Vaaleammat hiukset hunajalla

Luonto on ihmeellinen. Jokunen aika sitten kirjoitin sitruunan hiusta kirkastavista vaikutuksista. Nyt olen törmännyt upeisiin tapauksiin, joissa hiusta on vaalennettu hunajalla!

Hunajan vaalentava vaikutus perustuu nähtävästi sen sisältämään luonnolliseen vetyperoksidiin. Yhdessä myöskin hunajalle luontaisen raudan kanssa se saattaa vaalentaa ja kirkastaa hiusta huomattavasti. Ja lopputulos on vieläpä sileä ja silkkinen, toisin kuin vaalennuksen jälkeen harvemmin on!

Kuvassa hiukseni savivaalennuksen jälkeen. Sekin on totuttua miedompi tapa kirkastaa hiuksia, lue lisää kokemuksesta täältä.

En ole itse vielä ehtinyt testata hunajakirkastusta hiuksiin, mutta asia on listalla. Siihen saakka kannattaa tutustua asiaan esimerkiksi täällä ja täällä tai testata rohkeasti omaan päähän seuraavat askeleet:

  1. Pese hiukset
  2. Sekoita kulhossa vesi ja hunaja (1:4) tasaiseksi massaksi
  3. Levitä massa pyyhekuivattuihin hiuksiin tasaisesti
  4. Kiepauta hiukset suihkumyssyn tai kelmun sisään ja anna vaikuttaa vähintään tunti tai reilusti pidempäänkin
  5. Pese hiukset shampoolla ja hoitoaineella

Se on ihan juurikin noin yksinkertaista! Odotusten kanssa kannattaa olla realistinen; esiintulevat sävyt ovat lämpimiä ja vain asteen, pari lähtötilannetta vaaleampia. Hyvin tummissa hiuksissa ei todennäköisesti näy muuta muutosta kuin pieni punertavuus ja taas erittäin hyväkuntoinen ja lasimainen hius ei ole välttämättä moksiskaan koko aineesta. Parhaiten vaaleneekin hieman huokoinen, valmiiksi vaalea hius.

Itse taidan kokeilla tätä esimerkiksi ihan vain latvojen kirkastamiseen, vesi ja kaikki normaali elämä kun näyttää tummentavan vaaleita latvaraitoja tasaiseen tahtiin. Kerron sitten teillekin kuinka kävi!

Onko sinulla kokemuksia hiusten vaalentamisesta hunajalla?

Meeri

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse kokeilin hunajaa pari vuotta sitten. Saamassani ohjeessa käytettiin myös kanelia. Lopputulos teki hiuksistani karkeammat. Oma hiukseni on suora ja lasimainen. En suosittele.

merkkari

Hei kiitos kommentista! Lähdenpä sitten itsekin kokeilemaan varovaisemmin..

Testasin just! Minulle ei tullut minkäänlaista karheutta. Laitoin pesun jälkeen heti rakennetta tuovaa muotoilutuotetta ja silti aika "luiru" tukka. Käytin vain vettä ja hunajaa ja pidin päässä tunnin. Lopputulos on kevyesti "sunkissed", mutta ei mitään selkeästi havaittavaa muutosta. Teen varmaan toistekin koska en muuten hiuksiani värjää. 

merkkari

Hei jes, näitä oon kyllä yleisemmin kuullut, että ei tuo mitään karheutta. Eikä nähtävästi lopputulosta tarvitse pelätä :)

Sofia/ Fitness Führer (Ei varmistettu) http://www.terasmeduusat.fi/testissa-hiusten-vaalennus-hunajalla/

Mä kokeilin myös ja en siis ikimaailmassa olisi uskonut, mutta kyllähän tää toimi :O

Linkki postaukseen tossa yllä.

merkkari

Hei hauska postaus, hienoa!! :D

kukkiss (Ei varmistettu)

Kuulosti niin hyvältä, että päätin kokeilla.....minun hiuksille tällä kokeilulla ei ollut mitään vaikutusta, sävy ei muuttunut mihinkään suuntaan. Tuo hunajan ja veden suhde vielä mietityttää. eli 1:4 ei tuottanut ainakaan minulla massaa vaan pikemminkin lirua.

merkkari

Aaivan, suhde on siis 4 osaa hunajaa ja 1 osa vettä! Saattaa vaikuttaa myös lopputulokseen eli uutta testiä päähän vaan :) :)

Kokeilumielellä (Ei varmistettu)

Hei! Tuliko sinulla kokeiltua hunajavaalennusta? Itsellä luonnostaan vaaleahius, mikä kellertää ja vihertää veden metallipitoisuuden vuoksi ( suihkusuodatin on käytössä). Epsom-shampoon avulla vihertävyys on lähes olematonta, mutta tuo keltaisuus ;__; Auttaisikohan hunajalla vaalentaminen siihen? Hiusteni latvat ovat parin vuoden takaisesta värjäyskierteestä jo valmiiksi huonokuntoiset, joten kovin kuivattavia aineita en voi käyttää esim. sitruunaa tai c-vitamiinia.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.