Tarvitseeko hiuspohjasi kuorintaa?

Hiuspohja kestää kovaa rasitusta ilman jatkuvaa hellimistä - ainakin jos vertaa sitä kosteusvoiteiden, kasvovesien, seerumeiden, kuorintojen ja maskien määrään, jota kasvoihin käytetään. Normaalitilassa hiuspohjan saakin jättää huoletta oman onnensa nojaan. Yleensä tarve tehdä hiuspohjalle jotain herää kuitenkin siinä vaiheessa, kun se jollain tavalla oireilee. Oireilu voi olla esim. hilseilyä, erityisen vahvaa talineritystä, hiustenlähtöä, kutinaa tai punoitusta

Tässä vaiheessa pitää muistuttaa, että mikään ihon pinnalle laitettava rasva ei poista ongelman syytä, vaan hoitaa vain oiretta. Erittäin usein syy löytyy ruokavaliosta tai hormonitasapainon vaihtelusta, johtuen esim. stressistä. Kuivashampoiden aikakautena myös liian runsas muotoilutuotteiden käyttö päänahan alueella voi tukkia hiustuppia ja aiheuttaa ongelmia hiustenkasvun kanssa. Tässä en ota kantaa sairauksiin ja lääkityksiin, jotka ovat tietämysalueeni ulkopuolella ja oma lukunsa. Mutta samalla kun ottaa asiakseen hoitaa syytä, myös oireista voi koittaa päästä nopeammin eroon.

Seerumeitten ja linimenttien lisäksi hiuspohjaan voi kokeilla hiukan tehokkaampaa kuorintaa. Perinteinen kookosöljy-sokeriseos voi olla toimiva, kun ongelma on lievä, mutta suurine rakeineen se ei ihan mahdu niitä hiustuppia putsailemaan. Tarkempaan tehokuorintaan löytyy kampaamoissa tehtävä Nioxin Scalp Renew Dermabrasion Treatment -erikoiskäsittely, jossa jylläävät AHA-hedelmähapot.

Itse toimenpide on yksinkertainen. Kuorinta-aine (vaikuttava aine betaiinisalisylaatti) vaikuttaa hiuspohjassa kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen se pestään pois. Kuorinta poistaa hiuspohjasta kaiken ylimääräisen - muotoiluainejäämät, hilseet, hiustupit tukkineet mömmöt ja muut. Kuorinta itsessään ei tunnu juuri miltään, mutta sen jälkeinen fiilis - vau! Hiukset tuntuvat heti erikoisen ilmavilta ja puhtailta, hiuspohja raikkaalta ja jotenkin elävältä!

Hoitoa jatketaan kotona kuukauden ajan Nioxin Scalp Renew -voiteella, joka kosteuttaa ja hoitaa kuorinnan jälkeen nopeasti kuoriutuvaa ihoa. Kotihoitotuote on arvokas, n. 49 euroa, mutta sen kanssa en missään nimessä suosittele tekemään poikkeuksia. Voit vain kuvitella, mitä kasvojen iholle tapahtuisi, jos tekisit siihen tehokkaan happokuorinnan, mutta et rasvaisi ihoa sen jälkeen ollenkaan :/

Kuorintojen hinnat kampaamoissa vaihtelevat n. 50-70 euron välillä. Kokonaisuus on hintava, siitä ei päästä mihinkään, mutta hintaa voi verrata ihan normaaliin kasvohoitoon. Tuloksia on kuitenkin tullut jokaisella kerralla - käyttäjät ovat päässeet eroon kuivashampookoukusta, uutta minihiusta pukkaa hiusrajoista ja puvuntakki ei enää tahriinnu jatkuvasta lumisateesta.

Otimme Nioxinin myös Folkin valikoimiin, sillä erityisesti hiustenlähtö tuntuu olevan todella yleinen ongelma juuri nyt. Kärsin siitä itsekin reilu vuosi sitten - syynä puhtaasti stressi - ja suihkussa kämmeniin jäävät hiustukot tuntuivat aivan karmealta. Mm. tähän olotilaan meillä on nyt tarjota jotain hieman kättä pidempää heille, joilla on oikeasti pieni kriisinpoikanen asian kanssa.

Oletko sinä päässyt kokeilemaan hiuspohjan kuorintaa? Miltä tuntui??

Meeri

Kommentit

kateliini (Ei varmistettu)

En ole kokeillut kuorintaa, mutta monia hiuspohjan hoitoja kyllä. Koin valaistumisen kun luin Nude-blogin Erikalta, miten syy hänen hiuspohja ongelmiin löytyi ihotautilääkäriltä, dg seborrea. Mulle kun oltiin kehotettu pidentämään pesuväliä yms. ja lääkäri taas kehoitti pesemään päivittäin, ei miedolla, vaan tehokkaalla shampoolla. Tämä konsti tepsi minulle ja kutina, punoitus ja paiseet katosivat.

Pointti oli se, että terveestä ja puhtaasta hiuspohjasta kasvaa myös terveet hiukset. Pitemmän päälle ei voi olla hyväksi jatkuvasti pidentää pesuväliä ja lisäillä vaan mömmöjä (kuivashampoota ja suolasuihketta yms). Eiköhän se vaan tuki päänahkaa entisestään ja lisää hiustenlähtöä ja ongelmia, niin kuin sun tekstistäkin tuli ilmi.

Tämmösiä ajatuksia :)

merkkari

Joo, näissä jutuissa on varmasti kanssa tuo kohtuus avainsana, kumpaankin suuntaan. Minkälaisia oireita sulla oli tuon hiuspohjan kanssa?

kateliini (Ei varmistettu)

Kutinaa, hilseilyä, semmosia ihonalaisia "finnejä", johtuen liiallisesta talinerityksestä... välillä käytän kuuriluontoisesti apteekin hilseshampoota.
Iso juttu varmasti sekin, että lopetin vehnän syömisen. Ilmeisesti jonkinlainen hiivayhteys tässäkin.

merkkari

Kuulostaa inhottavalta, onneksi sait homman kuosiin! Tuntuu, että tuo ruokavalio tulee kaikessa vastaan, taitaa olla moni asia pahasti pielessä suosituksissa.

nyymi (Ei varmistettu)

Minäkin luulen, että yksi merkittävä syy hiustenlähdön yleisyyteen on se, että pesun välttämisestä on tullut trendi ja välissä kuitenkin tungetaan päänahkaan jos jonkinmoista mömmöä. Ihan kiva, että vaivaan on tarjolla erilaisia hoitoja, mutta usein siihen löytyisi hyvinkin helppo ja halpa apu: pidä päänahka puhtaana tarpeeksi usein toistuvalla pesulla, käytä shampoota, joka ei jätä mitään ylimääräistä jälkeensä, ja vältä kuivashampoita yms.

merkkari

Joo, olen samaa mieltä siitä, että jos käyttää hirveästi muotoilutuotteita, niin pestä pitää useammin. Kuivashampoota varsinkaan en suosittele käyttämään kuin yhden päivän - sitten pesulle! :)

Sonja/Kauneudesta (Ei varmistettu) http://kauneudesta.fi

Kotihoitotuote olikin 69 euroa, kääk. Se on tosiaan aika paljon, mutta jos tuote todella auttaa, niin kyllähän siihen kannattaa panostaa. Eli toivotaan parasta!

merkkari

Ei, kyllä se on sen 49 euroa ja kuorintaan käytettävä aine 20, tekevät yhdessä 69. Toisissa kampaamoissa kuorintaan käytettävä aine on mukana työn hinnassa (yhteensä n. 49 riippuen kampaamosta), toisissa se menee tuotteiden puolelta. Kummin vain, loppuhinta on sama :)

Sonja/Kauneudesta (Ei varmistettu)

Okei, mulla meni tämä ihan ohi. Olin siinä käsityksessä, että hoitoon sisältyi se kuorinta-aine niin kuin esim. värjäykseen sisältyy työ ja aineet, ja kotihoitotuote on sitten erikseen, varsinkin kun kuitissa näkyi vain yksi hinta. No mutta hyvä että selvisi ja kiitos nopeasta vastauksesta!

merkkari

Juu, olet ihan oikeassa, niin olen sen tuossa jutussakin kirjoittanut, että hoito on sen 50-70 euroa ja siinä se kuorinta-aineen hinta on mukana. Täällä kampaamossa vaan tulee välillä hankaluuksia sen kanssa, että kuka ne tuotteet on tänne hankkinut ja se saattaa olla eri henkilö, joka työn tekee. Tällöin tulee kaksi kuittia, jossa toisessa on työ ja toisessa tuotteet. Pahoittelut sekaannuksesta! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.