Proteiinipitoinen ja vatsaystävällinen mangolassi (vegaaninen)

proteiinimangolassi.JPG

Mangokautena intialaiset hurahtavat tuoreisiin, kypsiin ihaniin mangoihin. Satokautena niitä ahmitaan vähän samalla meiningillä kuin meillä kotimaista mansikkaa. Mangolassi on herkullinen jälkkäri tai välipala. Itse en käytä maitoa, joten korvaan sen aina jollain maidottomalla tuotteella. Mangolassissa suosittelen käyttämään mahdollisimman neutraalin makuista maidon korviketta, jotta itse mangon maku ei peittyisi.

Toiseksi haluan, että minun lassini olisi mahdollisimman vatsaystävällinen. Pellavarouhe ja mangon kuidut tekevät vatsalle hyvää! Tämä lassi pitää sisällään myös kesäkurpitsaa, joka ei maistu laisinkaan, mutta antaa lassiin smoothiemaista koostumusta. Lassin paksuutta on helppo säädellä pienellä tilkalla vettä. Proteiinipitoinen mangolassi on ihana välipala vaikka lenkin tai treenin jälkeen.

Tähän reseptiin käytin Pirkan mangososetta, joka on 100% mangoa, ei siis sisällä lisättyä sokeria. Valmis sose on superhelppo käyttää, se säilyy jääkapissa pitkään, eikä tarvitse edes kuoria 😉 

mangolassi.JPG

Mangolla kerrotaan olevan paljon erilaisia terveysvaikutuksia. Mangossa on kuituja ja lisäksi tuo keltainen tropiikin hedelmä on hyvä pitämään nälän tunnetta loitolla, mikä luonnollisesti vaikuttaa painonhallintaan. Ihollekin mangon kerrotaan olevan hyväksi ja miksei olisi, sillä sisältäähän se mm A- ja C- vitamiineja.  Itse nappaan usein tuoreen mangon herkukseni irtokarkkien sijaan.

Reseptistä saat kaksi keskikokoista annosta tai yhden ison.

Mangolassi

2,5dl Pirkka mangososetta

2,5dl pakastettuja, jäisiä kesäkurpitsan kuutioita

1- 1,5 dl mantelimaitoa

15g vanilijanmakuista riisiproteiinijauhoa

1,5 tl pellavarouhetta (myös psylliumjauhe käy)

½ tl kardemummaa

idiappalassi.JPG

Valmistus:

Lisää blenderiin maito ja pakastetut kesäkurpitsakuutiot ja hetken kuluttua mangosose sekä proteiinijauhe. Tarkista maku ja lisää vielä kardemumma ja mahdollinen makeutusaine. Sekoita, kunnes koostumus on pehmeän smoothiemainen. (Mikäli haluat lassin olevan juoksevampaa, lisää blenderiin tilkka vettä)

Namaste!

Koti Ruoka ja juoma

Hurmaavat paistinperunat Keralan tapaan

keralaperunoidenmausteet.JPG

Mausteiset eteläintialaiset perunat ovat ihania! Ne toimivat niin monella tavalla. Syön perunoita lisukkeena kalan tai lihan kanssa. Aina en jaksa perunoita edes lämmittää, vaan syön perunoita salaatin kanssa. Seuraava resepti on simppeli, se on äitini resepti ja minulle niin tuttu vuosien ajan. Keralaperunat taisivat olla omien lasteni ensikosketus intialaiseen ruokaan. Kun esikoiseni haluaa mummun mausteperunoita, tiedän hänen haluavan kauniin keltaisen värisiä Keralaperunoita, joissa on tavallisia paistinperunoita enemmän potkua.

Tarvitset:

6-7 perunaa kuutioina

1 keskikokoinen sipuli pieneksi pilkottuna

inkivääriä noin 2-3 cm

3-4 valkosipulikynttä

 

Mausteet:

Curryä 1 rkl

korianterijauhetta 2 tl

sinapinsiemeniä 2 tl

fenkolinsiemeniä 1 tl

kardemummaa ½ tl

kuivattu chilirouhetta 1 rkl

pieni ripaus (noin ½ tl) kurkumajauhetta

suolaa noin 1,5 tl

ripaus mustapippuria.

Puolikas sitruunanmehu

 

Valmistus:

Kuori ja pilko perunat ja keitä ne kypsiksi

Perunoiden kypsyessä leikkaa sipuli ja valkosipuli hienoksi. Raasta inkivääripala raastinraudalla ja kokoa lautaselle valmiiksi tarvittavat mausteet. Kun perunat ovat kypsiä, valuta keitinvesi pois. Lisää paistinpannulle öljyä 2 rkl. Kun öljy on kuumaa, lisää kaikki mausteet pannulle ja sekoita hyvin. Mausteet eivät saa palaa, mutta on tärkeää, että ne kuumenevat ja sekoittuvat keskenään hyvin. Lisää sipulit ja inkivääri ja jatka sekoittamista vielä muutaman minuutin ajan, kunnes sipulit ovat pehmeitä.

Lisää perunat. Nostele perunoita niin, että ne sekoittuvat mausteisiin ja sipuliin hyvin. Lisää nyt noin 1,5 dl vettä ja hämmennä vielä varovasti, kunnes neste on imeytynyt perunoihin. Lisää vielä sitruunan mehu. Tuoksuta ja maista! Päälle voit vielä ripotella korianteria, joka maistuu missä ruuassa tahansa ihanalta, mutta erityisesti Keralaperunoiden kanssa!

Keralaperunoita teen usein tuplasatsin ja laitan osan pieniin rasioihin pakkaseen.

 

 

keralaperunatidiappa.JPG

 

Koti Ruoka ja juoma