Retriittipäivä Villa Mandalassa

Yksi yrittäjyyden parhaita juttuja on se, että sitä voi suunnitella porukalle juuri sellaisen retriittipäivän, josta ennen on vain unelmoinut.

Niinpä suuntasimme keskiviikko-aamuna autojen nokat kohti Loviisaa ja hyvinvointikeskus Villa Mandalaa.

Reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta sijaitsee täydellinen pysähtyneisyyden ja rauhan tyyssija Villa Mandala. Tilan isäntä Mikko Harma otti meidät vastaan ja huolehti järjestelyistä (ja jälkkärijäätelöistä) pitkin päivää.

Aamupäivä kului Wellan koulutuksessa. Joni ja Esa kertoivat meille taas ne ajankohtaisimmat trendit maailmalta ja lisäksi pääsimme miettimään raitojen asettelua hieman tarkemmin. Se ei nimittäin ole ihan itsestään selvää, että minne niitä raitalappuja kannattaa missäkin tukassa laittaa!

Sananen Mandalan ruuista: voi jösses mitä herkkuja! Aamupalalla meitä odottivat uunituoreet sämpylät, täydellinen mustikka-chiatuorepuuro ja superherkullinen kaurapuuro. Lounaalla oli tarjolla mm. kvinoa-salaattia, munakoisorullia ja kurpitsakeittoa. Jälkkäriksi talon isäntä surrautti itse raakajäätelöä banaanista ja tarjoili sen raakakakkumurusien ja marjojen kera. Voe nam.

Iltapäivä omistettiin Hengähdyshetkiä-stressinhallintasessiolle, joka sisälsi pienen kerronnallisen osuuden stressinhallinnasta, hengitysharjoituksia, meditaatiota ja lempeitä venytyksiä. Ohjaaja Mia Jokiniva piti meistä niin hyvää huolta parin tunnin ajan, että salista poistui nirvanassa käyneitä, täydellisen rentoutuneita Folkkilaisia ja Wellalaisia.

Retriittipäivä oli täydellinen muistutus itselle siitä, kuinka tärkeää on joka päivä antaa aikaa itselle, pysähtyä ja vain hengittää. Aivojen ei kuulu käydä ylikierroksissa aamukasista iltakasiin. Ne eivät mene nukkumaan käskystä, sillä pysähtymistäkin pitää opetella ja keholle antaa lupa rauhoittua.

Suurkiitos Villa Mandalalle, että saimme tulla. Ainakin puolet porukastamme kertoi seuraavana aamuna nukkuneensa täydellisimmät yöunet pitkään aikaan.

-Meeri

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.