Ladataan...

No niin siinä sitten kävi etten herännyt enää toista kertaa aikaisemmin vaikka niin minun piti. Olin väsynyt ja lisätunti pehmeän peiton ja tyynyn välissä tuntui liian houkuttelevalta. En kuitenkaan ollut itseeni pettynyt tästä vaihtoehdosta koska aikaisemman herätyksen tarkoitus on juuri tehdä itselle hyvä olo ja jos vain tuntuu ettei nyt oikein jaksa/huvita niin mitäs sitä turhaan... nautiskelin siitä lisäajasta lämpimässä. Epäilen että minua ainakin tuo aamuinen pimeys ei niin houkuta kävelyille mutta odottakaas vain kevätaamuja.

Pyh... mitäs tässä selittelemään, oli se ihan mikä vuodenaika vain niin jokainen aamu on yhtä vaikea. Mutta tein eilen illalla tunnin kävelylenkin... pimeässä, ja se taas tuntui ihan mukavalle. Eli fiiliksen mukaan vaan mennään.

Se että pääsin illalla ulos johtui siitä etten syönyt koko päivänä muuta kuin kahvia ja leipää. En viitsinyt laittaa kalapuikkoja koska ne ovat tänään, perjantaina on sitten lämpimien leipien vuoro tai ostan sen 5€:n Lidlisalaatin josta pidän kovasti joten jos olisin syönyt kalapuikkoja eilen niin tänään ei olisi ruokaa ja koska ei sitten niin maistunutkaan enkä ollut leivän ja kahvin jälkeen väsynyt... kuten yleensä aina muina iltoina ruokailun jälkeen, niin jaksoin hyvin lähteä reippaalle kävelylle.

Tähän väliin voisin kommentoida että tyttärelle kyllä laitan ruokaa, harvoin ostamme kaupasta valmisruokia ja pidän tärkeänä että hän saa syödyksi kunnolla, onhan hän kasvavassa iässä. Minä en kasva muuta kuin leveyttä.

Vaikka rakastan ruokaa ja syömistä yleensäkin vaikken jaksakaan tehdä mitään erikoisia ruokia niin harvoin jaksan ruokailun jälkeen lähteä ulkoilemaan. Keitän sen jälkeen vielä kahvia ja nuukahdan sohvalle. Tämä taas johtuu varmaan siitä että syön vain yhden päiväaterian päivässä ja klo 17 on jo niin kova nälkä että tulee syötyä liikaa. Tähän taas vaikuttaa rahatilanne enkä pysty maksamaan kalliista salaattiruoista tai työpaikan ruokailusta.

Tämä kuulostaa todella ikävälle mutta se että karsin hyvistä ja monipuolisista ruokailuista takaa sen että pääsen edes kerran vuodessa ulkomaille. Syön siellä sitten viikon aikana itseni niin turvoksiin niistä kaikista ihanista 100 eri lajista että kyllä sitä voikin loppuvuoden himmailla. Kaikkeen ei ole varaa tässä elämässä ja jostain pitää karsia.

Kuva: Pixabay

Ladataan...

Lainasin kirjastosta mukavan pikku kirjasen: 100 tapaa nauttia elämästä luopumalla turhista asioita, ja voi että kun sitä onkin ollut mukava lukea.

Aloin toteuttaa heti kirjan 1. neuvoa joka pyytää minua luopumaan ylimääräisestä tavarasta, sellaisesta ns. roinasta jota kertyy kaappeihin ja joita ei sitten tule tarvittua 2-3 v aikana. Kirjan ohje suunnilleen: käy läpi jokainen laatikko/hylly/kaappi ja mieti tarvitsetko todella tätä tavaraa, älä unohda varastotiloja, ja niin minä käyn läpi.

Alkuni sujui ihan hyvin tämän projektin parissa ja sainkin heitettyä turhia papereita ihan kiitettävästi mutta seuraava huone oli ongelmallinen. Olin jopa kiukkuinen itselleni kun en saanut pois niin paljon kuin olisin halunnut. Se huone on askarteluhuoneeni jossa erilaisia papereita, värikyniä, kameroita, tietokone, lankakeriä yms. Sain kuitenkin laitettua myyntiin neljä tavaraa joista haluan luopua mutten halua laittaa roskiin: UV lamppu kynsille, filmikamera, negafilmi- ja tasoskanneri. Kumma kyllä kukaan ei niitä ole vielä halunnut :D

Kuva: Pixabay

Otin kirjan jälleen käsiini eilisiltana ja siitä putkahti aika kiva juttu. Herää tuntia aikaisemmin aamuun, ota se aika ihan vain itsellesi ja tee mitä haluat. No minähän sitten heräsin tänään klo 4:30 ja ajattelin jo eilen illalla että lähden kävelylle. Mutta ulkona oli pakkasta ja jäätä ja pimeää ja vähän väsyttikin mukavissa aamutöppösissäni joten päätin jäädä sisälle ja joogailla.

Harrastelen aina silloin tällöin Hathajoogaa, silloin kun paikat tuntuvat olevan ihan jumissa ja tiedän että se auttaa. Tein venytykset normaalia rauhallisemmin ja joissakin kohdin huomasin että olin tooooosi lukossa mutta siinä samassa asennossa kun oli jonkin aikaa niin kyllä tämäkin keho vähäsen venyi.

Käytin tähän joogavenyttelyyn melkein tunnin verran ja sen jälkeen olikin sitten oikein mukava olotila ja aloin aamun puuhasteluni eväitä tehden lapselle, itselleni, koiralle lääkitykset ja ruoat, ihana aamukahvi ja hetki lukemista. Taidan muuten herätä huomennakin ja tehdä sitä mikä tuntuu mukavalle... tai ainakin lähden kävelylle tai joogaan... sitä vartenhan alunperin heräsin.

Tätä muuten suosittelen muillekin :)

Kuva: Pixabay

Tämä aamuherääminen tietenkin tarkoittaa aikaista iltanukkumista ja minulle se tuottaa aina ongelmia, on muka niin paljon "vielä vähän" tekemistä että kello on aina 22-23 välissä kun pääsen makuuhuoneeseen. Nyt olin jo klo 22 nukkumassa.

Iltaisin on myös todella vaikea lähteä näin pimeän aikaan ulos kävelylle... tai olihan se nyt näin aamullakin mutta ainakin päätin tehdä jotain hyödyllistä ja onhan tuosta sitten ihan helppo lähteä kun on ensin saanut itsensä hereille. Ja tuo iltajoogailu... vatsa täynnä kahvia ja pullaa tai lapsi haluaa huomiota jonkinasteisella pienellä häirinnällä ettei tuohon venyttelyyn oikein pysty keskittymään ilman kuulokkeita. Nyt tein muuten ilman kuulokkeita, oli niin hiljaista etten niitä edes kaivannut.

Katsotaan miten huominen menee :)

Pages