Parhaat tuotteet kuivaan ja kutiavaan hiuspohjaan

Jo pari viikkoa sitten alkoi tuolla niskan tuntumassa tyypillinen kutina, joka enteilee talven tuloa. Ja nyt puhutaan ihan konkreettisesta kutinasta, jonka aiheuttaa joka talvi kuivuva ja säiden muuttumiseen reagoiva päänahka. Tuntuu jopa, että kuivashampoota ei voi yhtäkkiä käyttää enää ollenkaan, kun hiuspohja reagoi heti.

Onneksi tässä on tullut vuosien varrella vastaan aivan mahtavia tuotteita, joiden avulla saa helpotusta ongelmaan välittömästi.

Dr. Hauschkan Strenghtening Hair Treatment (luonnonkosmetiikkaa) eli Neem-hiusöljy hoitaa sekä hiuksia että hiuspohjaa. Hiusöljy sisältää hiuspohjan jumalaisimman parantajan eli neem-puun lehtiuutteen lisäksi mm. hiuksia pehmentävää kamomillaa, hiuspohjaa virkistävää rosmariiniöljyä sekä hoitavaa vehnänalkioöljyä. Tuoksu on yrttimäinen, jopa hieman lääkemäinen.

Testasin tämän saunassa, laitoin tuotetta koko päähän varmaan 4 ruokalusikallista ja annoin hautua pyyhkeen sisällä 20 minuuttia. Kutina hävisi täysin yhdellä kerralla ja hiuksista tuli mahtavan vahvan tuntuiset! Ehkä kokonaisuutena lopputulos oli normaali lirumpi, vaikka pesin shampoolla kahteen kertaan. Toisaalta, en föönannut hiuksia enää illalla. Kuitenkin samalla yksittäisistä hiuksista tuli hämmentävän paksut ja erottuvat! Ja mainitsinko jo kiillon?? Toimii loistavasti hiusten tehohoitona kerran viikossa tai kahdessa, arkisempaan käyttöön voisin kokeilla tuota saman sarjan hiusvettä. Nämä putelit on muuten saatu blogin kautta testiin.

Less is Moren Herbal Tonic on vahvasti tasapainoittava eli se hoitaa sekä kuivaa että rasvaista hiuspohjaa. Jälleen Neem hoitaa hiuspohjan ongelmia, mm. hilsettä, ekseemaa sekä psoriasista. Mukana on myös aimot annokset antioksidanttirikasta sitruunamelissaa, hiusten kasvua stimuloivaa koivu-uutetta, hilsettä poistavaa nokkosta, hiusnystyjä vahvistavaa peltokortetta, antiseptistä teepuun öljyä sekä rauhoittavaa kehäkukkaa. Tuoksu on yrttimäinen.

Herbal tonic on selkeästi enemmän jokapäiväiseen käyttöön, sillä se ei vaadi vaikutusaikoja tai rasvoita hiusta eikä näin ollen vaadi superpesuja. Fiilis päänahassa on todella raikas, jotenkin ilmava ja puhdas. Volyymia tuova vaikutus on aina plussaa, sillä yleensä nämä hoitoöljyt toimivat täysin päinvastoin!

System Professionalin Balance Scalp Lotion on yksi klassikkotuotteista kutiavan ja hilseilevän hiuspohjan tasapainoittamisessa. Hajusteeton ja alkoholiton tuote rauhoittaa ja sopii loistavasti herkälle iholle, jopa vauvan päänahan karstaa voi tällä koittaa pehmennellä. Ainesosista löytyy mm. hoitavaa lehmusta sekä antimikrobista ja solujen uudistumista vauhdittavaa pajunkuoriuutetta.

Balance Scalp Lotion on todella hoitava ja kosteuttava, joten paras ajankohta sille on illalla, jolloin se saa vaikutella yön yli ja hiukset voi pestä aamulla. Tuotetta voi toki laittaa pyyhekuiviinkin hiuksiin ennen pesua, kyllä se sinne kuivuu ihan OK, mutta aivan lorottelemaan en lähtisi.

Mitkä tuotteet sinä olet havainnut hyviksi oireilevalle hiuspohjalle?

-Meeri

Kommentit

El

Jes, tämä postaus tuli kuin tilauksesta! Mulla itsellä oli viime talvena testissä System 4 Oil cure hair mask, mutta se ei ollut tarpeeks hoitavaa ja päänahka oli käytöstä huolimatta kuiva ja ruvella. Taidan lähteä heti huomenna metsästämään näitä sun vinkkaamia tuotteita :)

merkkari

Ai vitsi, mahtavaa! Toivottavasti löytyy putelit.

Vierailija (Ei varmistettu)

Apteekin Aco-sarjan kuivan hiuspohjan shampoo ja hoitoaine lopettivat minulla pitkään kestäneen, ilmeisesti kuivuudesta johtuneen kutinan! Tukka ei jää rasvaisen näköiseksi vaikka hoitoainetta laittaa päänahkaan ihan reilusti vaikuttamaan. Myös pesun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin laitettava hoitoneste auttaa, pullossa on pitkä kärki jolla aine on helppo laittaa päänahkaan ja kuivuttuaan hiukset ovat normaalin näköiset, ei rasvaiset.

merkkari

Jeh, kiitos vinkistä!

Kalkista kärsivä (Ei varmistettu)

Päänahan ongelmiin liittyvä postaustoive: Ainakin joissain osissa Pirkanmaata (ja joku kiltti voi valaista, missä muualla Suomessa) on hyvin kalkkipitoista vettä. Kalkki tukkii päänahan, ja tekee siitä nopeasti rasvoittuvan, hilseilevän ja kutisevan. Olen löytänyt pari vinkkiä asian hoitamiseen, esim. etikkahuuhtelu. Olen miettinyt, olisiko jotain muitakin hoitokeinoja, joita vain en itse onnistunut löytämään, ja joista en tiedä, kun en tunne niin hyvin hiusten ja päänahan toimintaa kuin alan ammattilaiset. Mutta tämä olisi erittäin mielenkiintoinen aihe, josta postaus olisi hyvin toivottu. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.