Raskasmetallijäämiä hiuksissa - NO MORE!

Hallelujah ja kiitos universumille kemisteistä, jotka haluavat tehdä asiat simppelisti ja tehokkaasti! Kului päivä siitä, kun valitin täällä blogissa hiusteni vihreänkeltaisesta kupariputkiväristä, niin ovesta käveli sisään KC:n edustaja, joka toi mukanaan Malibu-sarjan puteleita.

Mielenkiintoni herätti Malibu Makeover -paketin Crystal Gel, joka lupasi välittömästi ja dramaattisesti tehdä kaiken tämän:

 • Immediately removes layers of “rock” on the hair caused by mineral build-up that can inhibit the successful processing of color & highlights
 • Safely and gently removes mineral build-up that can exacerbate dandruff, eczema and psoriasis
 • Quickly restores shine, volume and manageability
 • Safely and effectively removes mineral build-up such as iron that causes orange hair and copper that causes green hair
 • Safely and effectively removes calcium (lime) build-up from hard water
 • Immediately returns swimmers' hair to a dramatically healthier condition
 • Safely removes chlorine and other oxidizers that can damage hair
 • Prevents brassy tones from appearing that would cause colorist to have to use a stronger chemical to correct
 • Increases vibrancy
 • Increases color’s staying power and helps prevent fading
 • Helps remove most medication build-up (meds for blood pressure, diabetes, heart and thyroid to name a few)

Olen tehnyt välillä askorbiinihapolla tätä samaa hiusten "putsausta", mutta nyt Malibu Crystal Gelin neljän ainesosan luettelo vakuutti:

Natriumglukonaatti: Muodostaa stabiileja yhdisteitä raskasmetallien kanssa, eli on turvallisempaa, kuin pelkkä askorbiinihappo.
Askorbiinihappo: C-vitamiini eli säilöntäaine, joka tässä tapauksessa poistaa ja sitoo raskasmetalleja hiuksista.
Tetrasodium EDTA: Kelatoiva aine eli tehokas metallinsitoja, käytetään myös joissakin syväpuhdistavissa shampoissa. Ei mikään ainesosista ihanin ja rakkain, mutta kuitenkin, ärsyttävään ongelmaan harvoin käytettynä olen valmis käyttämään.
Ksantaanikumi: Muodostaa geelin, jolloin aine on helppo levittää.

Entä ne tulokset?

Vaikutusaika on ohjeissa 20-40 minuuttia ja arkajalkana pidin seosta päässäni 10 minuuttia. Ja muutos oli valtava jo tässä ajassa! Hiukseni vaalenivat, kun tunkkainen keltaisuus hälveni heti jonkin verran. Pehmeys on käsinkosketeltavaa ja kiilto kilometrikaupalla normaalia kirkkaampi. Woah!

Makeover-paketissa tuli myös jälkihoitoaine, mutta sen incissä taas oli varmaan neljäkymmentä ainesosaa, joten sitä en testannut. Ensinnäkään en halunnut huijata testin tulosta jollakin miracle-hoitoaineella, joka varmasti tekee tukasta kiiltävän ja pehmeän yhdeksi kerraksi. Toiseksi, en ole käyttänyt synteettisen puolen tuotteita enää kuin välttämättömissä tilanteissa, joista tämä ei ollut yksi. Halusin kuitenkin vain metallit pois hiuksistani ja sen tuo Crystal Gel teki!

Koska tuo metalliongelma on niin yleinen ja Malibu Crystal Gel oikeasti toimii, innostuttiin ottamaan tämä palvelu Folkin valikoimiin. Sen voi siis tulla ottamaan ihan vain pelkiltään tai sen voi ottaa lisäpalveluna ennen värjäystä tai leikkausta. Lisätietoja Folkin nettisivuilla.

Innoissaan,
Meeri

Kommentit

Hannaaa (Ei varmistettu)

Tieto lisää tuskaa - raskasmetalleja hiuksissa? Mistä ne ovat sinne tulleet? :0

merkkari

Vedestä, putkistosta :/

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi kuulostaa ja näyttää hyvältä! :) Erityisen hienoa jos tuon ansiosta ei tarvitse vaalentaa hiusta yhtä rankasti...Voiko hoidon tehdä huoletta myös punaisiksi/punertaviksi värjätyille hiuksille ilman että väri kärsii? Jos ottaa tämän hoidon, voiko vielä lisäksi tehdä Olaplexin samalla kampaamokäyntikerralla? Onko saatavilla mitään Malibu Crystal Gel kotihoitoa tai vastaavaa ylläpitämään tuloksia? :)

merkkari

Veikkaanpa, että punainen väri saattaa hiukan vaaleta tämän myötä, jolloin jonkinlainen sävytys voisi olla paikallaan. Olaplexin voi hyvin ottaa myöskin tähän perään.

Malibulla on olemassa shampoo ja hoitsikka, jotka poistavat metallijäämiä jokaisen pesun yhteydessä. Meille ne eivät ole tulossa myyntiin enkä niitä hirveän monessa paikassa ole nähnyt, mutta luulisi pienellä googletuksella löytyvän nopeasti.

hellehelle (Ei varmistettu)

Hei! Osaatko sanoa, kauanko hoidon vaikutus pysyy hiuksissa? Tietenkin tämä yksilöllistä ja siihen vaikuttaa muun muassa, kuinka paljon metalleja on kunkin kodin vedessä, mutta mikä on oma kokemuksesi, ovatko hiukset edelleen metallittomat? Kuluttaakohan hoito hiuksia?

merkkari

Sinälläänhän hoito ei kulu pois, koska se vain poistaa hiuksista kaiken. Se riippuu siitä omasta vedestä ihan täysin, että kuinka pian se hius täyttyy uudelleen. Siinä vaiheessa kannattaa ehdottomasti olla esimerkiksi suihkusuodatin, niin hiukset pysyvät parempina pidempään. Ainakaan omia hiuksiani ei ole kuluttanut ollenkaan. Tätä kuitenkin tehdään vain satunnaisesti ja mössö on päässä sen puolisen tuntia. Jos hius tuntuu tämän perään kuivalta, niin hyvällä hoitoaineella se on palautunut kerrasta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.