Tuleeko permanentti takaisin?

Sepä tässä onkin ollut päivän polttava kysymys jo varmaan vuoden ajan... suoristusrautalaineisiin oli helppo lämmetä ja nyt pinnalle tulleeseen pörheään luonnonkiharamaiseen tukkaan on helppo ihastua. Lirutukkaan on kyllästytty ja kihara saa olla välillä yllättävänkin villiä ja vallatonta - ainakin jos kihartimella tehdään. Mutta kysymys kuuluu, onko muodin takia valmis etenemään permanenttiin asti?

Kiharaihastusta viime talven Top Gun -teemabileistä

Juttelimme asiasta taannoissessa Kevin.Murphyn kiharailtamassa kouluttaja Juha-Matti Mannosen kanssa. Pientä kutkutusta permanenttiin asiakkaiden suunnasta on havaittavissa - siis hyvin pientä. Meille on Folkiin tänä vuonna soittanut ehkä pari asiakasta ja kysellyt varovaisesti permanenteista. Minua itseänikin hieman kiinnostaisi kokeilla, että mitä pään rullauksesta seuraisi :D

Juha-Matti kuitenkin puki asian ihan hyvin sanoiksi. Moni haluaisi permanentin, jolla tulee loiva, suoristusrautamainen kihara. Vielä ei ole kuitenkaan keksitty ainetta, jolla sellaisen saisi aikaiseksi siten, että se pysyisi yli kaksi pesua eikä kuivattaisi hiusta ollenkaan. Näin ollen pysyvää kiharaa saa edelleen aikaiseksi vain hieman pienemmillä rullilla ja idea kolmiomallisesta ja kuivakasta kiharapehkosta taas kolisuttelee liian monen luurankoja siellä ysärikaapissa. Ehkä moni haluaa myös vielä katsella, että onko muoti todella pysyvä vai onko kyseessä hetken villitys. Sitä pysyvää permistä kun kasvattelee sitten pari seuraavaa vuotta pois.

Omasta näkökulmasta yhden ongelman tekee vallalla oleva balayage- ja vaalennustrendi. Vaalennetun tukan permanenttaaminen on riski, kun miettii hiuksen kuntoa. Lisäksi yksi haaste voi olla se, että suuri osa nuoremman polven kampaajista, joilla olisi tämän trendin vaatima näkemys hallussa, eivät hallitse niitä permanentteja (koska niitä ei juuri ole tarvinnut tässä tehdä) ja sitten taas vanhemmat permiskonkarit eivät välttämättä näe muotia samanlaisena kuin vaikka minä näen. Ja onhan tässä vielä sekin aspekti, että tällä hetkellä feikkipermis on suhteellisen helppo tehdä itse kihartimella muutaman päivän iloksi. Siinä ehtii jo viimeisinä päivinä hiukan kaipaamaan omaa suoratukkaisen identiteettiään.

Eli minä veikkaan, että ihan heti ei olla näkemässä kasarin vertaista permisfiilistelyä. Mitä sinä veikkaat??

-Meeri

Kommentit

Elina U.
Lentoaskeleita

Jos keksitään sellaisen loivan kiharan permis, mikä ei kuluta hiusta, niin sellaisen ottaisin vaikka heti! :D

merkkari

Kyllä, samoin!

Mahdoton Nainen

Tän vuoksi oon vihdoin oppinut arvostamaan omaa luonnonkiharaa tukkaani: ei tartte permanenttia mutta halutessa sen saa raudalla myös suoraksi :)

merkkari

Ihanaa, parasta on valita molemmat!

Kateliini (Ei varmistettu)

Tekee mieli kertoa omista permiskokemuksista, ne kun oli molemmat tosi onnistuneita. Mummi on meidän suvun permis-ekspertti, vaikkei kampaaja olekaan. Osaa tehdä todella hyvän rullauksen ja tasaisen aineen levityksen (kaikki tämä ilman koulutusta). Tuloksena todella kaunis ja tasainen kihara. Mistään ei sojota suoraa hiusta.

Minulle permikset tehtiin yläasteikäisenä. Eipä taidettu aineiden myrkyllisyyttä oikein tajuta...

Mutta se piti sanomani, että kasvaessa kihara loiveni nätisti ja ei näyttänyt yhtään kolmio-spanielyhdistelmältä. Sitten kun sain päähäni että haluan piikkisuoran takaisin, oli mummilla niksi siihenkin. Permisainetta levitettiin tukkaan ja harjattiin moneen kertaan suoraksi. Vahva lasimainen hiukseni ei ollut käsittelystä moksiskaan. Ei toki oltu sitä hiusta värikäsiteltykään. Tälläisiä kokemuksia täällä. Suosittelen mummin permistä! :D

merkkari

Jes, mummin permikselle hatunnosto! Mulle on tehty permis kanssa kaksi kertaa, ensin tokaluokalla (!) ja myöhemmin kasilla. Rakastin molempia :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Oih, permis! Mulla oli teininä useamman vuoden kunnon korkkiruuvipermis, ja olihan se tavallaan mahtava. Mutta se poiskasvatus, ai kauheeta! Ihan karmea rumba, kesti kauan ja näytti todella typerältä. Eli ton loivan permiskiharan lisäksi laitetaan tilaukseen joku järkevä tapa päästä hiusta liikaa rasittamatta takaisin ei-permikseen ilman vuosien kasvatusrumbaa tai rajua leikkausta. :)

merkkari

Suoristuspermanenttihan on kyllä keksitty, mutta kaksi permiskäsittelyä voi olla tukalle aika stressaavaa, ellei sitten omaa samanmoista lasihiusta kuin edellinen kommentoija :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Joo, siksi joku hellävarainen suoristuskeino oiskin mahtava - ainakaan se mun teinivuosien permiksen kuluttama tukka ei suoristuksesta olis hengissä selvinnyt. :D

Tiraam (Ei varmistettu)

Olen alkanut lämmetä permanentille, joka tehtäisiin Isoilla rullilla niin, että kiharasta tulisi löysää vähän niinkuin beach waves. Hiukseni ovat ohuet, liukkaat, lasimaiset ja menevät pitkin päätä ja kihartuvat herkästi. Muotoilutuotteilla ja rullilla ja kihartimella saa aika hyvin ja lakkaa päälle. Mutta menee pari tuntia ja hiukset lässähtävät juuresta ja lainetta löytyy enää latvasta. Permanetilla saisi hieman "tukevuutta" ja helppoutta aamuihin. Olen aamupäivän vertaillut eri kampaamojen hintoja ja "etsinyt sitä oikeaa". Folkin sivuilla ei muuten ole permanentin hintaa. Ainoastaan väri, raidat, leikkaus ja hoitojen hinnat. Teillä ei ilmeisesti tehdä permanentteja? Aika monessa paikassa ei nykyään tehdä vaikka luulisi, että hiusten vaalentaminen on periaatteessa ihan yhtä kuluttavaa kuin permanentti ja onhan nuo aineet kehittyny sitten kasarin, mutta ilmeisesti taidot kampaajilla permanentin tekemiseen ei?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.