Tukka tuuheaksi ilman vaivaa - 3 helppoa askelta

En aio luetella listaa tuuheuttavista muotoilutuotteista, näyttää lämpörullausvinkkejä tai tupeerausohjeita. Oman tukan tuuheuden saa kaivettua esiin myös ilman minkäännäköistä vaivaa, kun normaalissa hiustenhoitorutiinissa ottaa pari kohtaa huomioon.

1. UNOHDA HUUHTELU VIILEÄLLÄ VEDELLÄ

Kaikissa hoito-oppaissa neuvotaan huuhtelemaan hiukset viileällä vedellä pesun jälkeen. Viileä vesi sulkee hiuksen pinnan ja saa aikaiseksi siloisemman lopputuloksen -- eli täysin eri asian kuin tuuheat hiukset. Tuuhea hius vaatii karheutta ja pörheyttä, joten suihkuttele vain lämpimässä loppuun saakka!

2. vaihda luonnonkosmetiikan shampooseen ja hoitoaineeseen

Otimme kampaamossa käyttöön luonnonkosmetiikkasarja Less is Moren tuossa taannoin syksyllä. Edelleen, joka päivä, kuulemme asiakkailta ihastuneita huokauksia siitä, kuinka tuuhealta hiukset tuntuvat pesun jälkeen. Pikkusiskoni oli meillä yökylässä ja lainasi minulta Madaran Nourish & Repair -shampoota ja Santen Brilliant Care -hoitoainetta. Ja muisti kehua vielä viikkojen jälkeen, että vähänkö sillä tuli valtava tukka!

Luonnonkosmetiikka kun ei sisällä perinteisiä supersiloittavia silikoneja tai kalvonmuodostajia, niin hiukset jäävät väkisinkin tuuheammiksi.

3. älä harjaa liikaa föönatessa

Jos olet jaksanut panostaa tuuheuttaviin muotoilutuotteisiin ja ehdit vielä föönaamaankin, älä harjaa hiuksia liikaa föönauksen aikana. Tehokas harjaus poistaa niitä hiukseen laitettuja muotoilutuotteita ja -arvasit oikein- siloittaa hiusta.

Reipasta viikkoa toivottelee,
Meeri

Kurkkaa vielä rakastetut postaukset, joista voi löytyä lisää vinkkejä kaipaaville:
Kysy kampaajalta - OSA 1 - Hiusten pesu ja hoitaminen
Kysy kampaajalta - OSA 2 - Muotoilutuotteet ja hiustenlaitto
Kysy kampaajalta - OSA 3 - Ohenevat hiukset, kasvatus ja päänahan hoito
Kysy kampaajalta - OSA 4 - Leikkaukset ja permanentit
Kysy kampaajalta - OSA 5 - Värjäykset

Kommentit

marikajulia (Ei varmistettu)

Oisko sulla hyviä tuotevinkkejä tai kikkakolmosia, jos haluais sitten kuitenkin vähän silottaa niiden tuuhentuneiden hiusten pintaa. Itse saan kyllä aikaiseksi tuuhean tukan, mutta siitä tulee pinnasta usein tosi epäsiistin pörrönen, siis niin että ne päällimmäiset lyhyemmät hiukset on ihan kähärät (luonnontaipuisa hius) / sojottaa mihin sattuu. Joskus onnistun suoristusraudalla vähän fiksaamaan tilannetta ilman että lässäytän koko pakettia, mutta aika usein onnistun saamaan sillä aikaan vaan lättätukan. Ja lopputulos vois kyllä ihan mielelläänkin olla sellanen huolettoman rento niinkun sulla tossa kuvassa, mutta kun se pörrösyys...

merkkari

Tämä on hankala yhdistelmä, kompromisseja on vaan pakko tehdä :) Itse saatan siloittaa aivan pintakerroksen raudalla (siis 2 cm tukkakerrosta jakaukset ympäriltä) sekä loppuhiusten latvat 5 sentin matkalta. Mutta tottakai se vie heti sitä tuuheutta pois, kaikkea ei voi saada.

Voit kokeilla pörröisyyttä hillitseviä tuotteita pyyhekuivattuun tukkaan: esimerkiksi Sassoonin Smooth Drape on loistava tuote, joka ei lässäytä ollenkaan!

kukkis (Ei varmistettu)

Käytän luonnonkosmetiikan shampoota ja hoitoainetta. Mutta en ole koskaan huomannut aineilla mitään eroa hiusten tuuheuteen. Lättänät ja yhtä ohuet, ihan sama mitä käyttää. Samoin lämmin tai kylmä vesi, en ole huomannut hiusten kiillossa muutosta. Hiukset rasvoittuu samaan tahtiin pesen usein tai harvoin. Kyse ei ole tottumuksesta luonnonkosmetiikan aineisiin, koska niitä olen käyttänyt vuosia. Jos pesen päivittäin, jos olen pessyt kerran viikossa kuukausia on tulos aina sama. Hiukset ovat ohuet ja rasvoittuu, ne pitää pestä päivittäin jotta olisivat edes siedettävä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.