitelma pysyy kampaajalla tuoreena muistissa. Valitettavasti 4 viikkoa ja 8 morsianta aikaisemmin tehdyn koekampauksen nyanssit unohtuvat harmillisesti (ainakin omalla kohdallani), vaikka kuinka ottaisi kuvia. (Huom! Kampaajissa ja heidän toiveissaan on myös toki eroja.) Myös morsiamilla on usein sitä selvemmät suunnitelmat, mitä lähempänä päivä häämöttää! 🙂 Koekampauksessa ei myöskään kannata aina odottaa valmista lopputulosta, jonka voisi kätevästi hyödyntää vaikka jossakin aikaisemmassa juhlassa, sillä aika usein suunnitelma hieman muokkautuu koekampausta tehdessä ja esim. otsista saatetaan purkaa ja laittaa uudestaan eri tavalla.

Summa summarum, suosittelen koekampausta todella lämpimästi ihan jokaiselle morsiamelle, vaikka suunnitelmissa olisi vain vähän kiharrella ja laittaa etuosiota parilla pinnillä kiinni. 🙂

-Meeri

kauneus hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *