Päiväretkiä Pargassa: Paxos ja Anti-Paxos -saarihyppely

Varasimme etukäteen matkanjärjestäjämme Aurinkomatkojen sovelluksen kautta päiväretken Paxos- ja Anti-Paxos-saarille. Tämän retken olisi voinut varata myös paikan päällä hieman edullisempaan hintaan (paikan päällä ostettuna aikuisen lippu 20€, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Aurinkomatkojen kautta vitosen kalliimpi). Toki Aurinkomatkojen kautta liput sai suoraan hotellihuoneeseen ilman turhaa jonottelua tai selvittelyä, joten pieni lisämaksu ei haitannut ollenkaan. (Huom. tässä kohden kehu Aurinkomatkojen sovellukselle, joista näki kätevästi esimerkiksi lennot, varattavat matkat, kohdetiedot ja sovelluksen kautta pystyi olemaan yhteydessä oppaaseen.)

img_1440.jpg

Lähtö tälle retkelle alkoi Pargan satamasta kello 10, jossa useampi baatti odotteli matkustajiaan. Ei ollut yhtään liioiteltua, että lipuissa pyydettiin saapumaan paikalle puoli tuntia etukäteen, sillä laivat täyttyivät paikallisista ja turisteista aika äkkiä. Me taisimme saada laivamme viimeiset istumapaikat – moni myöhemmin saapunut joutui seisoskelemaan. Eli jos varaat tämän retken, ole vähintään puolisen tuntia ennen lähtöä paikalla! 

img_1448.jpg

Olimme laivalla varmaan ainoat Kreikan ulkopuolelta tulleet turistit. Ainakin ne vaaleimmat. Eräs mukava ateenalainen pariskunta alkoi juttusille kanssamme, ja noin tunnin laivamatka ensimmäiselle retkikohteen saarelle, Anti-Paxokselle, menikin nopeasti. Reissulle kannattaakin ottaa rento asenne ja jutella kanssamatkustajien kanssa, jotta välimatkat eivät tunnu niin pitkiltä. Koska suurin osa ajasta vietetään ulkotilassa kannella, kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan aurinkorasvaa ja hattu! Uimapuvut kannattaa laittaa päälle jo ennen matkaa, vaikkakin laivasta (ainakin tästä meidän) löytyi pienet vessatilat, joissa ainakin pienen ihmisen vaatteiden vaihto onnistui. Laivasta sai ostettua pientä purtavaa kuten sipsejä ja pähkinöitä sekä juotavaa (esim. herkullista jääkahvia), mutta suosittelen ehdottomasti ottamaan myös omaa evästä mukaan! 

img_1474.jpg

Laiva pysähtyi 45 minuutiksi Anti-Paxoksen edustalle, jossa sai uida turkoosinsinisessä vedessä. Olimme hankkineet snorkkelit tätä varten, mutta kaikessa tohinassa ne päätyivät meren pohjaan, joten kalojen katselu tällä retkellä jäi. Mutta se ei meitä pahemmin haitannut, sillä pelkkä lölliminen näissä maisemissa oli ihanaa!

img_1457.jpg

img_1466.jpg

Polskittuamme aikamme laivan äänimerkki ilmoitti, että matka jatkuu. Seuraava kohde oli isomman Paxos-saaren länsipuolella sijaitseva henkeäsalpaavan kaunis Blue Cave. Pysähdyimme luolan suulle, josta pääsi jälleen uimaan. Olen nähnyt paratiisimaisia uintipaikkoja aina Australiaa myöden, mutta tämä pääsi top kolmoseen saman tien. Euroopastakin näitä unenomaisia paikkoja löytyy! Tämän jos jonkin vuoksi, kannattaa tälle saarihyppelylle lähteä. 

img_1490.jpg

img_1512.jpg

img_1517.jpg

Viimeinen kohde tällä retkellä oli Paxoksen itäpuolella sijaitseva saaren pääkylä Gaios (noin 500 asukasta), johon laiva saapui kaunista kapeaa salmea pitkin. Gaioksessa meillä oli parisen tuntia aikaa kierrellä. Täytyy myöntää, että pulikointi ja puoli päivää paahtavassa auringossa kannella oli vienyt mehut, joten löntystelimme ilman sen kummempaa agendaa ihaillen pienen kylän kauniita rakennuksia. Gaios olisi tarjonnut aitoja kreikkalaisia ruokaelämyksiä, mutta meille helteen uuvuttamille maistuivat parhaiten makeat crêpet ja raikkaat mehut.

img_1537.jpg

img_1534.jpg

Olisin voinut viettää enemmänkin aikaa Gaioksessa. Kylässä oli väriä ja valokuvauksellisia kohteita. Gaios ei olisi hullumpi matkakohde pidemmällekin reissulle (sinne pääsee Pargan lisäksi Korfulta). Eli jos etsit rauhallisempaa, pienempää kreikkalaista kylää, pistä tämä ylös!

img_1552.jpg

img_1568.jpg

img_1590.jpg

img_1593.jpg

img_1612.jpg

img_1544.jpg

Kyläkiertelyn jälkeen alkoi noin tunnin kestävä paluumatka Pargaan. Olo oli väsynyt, mutta onnellinen. Ihania maisemia, uimista paratiisimaisissa vesissä, ajanviettoa kauniissa kylässä parhaassa seurassa!
 

Saarihyppelyn plussat:

  • Henkeäsalpaavat maisemat, erityisesti Blue Cave!
  • Mahdollisuus uida näissä henkeäsalpaavissa maisemissa!
  • Rento meininki ja menevä musiikki laivalla. Myös lapset viihtyvät.
  • Vierailu Gaioksen kylään, jossa aikaa käydä syömässä tai kiertelemässä. 
  • Hyvä fiilis!
  • Edullinen hinta. Noin 20€ yli 12-vuotiailta, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Sopii päiväretkikohteeksi budjettimatkaajallekin.

Saarihyppelyn miinukset:

  • Hyvin suosittu retkikohde, joten ihmismäärät sen mukaisia. Tultava ajoissa paikalle saadakseen istumapaikan laivasta.
  • Herkemmälle helteessä istuminen voi olla liikaa. 
  • Ei sovellu kovin hyvin liikuntarajoitteisille tai liian pienille lapsille (lapsen olisi hyvä olla sen ikäinen, jonka kanssa uskaltaa mennä syvään veteen esim. uimarenkaan tai kellukkeiden kanssa toki niin, että vanhempi pitää koko ajan kiinni!) 
  • Matka Pargasta saarille voi joistakin tuntua pitkältä (1-1,5h).

Meille tämä retki oli yksi koko Pargan matkamme kohokohdista, joten jos meiltä kysytään, suosittelemme lämpimästi! 

img_1475.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *