Mistä huono tukka -päivä johtuu?

Luulen keksineeni tähän vastauksen.

Vain harvoin kyse olisi siitä, että leikkaus olisi jotenkin huono. Joskus toki on, mutta ei yleensä.

Ylikasvanut väri voi vaikuttaa, ainakin silloin, kun oma väri on värjättyä vaaleampi, jolloin tummien hiusten seasta pilkottaa vaalea päänahka. Se on ihan ymmärrettävää.

Joskus on ehkä yrittänyt liian fiiniä kampausta ja lopputulema on vähän kökkö. Silloin voi ehkä vähän nolottaa, mutta toisaalta kampauksia jaksaa tehdä niin harvoin, ettei niillä voi selittää suhteellisen yleisiä "huono tukka" -päiviä.

Aloin kiinnittää tarkemmin huomiota hiuksiini päivinä, jolloin neljännettä kertaa peilistä vilkuillessani ajattelin edelleen, että juu, huono se on.

Kyllä avaruus antautui ja päivä valkeni, kun käsitin, että kyse on siitä, että tukka on joko liian puhdas tai liian likainen! Sinä päivänä kun olen hiukseni aamulla pessyt, se menee pitkin päätä. Sinä päivänä, kun se taas pitäisi pestä, se liimautuu jälleen kiinni ihooni. Ponnarit eivät ole tuuheita, otsahiukset valuvat klimppeinä ohimoille, kaikki on sellaista liian sileää lirua.

Päinvastaiset ongelmat, joihin on yksi ja yhteinen ratkaisu: kuivashampoo.

Nythän on sitten käynyt niin, että käytän kuivashampoota jo samana päivänä, kun pesen hiukseni. Lisään sitä lähes joka päivä, kunnes kolmantena päivänä en suinkaan nouse luolastani vaan pesen ne uudestaan.

Tässä jos jossain korostuu kuivashampoon laadun ja käyttötavan merkitys. Liian suuret määrät liian tuhtia (ja halpaa, halvoista ainesosista kyhättyä) kuivashampoota tukkii hiuspohjan, aiheuttaa kutinaa ja ärtyneisyyttä (sekä mielen että hiuspohjan). Ota käyttöön vanha viisaus olla tinkimättä niissä asioissa, joita suurkulutat, sillä ne asiat ovat niitä, jotka terveydellesi eniten merkitsevät. Muista myös suihkuttaa kuivashampoota käsivarren mitan päästä ja tähtää hiuksiin, älä hiuspohjaan.

Vannon pitkällisen kokemuksen myötä luonnonkosmetiikan aerosolittomiin Dr. Hauschan silkkipuuteriin ja Tabitha James Kraanin kuivashampooseen sekä Nioxinin uutuuteen, hiuspohjalle hellävaraisempaan Instant Dry -suihkeeseen.

Ja näin on taas yksi maailman suurimmista ongelmista ratkaistu.

-Meeri

Kommentit

mq (Ei varmistettu)

Miten levität tuota silkkipuuteria hiuksiin? Sitä ei ainakaan suihkuta :D

Tuote kiinnostaa, mutta mietin miten tällainen rähmäkäpälä saisi sen levitettyä tasaisesti.

merkkari

Mä vaan kallistan päätä ja tiputtelen suoraan purkista. Tai sitten.... lue tämä vinkki: Neronleimaus aerosolittoman kuivashampoon kanssa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.