Pitääkö hiukset pestä ennen kampaajalle menoa?

"Anteeksi, ne on ihan tosi likaiset!" Siinäpä lausahdus, jonka kuulen kampaajana asiakkaalta harva se viikko. Vähintään yhtä moni miettii, että en tiennyt, että pitääkö tulla puhtailla vai likaisilla, joten pesin ne nyt aamulla, kun olin salilla ja tosi hikinen...

Vastaus tähän ikuiseen pulmaan on melko yksiselitteinen: Kampaajaa varten ei tarvitse pestä hiuksia. Hiuspohjan oma tali jopa suojelee ihoa värjäyksen aikana, toisin kuin putipuhtaaksi hinkattu päänahka. Lisäksi hiuksia on helpompi käsitellä, kun ne eivät ole aivan tuhottoman leijuvat. Voit kyllä luottaa siihen, että kampaaja on ammattilainen eikä nyt normaalisti pesemätöntä hiusta säikähdä. However, kohtuus tässäkin asiassa: rasvaa tihkuva, superlikainen, kuivashampoosta tönkköinen ja ullakolta tuoksahtava tukka on eri juttu. Sen käsittely saattaa olla jo vähän hankalaa esim. raidoittaessa. Pesuväliä ei siis tarvitse erikseen myöskään venyttää kampaajalle mentäessä :)

Että no panic, ihan normaalilla tukalla vaan kampaajalle ja kaikki on aivan hyvin! :D

-Meeri

PS: Löytyykö oma tukka kollaasista? :D

Kommentit

_Tiltu (Ei varmistettu)

Mä kerran soitin kampaajalle samana aamuna, tarviiko pestä ja vastattiin, että pese vain, kun ei ehdi hiustenleikkuun lomassakaan. Menin siis puhtaalla tukalla kampaamoon ja kampaaja kysyi, että pestäänkö :D

merkkari

Häh, outo vastaus kampaajalta :/

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse en kampaajalla usein käy, mutta yhden asian olen oppinut. Kannattaa mielummin pestä ite oma pää sillä tutulla tuotteella. Ei tule kutisevaa ylläriä, kun kampaajan käyttämä sampoo on merkkiä x, jonka itselle sopivuudesta ei ole tietoa. Yhden kerran kävi myös niin että kampaajan käyttämä sampoo ja hoitoaine haisi omaan nenääni ihan kamalalta. Tietenkään en saanut asiaa sanotuksi. Hiuksiani en värjää, joten ei tarvitse sitä näkökulmaa miettiä.

merkkari

Jos on yliherkkä hajusteille tai jollekin muulle shampoissa tai hoitsikoissa käytetylle ainesosalle, voi hyvin viedä omat tutut putelit kampaajalle. Minusta on ihan ymmärrettävää, että asiakas tuo omat sensitive-tuotteensa mukanaan varmuuden vuoksi, sillä kaikilla kampaajilla ei ole tarpeeksi mietoja vaihtoehtoja. Itse kuitenkin aina pesen hiukset ennen leikkausta, sillä leikkaus onnistuu paremmin tasaisesti kosteisiin hiuksiin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.