Parhaat suolasuihkeet kevääseen

Suolasuihke on luottotuotteeni läpi vuoden ja varsinkin auringon pilkistäessä lisäilen sitä hiuksiini pitkin päivää. Tykkään rennon boheemista surffitukasta ja suolasuihke tuo pörröisistä hiuksistani esiin sen kivemman puolen.

Hyvä suolasuihke näkyy hiuksissa juuri sopivasti: hiuksiin tulee kevyesti eroteltuja osioita, jotka laineilevat. Huono suolasuihke tekee hiuksiin märkiä koppuralänttejä tai vaihtoehtoisesti vain kastelee hiukset, muttei kuivuessaan erottele niitä ollenkaan.

Olen saanut blogin kautta testiin lukuisia suolasuihkeita, joista kaksi nousee ylitse muiden, John Masters Organicsin Sea Mist sekä Dabban Baltic Sea Spray, molemmat luonnonkosmetiikkaa. Tutustutaanpas tarkemmin:

Dabba / Baltic Sea Spray on latvialainen tuote, joka on tehty männynneulasvedestä ja Itämeren merisuolasta. Suihke levittyy utuisen pehmeästi ja tuntuu tosi hyvin kosteuttavalta. Lopputulos on kevyesti eroteltu, pehmeä ja kiiltävä, ei tee juuri ollenkaan suolasuihkeelle ominaista koppuraa. Sopii siis loistavasti hieman kuivalle tukalle ja esimerkiksi kiharoille. Valloittaa miedolla piparminttuisella tuoksulla, joka muistuttaa etäisesti hieman hammastahnaa... Bonuksena siis raikkaan tuoksuiset hiukset :D

John Masters Organics / Sea Mist on kolmen ainesosan ihmetuote, jonka sisältämä laventeli kosteuttaa samalla, kun merisuola muotoilee. (Se kolmas ainesosa on vesi.) Suolan määrässä ei ole säästelty, joten suihkeella saa halutessaan juuri niin erotellut latvan kuin ikinä uskaltaa toivoa. Upeasti levittyvää suihketta kannattaakin käyttää säästeliäästi, mikäli haluaa harjan hiuksista läpi vielä seuraavana päivänä. Oikein annosteltuna tosi hieno, laventelintuoksuinen surffilookki, joka sopii myös kiharalle tukalle.

Vaihtelen näiden kahden rakkauspakkauksen välillä päivittäin, lähinnä tuoksun perusteella. Dabbaa, jos kaipaan reippautta, Mastersia, jos kaipaan tasapainoa.

Mikä sun suosikkisi on suolasuihkeiden viidakosta?

-Meeri

Kommentit

kukkis (Ei varmistettu)

En ole vielä ymmärtänyt miten suolasuihketta tulisi oikein käyttää. Takkua ja mattaista = sellainen vastaheränneen näköinen :( voikohan suolasuihketta käyttää ohuille hiuksille lainkaan, tarkoitan todella ohuille?

merkkari

Onpa hyvä kysymys! Suolasuihkehan siis vaatii oikeastaan aina pohjalle jonkunlaisen laineen. Ihan suoraan tukkaan se ei välttämättä ole omiaan, mutta pienikin taipuisuus yleensä korostuu suolasuihkeen avulla. Monessa suolasuihkeessa on tosi terävä suihke (paitsi ylläolevissa), joten ne kannattaa suihkuttaa ensin käteen ja siitä puristella hiuksiin. Se puristelu herättelee lisää lainetta esiin. Paitsi tosiaan siinä piikkisuorassa tukassa, joka menee vain märäksi. Hiusten paksuudella ei sinällään ole väliä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.