Valitse oikea hiusväri: Ruskeat silmät

Löytyykö silmistäsi hasselpähkinän tai meripihkan sävyjä? Ehkäpä jopa eben-puuta? Alkuviikko omistettiin hiusvärien valintaan vihreille ja sinisille silmille, nyt on kaikkien teidän ruskeasilmäisten vuoro. Lähtökohtaisesti ruskeiden silmien seuraksi tarjotaan aina lämpimiä ja runsaita sävyjä, mutta nyt moni trendiopas kehottaa valitsemaan vastavärejä viileiden sävyjen puolelta, jolloin ihon sävy ja silmät korostuisivat. Katsotaanpa Natalie Portmanin tähdittämistä kollaaseista, miltä se näyttäisi:

Ruskeat silmät + kupariset sävyt

Punertavat sävyt nostavat Natalien iholta ja huulilta esiin aprikoosin ja persikan sävyjä (eli niitä lämpimiä sävyjä, joita mielletään päivettyneeseen ihoon). Ehkäpä tästä johtuu selkeä biitsifiilis, rentous ja huolettomuus -selkeä tyylivalinta. Myös silmät näyttävät intensiivisiltä ja tummilta.

Ruskeat silmät + lämpimät sävyt

Tämän klassisempaa yhdistelmää saa hakea. Ruskeasilmäisten luonnollinen hiusväri löytyy todennäköisesti tältä kartalta, iho näyttää neutraalilta ja terveeltä. Koko ilme on hillitympi ja simppelimpi kuin punertavien hiusten kanssa.

Ruskeat silmät + viileät sävyt

Viileät sävyt saivat Natalien meikin muuttumaan ruusu- ja pinkkipohjaiseksi, aprikoosit ja persikat ovat tipotiessään. Viileä sävy voi olla todella tietoinen asennevalinta ja sopii parhaiten nuorille babyfaceille. En voi sille mitään, mutta huomasin vasta näiden viileiden sävyjen rinnalla, että Natalien silmien alla on pari aavistuksenomaista rypynhiventä. Onkohan vanhennusefekti vain omissa silmissäni?

Vertailussa kuparit - lämpimät - viileät

Klassisten ja luonnollisten sävyjen ystävänä valitsisin jälleen kerran lämpimät ruskeat ilmeisimmäksi valinnaksi ruskeasilmäiselle asiakkaalle. Tyylikeinoina punertavat sävyt ovat upeita, viileät harvinaisen rohkeita. Mihin valintaan siellä ruudun takana päädyttiin?

-Meeri

Kommentit

milea (Ei varmistettu)

Itselläni on vaalea iho, vaaleat kulmakarvat, mutta yllättäen ruskeat silmät. Olen kokenut, että viilean vaalea tukka sopii itselleni vaaleasta ihosta johtuen. Olen kyllä kokeillut nuorempana tummaakin tukkaa, mutta se teki minusta mielestäni kalpean oloisen. Ehkä pitäisi kuitenkin varata aika kampaajalle ja antaa hänen kertoa mielipiteensä. Tiedätkö Tampereelta hyviä kampaajia? Ja kiitos blogistasi, antaa tällaiselle tukka-amatöörille hyviä vinkkejä :)

merkkari

Oi, tuo on niin eksoottinen yhdistelmä! Ihon (ja oman hiuksen) vaaleus tai tummuus määrittelee helposti myös hiusten tummuutta. Oma neuvoni on, että luonnollisin lopputulos on, kun pysyttelee parin tummuusasteen päässä omasta väristä. Eri asia sitten on sävy - viileää vai lämmintä vaaleaa?

En kyllä osaa vinkata Tampereelta kampaajia, ehkäpä tähän ketjuun voisi joku ilmoittautua :D

Lumos

Mä olen käynyt Hair Artin Ennillä ja kertaakaan en ole lähtenyt tyytymättömänä tuolista! Voin suositella. :)

merkkari

Jes, kiitos vinkistä!

MariHannele (Ei varmistettu)

Minulla on myös luonnostaan vaaleat, luonnonkiharat hiukset ja kulmakarvat, mutta todella tummat silmät. Lasten mielestä ne ovat mustat :D Monen vuoden värjäyskierteen jälkeen olen kasvatellut oman värin takaisin ja sehän on täydellinen tämän(kin) ohjeen mukaan eli lämmin ja aavistuksen jopa kuparinen. Tekisi mieli sävyttää hiuksiin lisää kuparisuutta, mutta en enää uskalla lähteä siihen.

merkkari

Kokeile Wellan Color Recharge hoitoainetta sävyssä warm red! Se tuo kevyen valoa heijastavan pinnan hiuksiin ja lähtee parissa pesussa (oikeasti) pois, jos ei jostain syystä tykkääkään.

Hei (Ei varmistettu)

Nataliella on melko lämpimän sävyiset ja vaaleat silmät. Itselläni on mustanruskeat (kirkkaassa valossa ruskeat) ja kalpea "kylmän" sävyinen iho. Lämpimät kuparisävyt eivät sopis mulle ollenkaan. Ruskeita silmiä on sinisten ja vihreiden silmien tavoin aika montaa eri tummuusastetta ja kaikilla lämpimät sävyt eivät toimi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.