Lunta ja brittejä

Aika usein tekee mieli hakata päätä seinään ku Briteissä sataa lunta on kaaos. Mutta nyt on jopa pakko sanoa, että sitä luntahan tuli – ja paljon.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-21907837

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2297946/Thousands-stranded-snow-chaos-Drivers-rescued-15FOOT-drifts-trains-delayed-Britain-freezes-freak-spring-weather.html

Sehän on maisemat ku Suomessa. Ainut vaan, että Suomessa ei ikinä jätettäs autoja tolleen keskelle tietä.. Siis.. ku… miten ne meinaa saada noi autot tuolta pois? Muuten siis ku että ootetaan, että lumi sulaa. Nimittäin eihän tonne voi mennä auraamaan, ku on autoja tiellä (monessaki mielessä). Ja kuka jaksaa lähteä lapiohommiin? Ja en tiiä yhtään miten noi lumilingot on muodissa tai yleensäkkään myynnissä Briteissä.. No DailyMaililtahan se ratkaisu löyty… Kaivinkone! Siinä sitten varot naarmuttamasta – pahasti – noita autoja.

Taitaa mennä meikäläisenki pääsiäisloma suunnitelmat uusiks, ku ei taida uskaltaakkaan matkustaa jos sitä vaikka jää jumiin jonnekki, ku tuli taas lunta.

Tarkoituksenani ei ole morkata brittejä ja heidän ”lumitaitojaan” tai ylipäätänsä heidän suhtautumistaan lumeen ja pakkaseen, mutta onhan tää suomalaisen näkökulmasta vähäsen, että mitä ihmettä. Myönnettäköön, että tällä kertaa tota lunta jopa tuli ja todella myöhäiseen aikaan, että sinällään outoa ja voi vaikeuttaa ”suhtautumista”, mutta ku sillä ei tunnu olevan mitään väliä millon sitä lunta tulee. Nää ei vaan osaa suhtautua lumeen ja pakkaseen – vaikka sitä lunta tulee joka vuosi suurimmassa osassa maata, niin kuitenki se on aina jotenki ihmeellistä ja kaaoksen aiheuttavaa.

Ja vielä loppukaneettina. Miten kukaan voi noin vaan jättää autonsa KESKELLE TIETÄ???

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *