Oma hiushistoriani!

Olen ollut hiusteni suhteen herkästi innostuva ja yhtä nopeasti kyllästyvä. Ideat on pitänyt pystyä toteuttamaan heti tai ihan viimeistään seuraavana päivänä. Sanalla sanoen hiushistoriani on siis kirjava.

Olen kokeillut kaikki värit valkoisesta paloautonpunaisen kautta tummanruskeaan. Pituudet pixiestä puoliselkään. Kaikkien huikeiden hiuskokeilujen välissä olen kuitenkin aina palannut siihen pitkään ja vaaleaan tukkaan ja viimeiset pari vuotta olen viihtynyt siinä hämmentävän hyvin.

Tietokoneellani on kuvia vuodesta 2008. Villeimmät punaiset rastat ja muut teiniviritykset jäävät siis tällä kertaa julkaisematta, mutta ehkä palaan niihin myöhemmin keväällä. Näissä viimeisessä vajaassa 10 vuodessakin riittää ihan hyvin työnsarkaa :D

Tervetuloa siis kurkistamaan kotialbumeihini! Kuvat ovat huikeaa laatua, varsinkin, kun niitä on suurennettu niin, ettei viereinen pää näy aivan kokonaan.

2008 - perustilanteesta lähdetään, otsiskausi on vahva. Loppuvuodesta kyllästyn vaaleaan ja värjään kotivärillä ruskean. Kampaaja leikkaa polkan, jonka saan vielä kiinni. Kasvoja kehystävien hapsujen määrä näyttäisi olevan vakio.

2009 - Oikeanpuolimmaisessa kuvassa alkuvuoden tasaotsis. Keväämmällä kyllästyn ja raidoitan reilusti (vas). Kaverini laittaa minulle ompelupidennykset, joita rakastan.

2009 - Syksyllä haluan valkoisen tukan. Ensimmäinen käyntikerta kampaajalla on katastrofi, keltaisia laikkuja vain pää täynnä. Seuraavalla kerralla saadaan valkoinen ja tukka pysyy kiharalla ja likaantumatta 4 päivää. Kunto on karmea, mutta minä oon niin onnellinen. Myöhemmin päänahkani alkaa ärtyä vaalennusaineesta ja joudun luopumaan valkoisesta väristä.

2010 muutan Helsinkiin ja on taas pidennysten aika. Uusi kampaajakaverini värjää hiukseni lähemmäs omaa väriäni ja toinen kaverini laittaa minulle ompelupidennykset. Loppukesästä kyllästyn jo kumpaankin ja palaan perustukkaan - vaaleisiin raitoihin.

2011 talvella repäisen ja kuljen kampaajalle Carey Mulliganin kuvan kanssa. Kampaajan mielestä minulle sopisi 6-tummuinen tukka, joten sellainen sitten värjätään. Rakastan tätä tukkaa edelleen.

2012 sitten kasvatellaan. Omaan vaaleampaan väriin palasin jo keväällä, kun en jaksanut tyvivärikierrettä.

2013 (vas) on menossa rasittavin vaihe ja otan taas pidennykset. Vehnäinen väri on erikoisella tavalla kaunis.

2014 (kesk ja oik) perustan Folkin ja kollegani Hanna päivittää jo pitkään polkkaan kasvaneeseen tukkaani vaaleaa raitaa.

2015 mennään aivan hunningolla! Kesä vaalentaa hiukseni tipunkeltaisiksi ja päätän hakea vaihtelua otsiksesta. Jotakin kotoista noissa kasvoja kehystävissä hapsuissa vaan on :D

2016 alkuvuosi ollaan hillittyjä. Reilusti vaalentuneeseen tukkaan lisäillään tummia raitoja ja otsis saa kasvaa sivulle.

2016 kesä - ei voi kasvaa aikuiseksi. Pakko on taas hölmöillä ja laittaa kupari suoraväri päähän! Uusi festaritukka on todella makea ja siitä eroon pääsemiseen menee puoli vuotta :D

2016 loppuvuonna en tehnyt hiuksilleni mitään. Ne vain kasvoivat ja haalenivat oranssista väristään. Yhtään kuvaa en hiuksistani ottanut, mutta pituuteen olen tykästynyt. Vikassa kuvassa on siskoni, onpas meillä hämmentävän samanlaiset hymyt.

Ai että. On se vaan hienoa huomata että vajaassa 10 vuodessa ei pysty kasvamaan määräänsä enempää aikuiseksi.

-Meeri

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Aaah, toi sun festaritukka oli niiiin ihana <3 just semmonen väri, mistä oon jo jonkun aikaa (lue: monta vuotta) haaveillut :) kateellisena kattelin niitä sen postauksen kuvia moneen otteeseen kesällä :D

-Veera

merkkari

No sit vaan rohkeesti päähän!! Kyllä se siitä häviää, vaikka alkaiskin kaduttamaan :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ne kampaajat, joiden tuolissa olen alkanut ääneen haaveilemaan tollasesta vaaleasta kuparin sävystä, on olleet sitä mieltä, että mun tukka ehkä kärsisi turhan paljon prosessista... Mun hiukset on tummanruskeat, ja ne on vielä luonnonkiharat, niin ne on jo valmiiksi tosi kuivat. Tähän asti olen sitten kuunnellut ammattilaisten suosituksia, mutta eihän sitä tiedä, iskeekö kuparihiusten himo joskus vielä niin pahaksi, etten enää välitä, vaan pidän pääni siinä tuolissa istuessa :D mutta siihen asti jatkan muiden hiusten ihailua :D

-Veera

merkkari

Niin aivan, olet tummahiuksinen. Se tekee kieltämättä hommasta vähän työläämmän, suuntaan ja toiseen :/ Mites jotku kuparinsävyiset balayage-raidat?

Vierailija (Ei varmistettu)

Niistä vois olla kyllä hyvä aloittaa, katsoa onko tuommoinen hiusten sävy edes itselle soppeli. Jospa sitä vaikka seuraavalla kampaajakäynnillä rohkaistuisi :)

-Veera

K-- (Ei varmistettu)

Kiva postaus!

Tuli noista vaaleista hiuksista ja oman värin kasvatuksesta mieleen, että minkä verran tuo Glossing käsittely rasittaa hiusta? Suositteletko sitä jos tavoitteena on kasvattaa omaa väriä ilman, että haluaisi rasittaa sitä kasvavaa hiusta enempäänsä? Mulla siis melko paksut ja pitkät hiukset, joita on jo vuosia raidoitettu vaaleilla raidoilla pari kertaa vuodessa (uudet raidat lisätty lähinnä sinne tyveen häivyttämään juurikasvua). Nyt kuitenkin kyllästyttää tuo vaalentaminen, kun tuntuu, että hiusten kasvaessa se vaalennettu latva on jotenkin kuiva ja helposti takkuuntuva ja/tai pörrööntyvä. Uusia raitoja ei siis huvita ottaa, mutta tuo glossing houkuttelisi kirkastamaan ja tasaamaan tyven ja raitojen hienoista rajaa...

http://media.lily.fi/sites/lily/files/styles/wide/public/user/4101/2015/...
Tällä hetkellä tilanne siis hyvin samantyyppinen, kun tuossa sun postaamassa kuvassa (joskin mun raidat lienee tuostakin vaaleammat).

merkkari

Kiitos! Glossing on kyllä tosi hellävarainen. Seos on miedoin mahdollinen, hoitoaineella höystetty. Lisäksi se laitetaan pyyhekuiviin hiuksiin, joten vesi vielä miedontaa sitä lisää. Eikä se ole päässä kuin 5-10 minuuttia. Kuvailemaasi tilanteeseen varmasti ihan täydellinen apu!

Jizda (Ei varmistettu)

Onko blogiin tulossa juttua lyhyistä hiusmalleista? Täällä pohditaan (TAAS) lyhyttä tukkaa mutta ei sellaista tyypillistä "keski-ikäistukkaa" vaan jotain freesiä ja naisellista... inspiraatiokuvia siis tarvittaisiin! Noi sun lyhyet mallit oli kivoja olis kiva nähdä niistä enemmän kuvia?

Ninneri (Ei varmistettu)

Just oon saanut pixien kasvatettua pois (puolitoista vuottahan siihen sit meni), mutta nyt näin nää kuvat ja ah toi vähän pidempi mutta vaalea on kyllä niiiiiiiin makee. Mä menin kans Carey Mulliganin kuvien kans kampaajalle ja tykkäsin kyl kauheesti lopputuloksesta. Ehkä mä kasvattelen täs vielä vuoden tai pari ja sit voi taas pistää pituudet poikki :D

merkkari

No mä tietkö itsekin yllätyin, että olipas toi vaalea lyhyt hyvännäköinen! Sen muistan, että se oli aika hankala laittaa, ainakin verrattuna siihen lyhyeen edeltävään..

essiimm (Ei varmistettu)

Mulla on kans fiksaatio kasvoja kehystäviin hapsuihin :D sivuotsis on kyllä kiva, mutta rasittavaa kun se rasvottuu niin nopee ja aika usein vain laitoin pinneillä ylös kiinni. Mut se oli kyllä silloin kuuminta muotia :D

merkkari

Jooo, hapsut on hyvät :)

nansk

Olipa kiva postaus! Mua himottaisi otsis tällä hetkellä, ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Olisko tarjolla jotain pros&cons-postausta?

merkkari

Kiitos! Ja loistava idea, kehittelenpä välittömästi :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.