Syksyn kosmetiikkasuosikit

Ihana meri

Kosmetiikan käyttäjänä olen laiska ja mukavuudenhaluinen, sekä minimalisti. Meikkaamaan olen oppinut vasta ihan viime vuosina ja muutamia päiviä lukuunottamatta suosin luonnollista lookia. Pääosassa on kasvojen iho, joka on rasvoittuva ja näppyläinen - sen haluan piiloon ja siihen panostan. Kulmiin sudin nestemäistä väriä ja ripset taivutan katsetta kirkastamaan. Siinä se.

Minulla oli aika, jolloin tuhlasin järkyttäviä summia kosmetiikkaan. Mielsin sen tavallaan välttämättömyydeksi, koska olin mielestäni niin ruma :D Kerran innostuin (onneksi) laskemaan kaikki käytössä olevat tuotteet hintoineen ja turha kosmetiikkashoppailu sai jäädä. Eikä siinä mitään, vaikka ostaisikin kalliita tuotteita, jos ne myös käyttää loppuun ennen roskiinheittoa. Itselläni homma tuppasi kuitenkin menemään niin, että omistin kerrallaan ainakin viisi meikkivoidetta joista käytin ehkä yhtä tai kahta. Nykyään mietin hyvin tarkkaan, mitä ostan ja käytän kyseisen tuotteen loppuun vaikka se ei olisikaan aivan toivotunlainen. Hutejakin tietysti sattuu, mutta paljooooon vähemmän. Ja onpa myönnettävä, että juuri pari viikkoa sitten ostin kasvoveden joka osoittautui surkeaksi. Iho kiilsi ja näppylät lisääntyivät, joten lopulta päädyin heittämään veden menemään. Aknen kanssa eläminen on vähän sellaista, ettei koskaan tiedä mikä sopii ja mikä ei. Muussa kosmetikaassa pyrin suosimaan ekoa ja luonnonmukaista, mutta ihonhoidossa apteekkikamat pitävät kutinsa. Luonnonkosmetiikan puoleltakin on kyllä löytynyt hyviä juttuja: kookos- ja teepuuöljy, sekä Lushin tuoreputsarit, kun vain uskaltaa kokeilla.

Tässä viime aikojen kosmetiikkalemppareita. 

Organic Shop on tosi tervetullut uutuus luonnonkosmetiikkahyllyyn. Olen toistaiseksi kokeillut vain tätä Organic Lemongarass & Sugar -vartalokuorintaa ja se on ainakin hyvä! Ajaa asiansa ja tuoksuu ihanan raikkaalta. Plussaa siitä, ettei ärsytä ihoaa vaan on hellävarainen mutta tehokas. Hinta oli muistaakseni 6€ / 250ml, varsin kohtuullinen siis etenkin kun mömmö on riittoisaa.

Kaverini ovat käyttäneet pitkään Garnierin skin active Micellar Cleansing -vettä meikinpoistoon, niinpä alkaessani itse meikata enemmän, ostin suoraan samaa. Ennen pesin meikit ja muun naaman samalla putsarilla, mutta meikki ei yleensä lähtenyt kokonaan ja hysteerisenä kasvojen hinkkaajana tämä oli tietysti ongelma :D Micellar Cleansing Water in Oil irrottaa meikin kirjaimellisesti yhdellä pyyhkäisyllä ja sopii öljystään huolimatta ilmeisen hyvin myös akneiholle. Puhdistan tällä nassun lisäksi huulet ja silmät, toimii niihinkin. Hinta oli vähän alle 7€ / 400ml ja purnukka kestää päivittäisessä käytössä noin kaksi kuukautta.

Faith In Naturen kookosshampoon ostin Lushin Fairly Traded Honeyn loputtua, joka on siis kaikkien aikojen lempishampooni. Hunajaa ja pellavansiemenlimaa sisältävä shampoo on superhyvä kiharalle ja kuivalle, sekä hentoiselle tukalleni ja sitä varmaan aina ostaisinkin, ellei jo pikkuinen 110 gramman purkki maksaisi niin paljon (13,95€). Faith In Naturen shampoo on onneksi osoittautunut lähes yhtä mahtavaksi - pesee tehokkaasti poistaen kaiken rasvaisuuden, eikä kuitenkaan kuivata latvoja. Kookos tuoksuu miedosti, ei ollenkaan liikaa makuuni. 6/5, tykkään. Hinta täkäläisessä ekokaupassa oli 6-7€ / 250ml.

Shea Moisturen Fruit Fusion Coconut Water Weightless Creme Rinse w/ Imbe Oil & Aloe -hoitoaineen (tsiisus mikä nimi) ystäväni toi kesällä tuliaisena New Yorkista. Hoitsikka lupaa kosteuttaa ja pehmentää ja sen myös tekee. Kuiville, mutta tyvestä rasvaisille, kiharoille ja kuitenkin hennoille hiuksille on todella vaikeaa löytää sopivaa hoitoainetta. Tässä on yksi. Koostumus on kevyt, eikä latista tukkaa vaikka lotraankin tätä aina hirveän määrän kosteutta janoaviin latvoihin. Kaiken lisäksi tuoksuu aivan ihanalta ja on puhdasta luonnonkosmetiikkaa. Ihan paras tuote siis, tilaan tätä varmaan jenkeistä lisää kun loppuu :D Lookfantastic-nettikaupassa näyttäisi maksavan 16€ / 384ml, ei paha näin hyvästä tuotteesta. 

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.