Valitse oikea hiusväri: Siniset silmät

Haasteita oikean hiusten sävyn valinnassa? Eilen mietittiin parasta vaihtoehtoa vihreille silmille, tänään pureudutaan sinisten silmien saloihin. Kuten eilisessäkin postauksessa mainitsin, on makuasia, haluaako viileänsävyisen ihon ja sinisten silmien rinnalle perinteisesti viileänsävyiset hiukset vai lähteekö hakemaan korostusta nimenomaan vastavärien kautta. Katsotaanpas kuvia ajatusten tueksi, mallina ihana Julianne Hough:

Siniset silmät + kupariset sävyt

Oranssit vivahteet korostavat sinisiä silmiä ja toimivat todella hyvin varsinkin päivettyneelle iholle. Kupariset sävyt saattavat kuitenkin vaatia viileänsävyiseltä iholta paljon, sillä punertavat pikkuvihreet sinertäväpohjaisella iholla korostuvat herkästi, kun ne löytävät väriparin hiuksista. Mansikkaiset ja ruusuiset sävyt saattavatkin toimia sinisilmäiselle yksityiskohtina ja raitoina paremmin kuin kokopäänvärinä.

Siniset silmät + lämpimät sävyt

Väripari näyttäisi toimivan aivan loistavasti Juliannen ihoa vasten, joka hehkuu toffeisten raitojen lähellä terveenä ja raikkaana. Kokonaisuus on jotenkin tasapainoinen ja luonnollinen, yllättävän neutraali.

Siniset silmät + viileät sävyt

Kirkkaat ja tuhkaiset viileät sävyt kuulastavat ihon ja häivyttävät ihon sävyjä. Päivetys näyttäisi vähän häviävän, joten sävyt toimivat parhaiten tonennäköisesti talviaikaan. Tällöin kasvoille on hyvä tuoda eloa esimerkiksi kirkkaalla huulipunalla tai vaatteilla, jottei yleisilme ala muistuttaa lakanaa.

Vertailussa kuparit - lämpimät - viileät

Juliannen iho näyttää selkeästi ruskeimmalta ja silmät sinisemmiltä punertavia hiuksia vasten. Viileät sävyt taas tekevät kasvoista ja silmistä hieman kalpeammat, mutta toisaalta niistä nousee esiin kaunis ruusuinen hehku. Viileät sävyt myös tuovat vaaleisiin kasvoihin tyyneyttä ja tyylikkyyttä. Oma uusi rakkaus löytyy kuitenkin selkeästi vaalean toffeisista sävyistä enkä maltakaan odottaa seuraavaa kampaajakäyntiäni!

Löytyykö omaa suosikkia?

Huomenna luvassa vielä ruskeat silmät, palataan siis pian!

-Meeri

Kommentit

Shoegalll (Ei varmistettu)

Mulla ei oikein ole silmää näille jutuille :) Mutta, kyllä nuo yläreunan vasemman puoleinen ja keskimmäinen näyttäisivät mun silmään parhaimmalta. Sitä mietin, että mites sinisilmäinen ja keltaoliivi-iho? Juliannella taitaa olla punapohjainen? Mulla siis siniset silmät ja kellertäväpohjainen iho. Olen aina ollut sillä linjalla, että kylmää mulle ja keltaiset hiukset on pahinta mitä tiedän. Olen siis tällainen perustapaus skandinaaviblondi, maantienväriset, tosin lievästi punapigmenttiset hiukset. Ja silti mä haluan sitä kylmää, mikä tekee asiasta aika vaikeaa (hopeashampoot ja kaikki temput toki on käytössä ja auttaakin). On mulla ollutkin eri sävyisiä hiuksia, mutta nyt olen taas pitkään mennyt sillä, että mun omaan väriin tehdään kylmänvaaleita raitoja. Mutta koska mun omassa värissä on punapigmenttiä, pitäisikö mun sittenkin suostua kokeilemaan jotain lämpimänsävyistä?

Kiitos, jos viitsit kommentoida! Luultavasti meitä on muitakin sinisilmäisiä, keltapohjaisia lukijoita :)

merkkari

No jos ajatellaan niin, että yleensä oliivi-iho löytyy etelämmän ihmisiltä, niin heillä näkee eniten aika tummaa, lämmintä ruskeaa luonnostaan. Keltainen nyt ei sovi oikein kenellekään :D Taidolla tehty kultatoffeehiekka on ihan eri juttu! Kokeile ihmeessä, pääseehän sieltä aina takaisin viileään :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.