Älä ajattele. Katso.

Ihan jees

 

Tiedättekö sen tunteen, kun ette ole oikein varmoja, että onko maailma mennyt sekaisin vai oletteko vain itse pudonneet kehityksen kelkasta?

Juuri nyt tunnen itseni vanhukseksi, joka ei ymmärrä nykyajan metkuja. Juuri tänään syy tähän tunteeseen on Neverthink.

Kauppalehden jutussa Neverthink kertoo itsestään esimerkiksi näin: ”Applikaation kautta käyttäjä voi katsoa YouTube-videoita … videot on kuratoitu usealle eri kanavalle aihealueiden mukaan, ja ne virtaavat ruudulle päättymättömänä virtana.”

Ja näin: ”Alunperin Neverthink lähti täyttämään pieniä hetkiä videosisällöllä. Applikaation kautta käyttäjä pystyi sen kummemmin ajattelematta (never think) käyttämään aikaa kuratoidun videosisällön parissa työmatkallaan tai vaikkapa ruokaa laittaessaan, eli hetkinä, jolloin muuta mediaa ei kuluteta.”

Video passivoi ja koukuttaa. Olen huomannut sen itsestäni ja ympäristöstäni. Ahdistaa, jos kotona ei jostain ruudusta pursua audiovisuaalista viihdettä. Ja kuinka moni on huomannut jumittavansa netissä, katsoen jotain, mistä ei oikeastaan edes pidä? Surffailevansa tv-kanavia läpi vaikka on jo kauan sitten todennut itselleen, että sieltä ei tule mitään? Avaavansa Instagramin vain tajutakseen, että sulki applikaation vain pari sekuntia sitten?

Neverthinkin ydinajatus ahdistaa mua. Jo pelkästään palvelun nimi on vastenmielinen. Neverthink, älä ajattele. Älä ajattele, vaan täytä kaikki elämäsi hetket videoilla. Eikö tämä tee ihmisistä tylsiä? Epäkiinnostavia?

Startup-yritysten retoriikka sisältää usein ajatuksen maailman parantamisesta, ihmisten ja ajatusten jalostamisesta ja kehittämisestä. En tiedä, haluavatko Neverthinkin tekijät parantaa maailmaa. Luultavasti eivät.

Kommentit

Mahdoton Nainen

Eikä pelkästään Älä ajattele vaan Älä koskaan ajattele. Ällöttävää.

Rahkamuija (Ei varmistettu) http://rahkamuija.blogspot.fi/

Katsotko ikinä telkkaria? Eikö siinä ole ihan sama idea? Monta kanavaa, joista valita suosikkinsa, eikä tarvitse pahemmin ajatella mitään, voi vaan ottaa rennosti.

Neverthink on nerokas keksintö. Suurin ongelmani YouTuben katselussa on se, että en löydä tai osaa tai jaksa etsiä kiinnostavaa sisältöä. Nyt joku muu tekee sen mun puolesta. Ihmiset, jotka valitsevat videot, pitää huolen siitä, että sisältö on laadukasta ja kanavan aiheeseen sopivaa. Youtuben algoritmin tehtävä on tienata mahdollisiman paljon rahaa, eikä suinkaan näyttää parhaita videota. Neverthinkissä näen ne parhaat videot, en niitä, joilla YT nettoaa enite.
Neverthinkissä on myös mahdollista keskustella muiden katsojien kanssa, koska kaikki katsojat ympäri maailmaa näkee saman videon tietyllä kanavalla. Se on mielestäni tosi hauska lisä!

villeyk
Ihan jees

En oikeastaan katso. Mulla on tv, mutta antennijohto ei ole ollut siinä kiinni vuosiin. Tulee oikeastaan käytettyä sitä vain pelaamiseen ja eri streamipalveluiden kautta katsomiseen. En itse pidä siitä, että tuijottaa vain jotain ja sen takia tuon antennijohdonkin piilotin aikoinaan, tuntui että meni liikaa aikaa vain passiiviseen möllöttämiseen.

Mun ongelma/mielipide on ehkä enemmänkin se, että ihmisten pitäisi ajatella enemmän, ei vähemmän ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.