Aarrekartta 2013

pollo1.jpg

Oletteko kuulleet aarrekartasta? Ei, en tarkoita sellaista, jolla löytää aarteen – tai noh, itseasiassa sillä saat maailman suurimman aarteet: kyvyn keskittyä olennaiseen. Aarrekartta ei kuitenkaan nimensä mukaisesti ole vanha rypistynyt paperilappunen vaan toiveiden aarrekartan ideana on auttaa ihmistä fokusoimaan unelmiaan ja muistamaan ne kaiken arjen kiireen keskellä. Miten aarrekartta tehdään (ja miten kuvan pöllö siihen liittyy)?

Osa piirtää aarrekarttansa, osa vain kirjoittaa toiveitaan paperille. Itse olen ehdottomasti askarteluhenkisen aarrekartan ystävä, vaikken omaa käytännössä mitään näpertelytaitoja. Askertelukartta kootaan lehdistä leikatuilla kuvilla, joiden tarkoituksena on visualisoita unelmat. Ennen kartan tekemistä kannattaa siis hieman pohtia mitä esimerkiksi tältä vuodelta toivot. 

Tarvitset karttaan: kartonkipaperia, liimaa, sakset ja ison pinon aikakaus- ja/tai sanomalehtiä. Pohdi ensin toiveitasi ensi vuodelle. Toiveet saavat olla niin materialistisia kuin ”henkisiä”. Älä tingi unelmistasi, mutta pohdi mitä haluat oikeasti, sillä saatat saada sen ihan oikeasti! Kun olet jotenkuten määrittänyt mitä haluat tulevalta vuodelta ala selaamaan lehtiä. Etsi lehdistä kuvia tai tekstipätkiä, jotka mielestäsi visualisoivat toiveesi. Esimerkiksi ”parempi kunto” voisi olla kuva vartalotyypistä, johon pyrit tai urheiluvälineistä, jotka liittyvät liikuntaharrastukseesi. Leikkaa lehdistä ne kuvat, jotka vastaavat unelmiasi. 

Kun olet valinnut ja leikannut kuvia karttaasi varten, sommittele kuvia paperille. Saatat huomata, etteivät kaikki unelmasi mahdu kartongille. Hyväksy tämä ja mieti, mitkä unelmistasi ovat sellaisia, joita haluat saada aikaiseksi ensi vuoden aikana. Liimaa jäljelle jääneet ja paperille mahtuvat kuvat kartongille. Ripusta aarrekarttasi näkyvälle paikalle – vain uskaltamalla unelmoida voit saada haluamasi ja kartan piilottamisella viet tuolta uskallukselta pohjaa. Osa haaveista voi olla ”noloja”, mutta muista että ovat sinun unelmiasi eikä kellään ole oikeutta niitä kritisoida.

Mutta mitä tuli omaan vuoden 2013 karttaani?

  • Kuva ihmisistä, jotka viettävät aikaa yhdessä hyvän ruoan ja juoman ympärillä (ja kappas, tänään tuli kutsu huomisiin illan istujaisiin)
  • Välimeren ranta kristallinkirkkaalla merivedellä (matka Kroatiaan jo varmistettu…)
  • Pöllö, jonka päätin olevan toteemieläimeni tälle vuodelle. Pöllö edustaa intuitiota ja viisautta.
  • Uusi koti niin sanoin kuin kuvin visualisoituna
  • Naurua, salaisia mielihaluja, innostusta ja uutta kunnianhimoa
  • Hassu kuva kuvitetuista silmälaseista, joista lähtee palloja – tämän haluan visualisoivan kykyä nähdä arki positiivisesti ja villisti
  • Kirjan kirjoittamiseen liittyviä kuvia sekä sanoja – sieltä se uusi tarina vielä tulee…
  • Villinä virtaava joki visualisoimaan halusta viettää aikaa luonnossa ja toisaalta muistuttamaan, että elämän virtaan kannattaa vain hypätä
  • Myy se itse -lause rohkaisemaan asunnon myyntiin itsenäisesti, ilman välittäjää.

Tälläisiä toiveita tälle vuodelle. Mitä itse toivot tältä vuodeltasi saavuttavan?

suhteet oma-elama mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *