Jos kukaan ei usko

Sinä itse tunnet itsesi parhaiten.

Ja olet näköjään myös itsesi oma lääkäri ja hoitaja. Oman kehosi asiantuntija.

Näinhän siinä kävi, että kortisolitasoni on romahtanut. Lisämunuaiseni ei tuota enää tarpeeksi kortisolia joka johtaa tähän järjettömään väsymykseen. Yksinkertaisesti ei ole vain enää energiaa.  Aamulla on vaikea nousta ylös sängystä, olen jatkuvasti väsynyt eikä nukkuminen poista sitä. Himoitsen makeita ruokia, energia on nollissa ja asioiden hoitaminen vaatii  järjetöntä ponnistelua. Stressinsietokyky ei ole kovinkaan hyvä. Ajatukset harhailee ja muisti ei meinaa pelata.

Välillä tuntee olevansa todella yksin. Kun ei lääkärikään usko vaikka kerrot väsymyksen olevan jo epänormaalia etkä usko sen johtuvan  nyt pelkästä uupumuksesta. Usein kuulee sanottavan ”Mutta kun sä et näytä siltä.” Miltähän pitäisi näyttää että uskotaan? Jos olet alakuloinen niin annetaan resepti mielialalääkkeisiin ja väsymys kuitataan masennuksena. Jos näytät iloiselta ja jutustelet mukavia niin vikaa ei ole. Se, että olen tässä ja nyt, on kovan pääni, periksi antamattoman, positiivisen minäni ansiota! En anna ”mustan” mielen voittaa vaikka aika ajoin ollaankin nenäkkäin ja katsotaan vajoanko pohjalle. Siellä ollaan käyty ja joskus tulee vieläkin päiviä, että vedän suihkussa huutoitkua, tekisi mieli luovuttaa ja antaa huonojen fiilisten jäädä päälle. Ne ovat vain onneksi ohimeneviä hetkiä.

Ensi viikolla olen menossa ottamaan muutaman lisätestin jotta selviää varmasti mistä lisämunuaisten uupuminen johtuu. Uskon sen johtuvan vuosia kestäneestä stressistä, ylikierrostilasta ja läheisten kuolemista jne. Mutta sairaudet tulee sulkea pois kuitenkin. Tämän jälkeen varaan ajan funktionaalisen lääketieteen asiantuntijalle.

Lauantain kruunasi pihvilounas kera kasvisten.

Itsehoitona tärkeää on puhdas ruoka ja sokerien välttäminen. Myös kofeiini ja alkoholi rasittavat lisämunuaisia entisestään. Lisäksi on hyvä tankata niitä laadukkaita lisäravinteita joista jo viime jutussa kerroinkin. Nyt lisäsin arsenaaliin vielä vahvan C-vitamiinin.

Älkää luovuttako vaikka olo olosi kuinka kurja! Vaatikaa hoitoa ja ottakaa hoito myös vastaan, jos sitä tarjotaan. Oma hyvinvointi on kaikkein tärkeintä!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *