Niin katkooko se tangle teezer nyt niitä hiuksia?

Tätä kysytään multa melkein joka viikko. Ihmiset ovat alkaneet pelätä takkuharjan käyttöä, koska netissä liikkui juttua, että se katkoo hiuksia.

Monella on varmasti oma kokemuksensa ko. takkuharjamallista ja kaikki kokemukset ovat aitoja. Takkuharja on nimensä mukaisesti hyvä selvittämään takkuja, mutta siihen ansaan ei saa haksahtaa, että sen kanssa saisi jotenkin repiä niitä takkuja auki. Ihan yhtä kauan sillä saa nyhertää alkaen hiusten latvasta ja alaosasta, hitaasti päälihiuksiin edeten, kuin kaikilla muillakin harjoilla, jos haluaa hiuksiaan suojella. Minkäänlaista raastavaa ääntä tai repivää tunnetta ei saa syntyä, koska silloin se ihan varmasti katkoo tukkaa.

Eli, oikein käytettynä harja toimii yhtä hyvin kuin muutkin harjat ja monella varmasti paremminkin.

However, olen saanut sellaisen hallelujah-kokemuksen, että takkuharjaan ei ole paluuta. Nimittäin aitoharjaksinen harja, jossa on mukana joustavat nylonpiikit, selvittää märän takkutukan paremmin kuin mikään harja, jota olen koskaan kokeillut. Ja minä olen kokeillut monia ja todella monenlaisiin hiuksiin.

Tällainen aitoharjas/nylonpiikkiyhdistelmä on vielä tangle teezeriä paljon hellävaraisempi versio, mutta se hoitaa silti homman kotiin puolta nopeammassa ajassa. En liioittele - works like magic.

Ainakin Kentiltä ja Iberolta saa tosi kauniita ja laadukkaita puuvartisia harjoja. Kotona mulla on käytössä tuo Ibero, kampaamolla Kent. Toimivat aivan yhtä hyvin!

Eli harjakaupoille, mars!

-Meeri

Kommentit

Maruu (Ei varmistettu)

Tollanen Kentin harja ois ihana. Mistä niitä saa? En löytänyt pikaisella googlailulla :o

Mitä mieltä olet hiuspohjan kuorimisesta? Olisiko sinulla suositella jotain luonnonmukaista kuorintatuotetta hiuksille?

merkkari

Niitä saa esimerkiksi meiltä Folkeista. Muutoin en sitten oikein osaa sanoakaan :/

Voit kokeilla päänahkaan kookosöljy+sokeri-kuorintaa. Hilseilevä tai töhnäinen päänahka voi hyvinkin hyötyä kuorinnasta! Wella-kampaamoissa tehdään myös Nioxin AHA-hedelmähappokuorintaa, joka on päänahalle aivan loistava. Siitä voi lukea lisää tästä postauksesta.

HetaR
determined.

Moikka, onko tuo kuvan harja eläimetön, passaako vegaanille?

JenniA (Ei varmistettu)

Tulin itsekin kysymään tätä samaa asiaa. Mutta näköjään harjakset on villisian karvoja Kiinasta ja Intiasta, tai sitten mäyrän karvaa, joka sekin tulee Kiinasta. Tässä infoa Kent-harjavalmistajan omilta sivuilta: https://kentbrushes.com/bristle-types. Harmi! Itsekin kiinnostuin harjasta.

merkkari

Kiitos selvitystyöstä, JenniA!

Andyyy (Ei varmistettu)

Moikka!

Itselläni on juurikin tuo harja, tykkään tosi paljon ! Mietin että miten harjan ja harjakset voisi pestä hyvin? Itselläni harja kerää pölyä itseensä..

merkkari

Ihan vaan ronskisti vesihanan alle, pikkuisen tiskiainetta päälle ja sormilla kevyt harjasten hankaus. Kuivailet pyyhkeeseen minkä pystyt ja laitat kuivumaan piikit alaspäin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Täytyy myös muistaa, että tietyn pisteen (pituus ja kunto) jälkeen se tukka alkaa katkeilla helpommin muutenkin. Ei siinä mitkään ihme harjat täysin pelasta ja siksi kannattaa muistaa huonon latvan ainoa oikea pelastus, eli sakset. Toki hyvä harja on silti aina hyvä olla.

merkkari

Juu, olet aivan oikeassa!

Anni Jää (Ei varmistettu) http://annijaamuah.blogspot.fi

AAMEN.
Mä jaksan aina muistuttaa, et kyllä se on se ihminen siellä harjan varressa, joka hiuksia katkoo. :-D

merkkari

Hahhah, näinhän se yleensä on! :D

Tukkarouva (Ei varmistettu)

Kaksi sanaa pitkille ja lyhkäsillekki takkuhiuksille. Roger Para. Mulla ja lähipiirillä 20 v käytössä enkä vaihda.

merkkari

Enpäs ole kuullutkaan, pitää ehdottomasti tutustua!

Maijastiina (Ei varmistettu)

Suosittelen kyllä lämpimästi valitsemaan mallin, jossa ei oo noita muovipalloja päässä, koska ne alkaa jonkin ajan kuluttua irtoilla siten, että hiukset jää tosi kivuliaasti ton pallon ja piikin väliin jumiin. Tai jos pallot vaan irtoavat, se sisällä ollut teräväreunainen piikki raapii päätä - hyrr. Harmittavan huonosti kyllä myydään oikeesti hyviä luonnonharjasharjoja missään, omani ostin usein ulkomailta tai sitten sattumalta tyyliin Prisman hyllystä (myös lemmikkieläinliikkeistä olen kuullut ihmisten löytäneen laadukkaita harjoja!). Takkujen selvitykseen valitsisin paremman hoitoaineen enkä repivää harjaa.

Mulla on paksut ja kiharat hiukset, joten käytän nykyisin vain harvapiikkistä kampaa. Niitä ei myydä sitäkään vähää missään, mutta yksi hyvä kunnollinen kestää onneksi about lopun elämän. (Body Shopilla on ihan hyvä, mutta nähtävästi tätä kirjoittaessa taas loppu: http://www.thebodyshop.fi/fi/detangling-comb/85140/dp) Sormet toimivat myös hyvin ja ovat onneksi aina matkassa. :)

merkkari

Joo, tuo pallojuttu riippuu varmasti myös paljon harjan laadusta. Itse en ole näiden kanssa havainnut kyseistä ongelmaa, mutta voin kyllä kuvitella, että juuri kuvailemallasi tavalla voi käydä, jos huono tuuri sattuu kohdalle.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.