Vain Helsingissä

Olen kävellyt kilometrejä vain taivaalle, talon kattoja kohti katsoen. Minusta tuntuu, että täällä kaupungissa tuntuu aina siltä, miltä nuo vanhat somat talot näyttävät auringon valaisemina. Rakastan pastellinsävyisiä taloja joiden pintaan jää varjoja. Kaikki tuntuu pehmeältä, mahdolliselta.

Olen tavannut ystäväni neljän vuoden takaa: miltä tuntuikaan kun toinen juoksee kohti, halaa ja huudahtaa innoissaan nimeni. Mikä jälleenkohtaaminen. Hän onkin oikeastaan toinen niistä kahdesta ihmisestä, jotka todella Helsingistä entuudestaan tunnen.

Olo on ollut toisinaan melko yksinäinen, mutta luotan siihen että rakennan tännekin sosiaaliset kuvioni.

Kävelimme meren rannassa ja joimme mahdottoman kalliit oluet. Tuoppi keskinkertaista indian pale alea voi todella maksaa kymmenen euroa. Teki mieli valittaa ääneen, mutta itsepähän minä tänne toin luuni, tavarani, elämäni, vähäiset rahani. Olin siis hiljaa ja yritin nauttia.

Kaverideittailuni on jatkunut: kävin eilen ihastuttavalta vaikuttavan Saran kanssa mahdottoman hauskoissa juhlissa. Lavalla oli Hulda Huima, yleisössä vain parikymmentä tyyppiä, me, ja Li Anderson. Sillä hetkellä tajusin, että olen todella Helsingissä.

Kävelimme auringon laskiessa silloilla, puistoissa, ohi sokeiden kirjaston, siis sellainenkin on. Puhuimme vaivattomasti, kissoista, tulevaisuudesta, oli mukavaa kun toistakin kiinnosti aivan kaikki saamen kielestä ympäristöön, pieniin hämyisiin keikkoihin.

Yöllä nukuin taas yhdeksän tuntia. Helsinki on vienyt vuosia jatkuneet uniongelmani, voitteko uskoa. Olen alkanut ymmärtää, että elämäni oli jossain niin ahdistuneessa pisteessä, että tarvitsin tämän kaltaisen pakenemisen jotta stressi ja paha olo laukeaisi. Vihdoin minä lepään ja hengitän, enkä kuvittele että olen vain sellainen ihminen, joka pärjää viiden tunnin unilla ja herää aamuisin neljältä.

En nimittäin ole. Olenkin melkoinen unikeko.

Ja se on ihanaa. Helsinki on ihana.

Lue myös:

Ihminen ihmiselle – Ensiajatuksia kommuuniasumisesta

Mistä löytäisin mä ystävän? – Kokemuksia kaverideitti-sovelluksesta

Uuden elämän ensimmäinen kirjoitus

FACEBOOK / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *