Inspiraationi

Syksy on ollut pitkästä aikaa inspiroivinta aikaa mulle. Ideoita pyörii jatkuvasti päässä ja halusin tulla jakamaan tänne vähän omia fiiliksiäni. Joskus on vaikeaa tunnistaa omia mieltymyksiä, mielipiteet vaihtuvat ja trendit muuttuvat. Itse olen käynyt monia vuosia läpi sitä, että mikä itseäni inspiroi? Mikä on se oma juttu tai tyyli? Nämä asiat ovat ehkä edelleenkin vähän auki ja ajatukseni ovat välillä aivan solmussa. Pidän niin monenlaisista asioista, että välillä on vaikeaa poimia se oma punainen lanka joukosta. Ehkä vasta nyt uskon löytäneeni sen oman juttuni, jota haluan jatkaa.

En kuulu suoranaisesti siihen jakaumaan, joka ottaa esikuvakseen esimerkiksi somen muutamat ihmiset ja pyrkivät heidän tyyliinsä. Pyrin kehittämään omaa tyyliäni ideoita keräillen vähän kaikkialta. Saan inspiraatiota vähän kaikesta jota näen ja kuulen :D.

Olen mielestäni vuosien mittaan rohkaistunut enemmän vaatetyylini luomisessa. Uskallan olla se joka olen, enkä peittele mieltymyksiäni enää muilta. Välillä vaatekaupassa tulee mietittyä, että uskallanko ostaa jotain näinkin uniikkia, mutta miksipä ei. Elän kuitenkin omassa kehossani ja erilaisuus on myös rikkaus.

Tässä listaus asioista, jotka ovat viimeaikoina inspiroineet mua erityisen paljon/ovat mun suosikkeja.

Sisustus

Sisustuksessa olen  inspiroitunut runsaammista kokonaisuuksista, joka on aika yllättävää, koska aiemmin rakastin enemmän selkeitä linjoja ja todella minimalistista sisustusta. Pikkuhiljaa minimalistisuus on saanut jäädä taakseen. Tuntuu, että tätä seuraavaa toistan jo kaikkialla, mutta seesteisyys ja luonnonsävyt ovat varmaankin ikuiset lempparini, johon en koskaan kyllästy. Luonnon materiaalit on myös suuri rakkauteni, ne näkyvät enemmän jo vaatteissani sekä kotimme sisustuksessa. Muodissa on ollut myös kauniit kuivatut leikkokukat, sekä erilaiset heinät. Uskon niiden pysyvän ainakin omassa suosiossani. Ehkä myös siksi, että ne ovat ainoita jotka saan pidettyä hengissä :D. Yhdeksi suosikikseni nousi myös trendeistä erilaiset patsaat.

Muoti ja trendit

En ole rahallisista syistä päässyt täysin vielä toteuttamaan itseäni vaatetyylin osalta, mutta rakastan casual-tyyppisiä vaatteita, joita kaupat on yhä enemmän pullollaan. Bleiserit, kimonot, oloasut, neulemekot, ruutu-, ja eläinkuosit ovat mun suosikit nyt. Olen koittanut kiinnittää enemmän huomiota vaatteiden luonnonmukaisuuteen, mutta usein kuitenkin on tullut ostettua vaatteet lähes ulkonäön ja mukavuuden perusteella.

Erilaiset hiuspinnit ja pannat ovat mielestäni ihana trendi, joka palasi vuosien jälkeen saavuttaen suuren suosion. Nämä herättivät myös mun kiinnostuksen ja aloinkin laittamaan edelliseen verrattaessa enemmän hiuksia. Pienet yksityiskohdat tuo lookkiin kivaa naisekkuutta!

Ennen en käyttänyt erityisesti koruja, mutta jokin sai mut inspiroitumaan niistä. Tän hetken lemppareita on ollut kasvosiluetti-tyyppiset korut, pyöreät litteät kaulakorut sekä erilaiset luonnonkivet kaulakoruissa tai sormuksissa. Kestosuosikkina tietty kellot!

Somen voima

Somessa inspiroivimpia instagram tilejä tällä hetkellä ovat @saraollila,@annikaollila,  @turunenkaisa, @sarahpour, @saraparikka ja @jonnalepp. Pyrin nykyään enemmän seuraamaan inspiroivia tilejä, joissa käsitellään kiinnostavia aiheita joihin voi samaistua usein. Itselleni tärkeää on myös unelmoinnin mahdollisuus sekä feedin yhteensopivuus.

Olen koittanut kuunnella podcasteja, mutta jotenkin päädyn usein katsomaan sarjojen jaksoja jälkikäteen tai kuuntelen Papupata-podcastia. Vitsi että Johannan ja Saran juttuja on ihanaa kuunnella. Aiemmin saunaa kunnostaessakin kuuntelin heidän juttuja nauraen.

Pinterest on mun yksi suurin inspiraation lähde, siellä aikaa saa kulumaan ihan liikaa!

Musiikki

Kuuntelen melko laajasti erilaisia genrejä, mutta nyt olen inspiroitunut eniten Indie-musiikista. Aiemmin akustiset coverit oli pidempään kovassa kuuntelussa.

Ravinto

En oo super hyvä kokki, mutta koitan tässä vähän treenailla ruoan laittoa yhä enemmän. Meidän taloudessa oon parempi makeissa herkuissa, vaikken niitä itse tykkää syödäkään. Ruoat joissa raaka-aineita on luonnosta kiehtoo mua tällä hetkellä paljon. Ruoanlaitossa nykyään inspiroi myös kauniit tarjoiluastiat ja ottimet, jotka on varmasti mun joululahjatoivelistalla.

Vajaa vuosi sitten aloin juomaan joka päivä kahvia ja nyt aamun paras hetki on se kun saa lämpimän kahvikupin käteen. Juttua ei helpota se miten somessa näkyy porukalla kotona maidon vaahdottimia, makusiirappeja ym. Nam!! Tällasista tulee vielä mun heikkous.

Urheilu

Aiemmin puhuinkin mun elämäntapamuutoksesta, joka tosin lähti vähän heikosti käyntiin sairastelujen vuoksi. Ennen en ollut niin kiinnostunut urheilusta, venyttelystä ym. Yhtenä päivänä löysin kuitenkin suuren innon etenkin venyttelyyn ja lihaskuntoon. Toivon, että saan eri jutuista tähän vielä lisäpotkua ja inspistä.

Inspiroivaa viikonloppua <3

– Iida

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *