Valintojen vaikeus harjamaailmassa

Pari päivää sitten kolahti luukusta uusin Kauneus & Terveys. Lehden sivuilta josta löytyy hiusharjoja koskeva juttu, johon minua haastateltiin asiantuntijaroolissa. Harjojahan tässä maailmassa riittää ja jutussa onkin aika hyvin selvitetty eri harjojen merkitys hiustyypeille.

Itsellä on pari suosikkiharjaa ylitse muiden. Ensinnäkin selvitykseen käytän iKoo-brändin takkuharjaa (jota saa ainakin meiltä Folkista, hinta 22,90), joka on kaveriaan Tangle Teezeriä jämäkämpi, kauniimpi ja kädessäpysyvämpi kumireunansa ansiosta. Olen käyttänyt yhtä ja samaa harjaa kaikille asiakkailleni nyt 2,5 vuotta ja se on edelleen loistavassa kunnossa. Kumireuna alkaa ehkä vähän kellertyä, mutta käyttömäärään nähden olen ällikällä lyöty.

Tupeeraus on pelkkää hölynpölyä ilman kunnon tupeerausharjaa. Oikea, hyvä tupeerausharja on tehty aitoharjaksesta ja on palttiarallaa kolmirivinen. Aitoharjaksinen harja on hiuksille hellävarainen, tekee pehmeän ja pysyvän tupeerauksen jo parilla vedolla, jolloin hiuksen hinkkaaminen ja hankaaminen jää aivan minimiin. Aitoharjaksella saa myös tupeerauksen pinnan kauniisti siloteltua ilman, että juuri tehty tupeeraus häviää olemattomiin. Ainakin meiltä Folkista löytyy Kentin tupeerausharjoja (joka on muuten koko sarjan myydyin tuote maailmanlaajuisesti, 17 e), mutta muiltakin sarjoilta löytyy tosi hyviä tupeerausharjoja!

Kolmas, suorastaan elintärkeä harja, on yhdistelmä aitoharjasta ja nailonpiikkejä. Se selvittää hellävaraisesti ja tekee kiiltävän ja pehmeän tukan. Käytän tätä Kentin ammattiversiota myös varovaisesti föönaukseen (nailonpiikit eivät kestä kovaa kuumuutta, joten fööni täytyy ohjata vähän harjan ohi), sillä lopputulos on todella tuuhea! Ainakin Kent myy tästä harjasta myös kuluttajaversiota (tuollainen puuvartinen, olisko ollut 19 e).

Olen myös kuullut huikeita tarinoita Mason Pearson -harjasta, mutta ehkäpä tuo satasen hintalappu vähän kirpaisee sen kohdalla :D

Minkälainen on sinun luottoharjasi, jota ilman et maailmasta selviä??

-Meeri

Kommentit

Sorsotin (Ei varmistettu)

Omassa käytössä pitkään ollut perinteinen tangleteezer. Nyt kuitenkin uuden harjan oston lähestyessä, alan taipua luonnonharjaan. Tuntuu, että tangleteezer sähköistää hiuksia eikä olekaan ihan niin hellävarainen, kun on hehkutettu. Sen käyttöikä on myös aika lyhyt, sillä piikit taipuvat eriskummallisiksi jo aivan muutaman kk jälkeen (ainakin näin kahden pitkähiuksisen taloudessa). Omat luonnonkiharat ja paksut hiukset on myös superpuhtaana vaikea harjata kyseisellä laitteella, sillä se ei oikein tykkää upota hiukseen. Superisoja takkujakaan harvemmin on, joten itsessään selvistysharja on aika turha. Markkinoinnin uhrina ostin tuon ja ei kyllä ollut aivan kaiken hehkutuksen väärti. Ennen tangleteezeriä käytin vail selvituskampaa.

merkkari

Jos mietit luonnonharjaa, niin suosittelen harkitsemaan tuota, jossa on yhdistettynä nailonpiikit. Pelkkä aitoharjas kun ei selvitä märkää hiusta juuri ollenkaan, varsinkaan, jos hiusta on yhtään normaalia enemmän tai se on taipuisaa, paksua tai yhtään takkuuntuvaa sorttia :)

Ilona (Ei varmistettu)

Hei! Tämä ei liity postaukseen, mutta kysyn kuitenkin :) voiko ruskealla/vaaleanruskealla kevytvärillä värjätä vaaleita(värjättyjä) hiuksia..Ja lähteeköhän ruskea kevytväri pois hiuksista?

merkkari

Voi värjätä, mutta valitse tarpeeksi lämmin, ettei tule vihreää. Väri ei välttämättä (todennäköisesti) lähde pois kuin vaalennuspesulla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Denmanin perinteinen <3

merkkari

Denmanit on kyllä kestäviä!

Sannanna (Ei varmistettu)

Melkoinen löytö on Wet brush! Ei revi ja uppoaa syvemmälle hiuksiin kuin Tangle teezer. Tästä harjasta en luopuisi!

merkkari

Pitääpä testata, kiitos vinkistä!

Lucie (Ei varmistettu)

Tämä on mulle ihan sydämenasia! Tukkani on pitkä, takkuuntuva, vaalennuksesta toipunut ja nyt omanvärinen sekä helposti katkeileva, joten harjan valkkaus on ollut haastavaa vaikka tukka on nyt tosi kiiltävä. Tuntuu, että kaikki harjat repivät. Ainoat, joita käytän:

1. Simply Natural (hiustenpidennysmerkki) bristle-harja, jossa on vain tuota pehmeää harjasosaa. Ainoa, joka harjaa täysin repimättä.
2. Mason Pearson. Tältä sarjalta löytyy pieni bristle-laukkuharja sekä isompi herkälle päänahalle tarkoitettu bristle-harja (ilman nylonpiikkejä). Harja on maineensa veroinen - tukasta tulee täydellisen kiiltävä,
3. Selvitykseen tangle teezer. Ainoa joka selvittää pahat takut ja märän tukan.

Olen näiden suhteen lähes pakkomielteinen. Nauran aina, että reissuun lähtiessä tarkistan aina ensin, onko mukana passi ja oikeat harjat. Muuten ei ole koneeseen nousemista.

merkkari

Oi mahtavaa vihkiytymistä, saisinpa nähdä hiuksesi! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.