Valitse oikea hiusväri: Vihreät silmät

Oikean hiussävyn valinta oman ihonsävyn ja silmien värin mukaan saattaa olla yllättävän kinkkinen juttu. Selkeää sääntöä on vaikea antaa ja makumieltymykset usein määräävät lopullisen päätöksen. On koulukuntia, joiden mukaan viileänsävyinen iho ja siniset silmät ansaitsevat rinnalleen viileänsävyiset hiukset. Toisten mielestä taas nimenomaan vastaväreistä haettu lämmin hiussävy saa ihon ja silmät kukoistamaan.

Keräsin kollaasit vihreille, sinisille ja ruskeille silmille yleisimmistä hiusväreistä. Kuvista näkee yllättävän helposti minkätyyppiset sävyt kirkastavat silmiä ja ihoa ja mitkä taas vievät kaiken värin kasvoilta ja jopa vanhentavat. Aloitetaan vihreistä silmistä, mallina suloinen Amanda Seyfried:

Vihreät silmät + kupariset sävyt

Aloitetaan ilmeisimmästä valinnasta: Vihreät silmät todella pomppaavat esiin vastavärinsä punertavan, kuparin ja ruusukullan ympäröiminä. Poskien väri on persikkainen ja iho vaikuttaa terveen hehkuvalta ja päivettyneeltä.

Vihreät silmät + lämpimät sävyt

Hunajainen vaalea, toffeiset raidat ja maitosuklaan sävyt saavat edelleen ihon näyttämään hyvinvoivalta. Lämmin ruskea voisi olla hyvin luonnollinen ja raikas valinta (tai jopa hiusten oma sävy) vihreäsilmäiselle. Klassisempi kuin kupari, joka taas on tosi persoonallinen valinta.

Vihreät silmät + viileät sävyt

Tuhkaiset ja viileät hiussävyt tuovat silmien väriin ripauksen harmautta. Omaan silmään myös Amandan iho vaikuttaa harmaammalta, joten meikin käyttö korostuu, jotta ihoon saadaan hehkua ja väriä. Viileä hiusväri vihreäsilmäiselle on ehkä rohkein tyylivalinta.

Vertailussa kuparit - lämpimät - viileät

Tästä kuvasta on helppo vielä vierekkäin vertailla erilaisten sävyjen vaikutusta silmiin ja ihoon. Tämän perusteella valitsisin Amandalle lopulta keskimmäisen sävymaailman, eli lämpimien ruskeiden sävyjä. Jos taas Amanda olisi muutoin tyyliltään rohkea ja hivenen boheemi, valinta olisi ehdottomasti kuparin puolella. Minkä sävyn sinä valitsisit?

Huomenna tiedossa infopaketti sinisista silmistä, ylihuomenna ruskeista! :)

Meeri

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Mulla on oikein vihreät silmät. Oon ollut kullanvaalea vuosia (oon oikeastikkin blondi) ja joskus käynyt oikeinkin vaaleassa mikä oli ok kun oli kesä ja rusketus. Syksyllä meen aina tummempiin ja lämpimämpiin sävyihin. Kuparia on ollut usein ja sitä on luultu mun omaksi väriksi. Sit oon ollut kunnolla punapääkin. Nyt on vuorossa ruskea. Eka oli aika tumma, mutta lämmin ruskea. Nyt kesään mennessä vaalennettiin pari astetta pitäen lämmin toffee. Tykkään kovin! Ja mä kun olin ajatellu ettei ruskea sopis mulle, mutta tääkin vois olla mun oma väri, sen verran on luonnollinen! :D

Plus otsis teki taas paluun. :D

Torey
Näissä neliöissä

Miksi toi kuva tuli noin päin?! :D

merkkari

Hyvältä näyttää! Sulle sopii otsis ihan tosi hyvin :)

Torey
Näissä neliöissä

Kiitos! :) Tykkään otsiksesta aina kovin, mutta mun luonnonkiharat tekee sen pitämisen välillä vähän vaivalloisemmaksi jutuksi. 

merkkari

No toisaalta otsis vaatii pientä vaivaa, vaikka olisi suorakin tukka. Mutta ite ainakin näin sen niin, että tuleepahan aina laitettua hiukset! :D

Torey
Näissä neliöissä

Joo se on totta. Nää kosteat kelit vaan pistää hiukset aina ihan uusiksi. Viis siitä että ne olisi aamulla laittanut. :D

Milla1234567 (Ei varmistettu)

Jipii! Odotettu postaussarja :) Itse valitsisin Amandalle myös tuon keskimmäisen väriperheen sävyn, en kovin tummaa tosin.
Hyvät kuvakollaasit, niistä on helppo vertailla sävyjen sopivuutta.
Oman värin päivitysprojekti menossa, paluu juurille oikeastaan. Lämpimämpään suuntaan ja hivenen vaaleammaksi mennään pikkuhiljaa.

Milla1234567 (Ei varmistettu)

Niin ja, mulla on "kirjavat" silmät :D siniharmaat, kultainen rengas iiriksen ympärillä. Hiusväristä ja vaatteista riippuen enemmän siniset tai harmaat. Joskus hiukan vihertävät. Iho on kellertävä. Jotenkin hankala paketti, väriä vaihtavat silmät :)

merkkari

Oi, kuulostaa ihanalta! Varmaan pystyt tuomaan silmistä esiin värejä vaatteiden ja hiusten avulla?

merkkari

Haha, luin huonosti, tuossahan juuri kerrot näin :D :D

Amanda (Ei varmistettu)

Mä oon kanssa vihreäsilmäinen (ja Amanda), hiuksissa viihtynyt pitkään kylmänblondina. Välillä hairahdan kuparin maailmaan, nyt testailen lämmintä seiskantummuista ruskeaa. Kaikista oon kyllä omalla tavalla tykännyt, mutta kyllä lämpimät sävyt saa ihon ja silmät hehkumaan!

Harmittelen vaan sitä, kun oma tukka on semmonen seiska-kasintummunen tuhka. Se on kiva väri kyllä, mutta tällä hetkellä kaipailen jotain lämpöä hiuksiin. Ja siinä taas on ongelmana se ikuinen juurikasvukierre :/ jos semmosta ongelmaa ei olis, pitäisin varmaan ihanaa vaaleaa kuparia.

merkkari

Harmittelen itse ihan samaa tällä hetkellä, mutta ehkäpä ratkaisu löytyy sävyttävistä maskeista tai kevytväreistä?

mirkakatriina (Ei varmistettu) http://cheekbonestothemax.blogspot.fi

Olipa valaiseva kirjoitus! Olen pitkään tuskastellut näiden "sopiiko sinulle kylmät vai vaaleat sävyt" -testien kanssa, koska vaaleasta ihostani tulos olisi kylmät ja toisaalta vihreistä silmistäni lämpimät. Perinteinen testi on myös tämä perinteinen "sopiiko sinulle hopea vai kulta", mutta mistä sitäkään sitten tietäisi :D

merkkari

Hienoa, jos tästä oli jeesiä! Ainahan voit myös kuvankäsittelyohjelmalla läntätä oman nassun tuohon kollaasin keskelle ja tarkastella sillä tavoin mahdollisia muutoksia ihossa ja silmissä :)

ohsomanyreasons

Tosi kiva postaussarja! :)

merkkari

Jee, kiva, kiitos! :)

HannaMri (Ei varmistettu)

Itellä on keltavihreät silmät ja hiusvärejä on ollut kaikki tulipunaisesta mustaan, kultaista kuparia ja suklaanruskeaa :) tällä hetkellä on kylmä harmaa, hitusen lilaan taittuvaa. Kaikista olen tykännyt, mutta ehdoton lemppari on kyllä tämän hetkinen väri! Toki, tämä on haastava ylläpitää ja vaatii enemmän parturikäyntejä, but its so worth it !

merkkari

Hei hienoa, jos on oma tyyli loksahtanut kohilleen!!

nede (Ei varmistettu)

Täälläkin vihreät silmät :) Mä oon varmaan kokeillu kaikkia värejä mitä vaan voi kokeilla, harmaata lukuun ottamatta. Tällä hetkellä kirkas sininen (kröhöm, mikä kolmenkympin kriisi..) jota ennen hyvin luonnollinen, varmaan lähinnä omaa väriä oleva vaaleahko. Kuparinen korostaa silmien väriä kauniisti, muttei oikein sovi ihooni, tumman ruskeassa viihdyn parhaiten mutta kyllästyn aina juurikasvuun, tuntuu että se näkyy jo viikon päästä värjäyksestä. Nykyinen sininen on ihan jees, mutta tiedän pian kyllästyväni tähän, en ajatellut koko kesää olla huomiopilkkuna :D Saako muuten tällaisen värihoitoaineella värjätyn sinisen helposti takaisin jonkinlaiseen luonnollisempaan sävyyn vai olenko ajanut itseni kymmenien kampaajakäyntejen putkeen?

merkkari

Uu, sininen! Tuleeko vihreiden silmien kanssa merenneitovibat?? Tuo sinisen poissaanti saattaa olla todella kinkkistä - tai sit se lähtee helpoiten askorbiinihapon kanssa. Tsemppiä!

Nede (Ei varmistettu)

Kieltämättä vähän merenneitomainen lookki :D aattelin et nyt tai ei koskaan, ens vuonna on omat häät ja täytän kolkyt, enkä halua nähdä sinitukkaista morsianta kymmenien vuosien päästä hääkuvia katsellessa ;)

jenny123 (Ei varmistettu)

Tähän olisi ollut ehkä parempi joku sellainen kenen silmät ovat ''kunnon'' vihreät. Amandan silmät on tuommoiset sinivihreänharmaat. https://wallpaperscraft.com/image/amanda_seyfried_blonde_hair_gray_eyes_....
Itsellä on tumman vihreät silmät ja tosi tummat kulmakarvat (ei värjätyt) ja oma hiusten väri ~8 tummuinen ja iho lämpöinen. Tällä hetkellä pituudet ja latva semmoinen tosi viileä 10. Pisti kyllä miettimään että vois jotain lämpöä vähän laittaa :)

merkkari

Niin, ehkä niinkin. Toisaalta ehkäpä Amandan silmät vastaavat suurimman osan suomalaisten vihreitä silmiä, niin niihin on helpompi samaistua, kuin leiskuviin smaradisilmiin :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.