Korianteri-mung-papukeitto

karen9.jpg

Rakas ystäväni soitti minulle tänään ja totesi, että illalla oli iskenyt ”mung-papukeitto-himo”. En yhtään ihmettele, sillä maistiainenkin tätä jumalaista keittoa vie kielen mennessään. Sitä on vain pakko tehdä lisää ja lisää ja lisää… Lähetin reseptin ystävällä, joten pakkohan se on jakaa myös teille. Vaikka raaka-aineita on muutama, on maku lämmin ja syvä. Parasta keitossa on myös se, että se ihan oikeasti maailman helpoin talviruoka! Olkaa hyvät! 

2,5 dl mung-papuja
1,5 l hieman laimeaa kasvislientä
1 luomusitruunan mehu
3 valkosipulinkynttä murskattuina
1 tl kurkumaa
3 pientä vihreää chiliä hakkeluksena
tuoretta korianteria

Liota mung-papuja kylmässä vedessä 2 tuntia. Heitä vesi pois ja huuhto pavut. Siirrä pavut kattilaan kasvisliemen, sitruunan mehun, valkosipulinkynsien, kurkuman ja chilien kanssa. Anna hautua kunnes pavut ovat kypsyneitä ja keitto täyteläistä. Mausta tarvittaessa suolalla. Nauti tuoreen korianterin kanssa.

Alkuperäinen ohje: Sips & Spoonfuls

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.