Saako lapsen ottaa mukaan kampaajalle?

Aina silloin tällöin kampaamollemme soitetaan ja kysytään onko OK ottaa lapsi mukaan kampaamokäynnille. Yleistä sääntöähän tällaiseen ei ole ja suositus riippuu aivan täysin kampaamosta, johon ollaan menossa. Toisissa paikoissa lapset otetaan avosylin vastaan, niille on saatettu järjestää jopa leikkipaikat, toisissa paikoissa taas homma ei ole ihan niin yksiselitteinen.

Folkin yleinen linja on, että lasta ei mielellään tuotaisi mukana kampaajalle. Rakastamme lapsia, ne ovat ihania, hassuja ja suloisia pikku persoonia, mutta kampaamomme ei välttämättä ole heille se paras paikka tutustua maailmaan. Suositukseen ovat johtaneet mm. seuraavat syyt ja asiakaspalaute:

  • Voi olla, että viereisessä penkissä istuva äiti on nähnyt paljon vaivaa saadakseen omat lapsensa hoitoon. Hän haluaa omaa aikaa, rauhaa ja rentoutumista - asioita joita toivotaan kampaajakäynniltä joka päivä.
  • Kampaamoiden ilma on tulvillaan kemikaaleja, joita pienen ihmisalun ei soisi ylenmäärin hengittelevän.
  • Sylivauvaa ei voi pitää sylissä ollenkaan eikä vaunuihin voi kumarrella, mikäli omia hiuksia värjätään. Höyryt ovat todella voimakkaita ja ainetta saattaa vahingossa tipahtaa lapsen päälle.
  • Monet kampaamot ovat pieniä eikä ylimääräistä odotustilaa ole. Folkin kampaamoissa on neljä asiakaspaikkaa ja kaksi odotustuolia - kiireisinä päivinä paikat eivät vain riitä.
  • Lattia on täynnä pientä (ja juuri värjättyä, muotovaahdolla kyllästettyä) hiuksenpätkää, jota ei mielellään näkisi kenenkään suussa. Kova pikkukarva saattaa myös mennä ihosta läpi tikun lailla, joten lattialla pyöriminen on aikalailla poissuljettu vaihtoehto.
  • Parin tunnin kampaamoaika on monelle lapselle liian pitkä paikallaan istuttavaksi. Kiinnostavat tuotehyllyt ja näyteikkunan somisteet ovat kuitenkin paikkoja, joiden esillepanoihin on käytetty aikaa ja joista vahingossa tippuva tavara saattaa rikkoutua.
  • Monessa kampaamossa tunnelma luodaan tarkkaan valitulla musiikilla. Puuhapeten tunnari sen päällä ei ehkä ole omiaan vahvistamaan tätä tunnelmaa.
  • Kampaamoiden aikataulut saattavat olla välillä tiukkoja, ja jos lapsen auttamiseen, viihdyttämiseen tai muuhun menee vaikka yhteensä vartti, ollaan lopulta sen vartin verran myöhässä päivän aikataulusta.

Mutta kuten sanottu, on olemassa kampaamoita, joissa on aivan toisenlaiset lähtökohdat lasten viihdyttämiselle, joten mikäli olet epävarma oman kampaamosi linjanvedoista, asia kannattaa varmistaa soittamalla etukäteen. Varsinkin suuremmissa kaupungeissa on selkeästi profiloituneita kampaamoita, joten valinnanvaraa riittää varmasti. Sekin on jo vihje, jos hinnastosta löytyy lasten hiustenleikkaus erikseen. Maalaisjärkeä käytetään myös tilanteissa, joissa varattu aika on vaikka nopea kampaus ja lapsi viihtyy hetken itsekseen, vaikkapa korvanapeilla musiikkia kuunnellen.

Miltä tällainen kuulostaa? Ymmärrettävältä? Ärsyttävältä? Sana on vapaa!

Iloa päivään!

-Meeri

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanaa! Just noin!

merkkari

Jee, tiesin, että kannattajia löytyy!

OlgaKKK (Ei varmistettu)

Just noin! Pienten lasten äitinä lähden kampaajalle nimenomaan saadakseni hetken aikuisten seuraa ja omaa aikaa :)

Ps voisitko tehdä postauksen minkälaisia juhlakampauksia saa eri mittaisiin hiuksiin? Insta täyttyy teidän ihanista nutturoista mutta amatöörin on vaikea hahmottaa minkälaisesta kampauksesta voi juuri olkapäälle ulottuvalla tukalla haaveilla.

merkkari

Etkä ole yksin! Itseasiassa kummassakaan asiassa :D voin tehdä postauksen!

Aasi (Ei varmistettu)

Minulla ei ole kovin vakaata mielipidettä asiasta, vaikka itselläni pieni lapsi onkin. Minusta kyse ei ole niinkään tyypin iästä vaan siitä pystyykö kampaaja hoitamaan työnsä ja muut asiakkaat olemaan häiriintymättä. Pienet tilat ovat selkeästi ongelma, mutta suhtaudutaanko teillä samoin esimerkiksi kuskina toimivaan aviomieheen? Jos isompi lapsi istuu hiljaa sen tasausleikkauksen ajan kirja kädessään niin minua ei häiritsisi. Sinällään minulle ei kyllä myöskään ongelma se, että osa kampaamoista haluaa profiloitua aikuisemman väen rauhoittumispaikaksi.

merkkari

Joo, kyllä meille välillä tullaan vaikka kaverin kanssa, niin että toinen odottelee henkisenä tukena. Ja se on ihan ok, ruuhkatilanteissa vaan välillä saattaa tosiaan paikat loppua. Olet oikeassa, että esim. lapsen luonne on usein isompi juttu kuin ikä! Uteliaampi tapaus kun ei malta istuskella kirja kädessä kovin kauaa.

EMerituuli
Loxodon

Ei haittaisi, jos kouluikäinen lapsi olisi paikalla lukemassa kirjaa tai katsomassa elokuvaa korvanapeilla. Toki, jos odotustuoleja ei ole tarpeeksi, niin se on ongelma! 

Esikoiseni on rauhallinen ja kiltti 4-vuotias, mutta hän ei pysyisi kahta tuntia hiljaa tuolilla istumassa (pikkuveljestä puhumattakaan). Pidän Folkissa juuri siitä, että paikalla on rauhallista, eikä mitään turhaa häslinkiä. Minua hävettäisi suunnattomasti, jos lapseni pilaisivat muilta asiakkailta tuon kokemuksen.

merkkari

Saadaan ihan valtavasti kiitosta juurikin tuosta rauhallisemmasta tunnelmasta ja sitä aiotaan jatkossakin vaalia :)

Sanna-Leena
Ensitanssi

Loistava linja! Mulla on hiustenleikkuuaika varattuna Folkiin parin viikon päähän ja puoliso varattu kesken työpäivänsä (kiitos joustava työ!) työntelemään vauvaa vaunuissa ympäriinsä sen ajan. Fiilistelen jo nyt sitä tuntia, jonka saan olla RAUHASSA. Ah!

merkkari

Ja hei hyvää lapsi-isä -aikaa myös!

Torey
Näissä neliöissä

Mielestäni riippuu paljon juuri siitä mitä tehdään ja minkälaiset lapset. Ja myös kampaamosta. Kun menen värjäyttämään hiukseni, en todellakaan ota lapsia mukaani. Siitä kolmetuntisesta kun ei nauttisi ketään. :D Mutta jos käyn vain värjäyttämässä kulmani ja ripseni tutulla kampaajalla, jolla on piirrustustarvikkeita ja vähän leluja piilossa tiskin alla, sujuu käynti lastenkin kanssa ongelmitta! Samalla reissulla hoituu myös lasten hiustenleikkuu!

merkkari

Juurikin näin!

Uusi Alku

Me käydään pojan kanssa samalla kampaajalla. Ollaan käyty varmaan siitä asti, kun lapsi täytti 3 vuotta. Kun kysyin ekaa kertaa voisiko he leikata myös lapseni hiukset, ei lastenhintaa vielä ollut listalla. Nyt sellainen on lisätty sinne :) Mun mielestä loistavaa palvelua, vaikka hieman epäilen että omani taitaa olla kampaamon ainoita alaikäisiä asiakkaita. Hyvällä ja joustavalla palvelulla ovat saaneet meistä kaikki + suuren osan mun työkavereista suosittelun kautta asiakkaikseen.

Ollaan usein sovittu niin, että jos lapsi leikataan ensin, niin isä tulee nappaamaan sen mukaansa kun on valmis ja sitten on minun vuoroni sekä toisinpäin eli jos mun vuoro on ensin, niin sitten isä heittää lapsen omalle ajalleen. Tosin me jäädään silloin odottelemaan. Usein meillä on vielä itsellä mukana lapselle joku pillimehu tms niin kampaajakäynnistä tulee hänellekin mukava.

merkkari

Joo, kuulostaa toimivalta jutulta! On ihan mahtavaa, kun löytää omiin tarpeisiin täydellisen paikan.

Mari.A. (Ei varmistettu)

Ainakaan itse en kaipaisi kampaajakäynnilleni mitään ylimääräisiä häiriötekijöitä tai henkilöitä jotka eivät palvelusta maksa (on sitten kyse lapsista tai jostain kaverista joka tuodaan paikalle juttuseuraksi). Useampi satanen ja monta tuntia kuluu kampaajan penkissä, joten toivon, että se olisi minun omaa rentoutumisaikaani.

merkkari

Ymmärrän tän ihan täysin, oon itse samanlainen rauhanrakastaja.

rrige (Ei varmistettu)

IHANAA! Erittäin ihanaa.
Lapset on jees, mutta kun haluan rentoutua ja istua kampaajan tuolissa rauhassa, niin lasten hyörinä ja meteli ei oo jees. :)

merkkari

Haha, se ON kyllä pyhä hetki!

Puhut asiaa (Ei varmistettu)

Kyllä, just näin. Olen löytänyt luottokampaajani josta en voi luopua (koska kukaan muu ei vaan osaa tehdä mulle just näin täydellisen vaaleita hiuksia järkevällä hinnalla), mutta iso miinus on kyllä lapset kyseisessä kampaamossa. Kyseessä on siis erittäin lapsirakas kampaamo, jossa lähes joka käynnillä lapsia pyörii. Olen vasta itse tuleva äiti, eli VIELÄ en tietenkään voi sanoa mielipidettäni tästä oikeasti
ääneen (koska lapsettomanahan en voi tällaista sanoa kun ei vaan tajuu), mutta uskon "ei lapsia kampaamoon" -mielipiteeni pätevän samalla tavalla loppuvuodesta, kun on oma lapsi. Mietin jo nyt, että ehdottomasti haluan opettaa lapseni syömään myös pullosta, jotta voin lykätä sen isälleen ja pääsen välillä livahtamaan kampaajalle, haha. Mutta luulen, että oman lapsen myötä mukulat kampaamossa ärsyttävät nykyistäkin enemmän.

merkkari

Itse myös vielä lapsettomana mietin ihan samoin :D

XYZ (Ei varmistettu)

Minustakin Meerin perustelut ovat aivan loistavat! Minusta on mahtavaa, että asia on Folkissa mietitty noin hyvin läpi, se varmasti helpottaa myös, jos joskus joutuu perustelmaan kantaansa jollekulle kasvokkain.

Vaikka nyt menenkin blogin normaalin teeman ulkopuolelle, niin haluaisin sanoa, että lapsettomilla on aivan yhtäläinen oikeus esittää mielipiteitään ja näkemyksiään lapsista kuin meillä jo lapsia saaneillakin - kaikkihan me osaamme ajatella asiaa ainakin omalta kannaltamme, ja hyvin monet myös muiden kannalta! Omat ajatukseni juuri esimerkiksi lapsista julkisilla paikoilla ei muuttunut mihinkään lapsen saatuani, ja olen siitä tavallaan jopa ylpeä.

Ja lapsi kannattaa tosiaan opettaa myös juomaan pullosta! Isä ja lapsi ansaitsevat myös yhteiset hetkensä...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.