Intialainen munakas
Paavo Nurmen puolikkaan maratonin jälkeinen aamiainen
Intiassa hotelleissa saa taivaallisia munakkaita. Täytteet ja mausteseokset vaihtelevat kokin mukaan, variaatioita on siis paljon. Isäni valmisti minulle tänä aamuna munakkaan, jossa maistui lempeä curry ja tulinen chili. Täytteenä hän käytti varhaissipulia ja varhaiskaalta. Toimi! Munakas, Grynin juureen paistettua ruisleipää https://leipomogryn.fi/ja motti kahvia oli täydellinen aamiainen eilisen Paavo Nurmen puolimaratonin jälkeen. Isäni paistoi munakkaan kahdessa osassa ja se lienee tämän reseptin juju.
Tarvitset
2-3 kananmunaa
2 lehteä varhaiskaalta
2 kevätsipulia
1/2 rkl öljyä
1 tomaatti
Sämpyläjauhoja 1 rkl
Tilkka vettä
Mausteet:
Chilirouhetta 2 tl
Kurkumaa 1/2 tl
Curry 1tl
korianterisilppua 2-3 ruokalusikallista (itse ostan pakastealtaasta valmiiksi pilkottu korianteri)
Suolaa
Pippuria
1. Vaihe. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kurkuma, curry, chili, korianteri, suola ja pippuri. Sekoita ja lisää silputtu sipuli ja ohueksi suikaloitu varhaiskaali. Sekoita hyvin ja nosta täyte pois pannulta.
2.Vaihe. Sekoita kanamunat ja jauho keskenään sekä tilkka vettä ja lisää hieman jäähtynyt kaalisipulitäyte joukkoon. Kaada seos kuumalle pannulle ja anna kypsyä keskilämmöllä muutaman minuutin ajan, käännä munakas. Jauho tekee munakkaasta hieman kiinteäämän ja siksi se on helppo kääntää. Nosta pois pannulta ja lisää päälle paloiteltu tomaati. Munakas maistuu ihanalta ihan sellaisenaankin, mutta pala tuoretta leipää tekee ateriasta ruokaisamman.
Vanakkam!!