”Feel good -bars”

dsc04033_1.jpg

 

Mitä tehdä, kun päässä soi klassikko ”uuuuuu, I feel GOOD! NANANANAN!” ja mahassa köllöttelee päivän kaikki kolme lämmintä ruokaa aamu-ja välipaloineen? More food? Hell ya!

Kerron tätäkin aihetta liippaavista elämänmuutoksistani lisää myöhemmissä postauksissa (sillä en oikein tiedä mistä päästä alan vyyhtiä purkamaan), ja annan tälle reseptiihanuudelleni sen ansaitsemat 15 minutes of fame. Kyseinen resepti sai alkunsa ongelmasta: tarvitsin töihin ja työmatkoille jonkin helposti mukana kulkevan, nopeasti syötävän ja energiatiheän välipalan, jonka ehdin syödä metromatkan päätteeksi citykäytävässä tai työpaikan keittiössä äkkiä ennen vuoron alkua ja joka ei hölsky vatsassa tai saa sitä turpoamaan rantapallon kokoiseksi. Suurin tarve tälle lisäenergialle on aamupäivisin, vaikka syönkin aina ison aamupalan ennen töihin lähtöä. Monesti kahvi- tai lounastauko venyy kuitenkin lähemmäs puoltapäivää eikä silloin seitsemän aikaan syöty isokaan aamiainen tahdo antaa energiaa portaiden edestakaiseen ravaamiseen ja varastoissa juoksemiseen. Tämän takia pyrinkin nappaamaan aina jotain pientä suuhuni ennen työvuoron alkua, vaikka aamupalasta olisikin kulunut vain hetki.

Ratkaisua patukkaongelmaani hain ensin Ruohonjuuresta, Prismoista ja Punnitse&Säästä -liikkeistä. Etsin pientä, mielellään kauraista välipalapatukkaa, joka ei ole ympätty täyteen lisäaineita eikä olisi makuuni liian makea. Kuudennen epäonnistuneen ”suolaisen” patukan kohdalla olin jo valmis heittämään pyyhkeen kehään, mutta onneksi otin itseäni niskasta kiinni ja päätin vääntää patukat omin pienin kätösin. Tein kolme koe-erää (koska tarpeita ei ollut enempään), joista onnistui yksi. Tämäkään resepti ei ehkä ole vielä ”the bar”, mutta näin lähelle täydellisyyttä en päässyt ainakaan kaupan välipalapatukoilla. 

 

dsc04039.jpg

 

Laita uuni kuumenemaan 175° C:een. Sulata kiinteä hunaja mikrossa pienellä teholla ja lisää joukkoon kuivat aineet. Lisää tippa maitoa niin, ettei seos muistuta saharan hiekka-aavikkoa. Varo kuitenkin tekemästä massasta liian kosteaa, sillä tällöin seos ei ”kiinteydy” paistovaiheessa eivätkä patukat pysy kasassa. Kun kaikki aineet on sekoitettu hyvin, kaada massa ohueksi levyksi vuorattuun uunivuokaan ja paista em. lämmössä noin 15 minuutin ajan. Ota vuoka pois uunista, anna valmiin kauralevyn jäähtyä hetkiä ja leikkaa haluamasi kokoisiksi palasiksi. Nauti 

 

 

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.