Tapahtumavinkki lauantaille - Lakritsifestivaalit

iivents

Tulevana lauantaina kannattaa suunnata Wanhaan Satamaan mussuttamaan mustaa nannaa, mikäli verenpaine kestää ja lakut ja salmiakki maistuu! Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettävä Lakritsifestivaali nimittäin rantautuu länsinaapurista tänne meidän kaikkien herkkusuiden iloksi.

Yksiössä -blogissa olikin jo iiihana reseptivinkki ja pääsylippuarvonta tapahtumaan. Jee! 

Olen salmiakin suurkuluttajana ja aktivistina vieraillut Stokiksessa pariin otteeseen Lakrits Festivalilla ja voin sanoa, että messutunnelma on katossaan, kun pöydät notkuu mieluisia namusia. Näitä makeisia ja monia muita tuli maisteltua viime vuoden Tukholman reissulla. Makiaa oli, tänä vuonna en harmittavasti päässyt vierailulle päällekäisten tapahtumien vuoksi. Onneksi saamme nauttia festareista nyt myös Helsingissä! 

Toin säkkikaupalla tuliaisia (itselleni), muun muassa Sallosin kovia karkkeja ja pienen pussukan salmiakkisuttua. Toimii hyvin jäden kanssa.

If you want to taste some sweet and salty - you better visit the Lakritsifestivaali (Liquirice Festival) next Saturday. The event will take place in Wanha Satama, where you'll find all sorts of sweets. It's a heaven for a liquirice and salmiakki fan like me! 

I'll bet you can buy these looooovely black sweets also from the Laktrisifestivaalit! The pictures are taken at the Stockholm event a year ago, so I am curious to see what do the Finnish liquirice fair has to offer. 

”Festivaalikävijöille on luvassa paljon tietoa ja iloa lakritsista ja salmiakista. Kävijät voivat osallistua muun muassa herkullisiin maistajaisluentoihimme, joiden teemoina ovat ’Mitä on lakritsi?’ ja ’Salmiakkimaaottelu Suomi-Ruotsi’. Niihin ehtii yhä ilmoittautua”, sanoo Tuija Räsänen. Palkitut suomalaiset ja ruotsalaiset makeistuotteet tekijöineen ovat niin ikään festivaalilla: yhtenä esimerkkinä Salmiakkola, toffee, joka on äänestetty Ruotsin suosikkilakritsiksi vuosina 2013 ja 2014. Lehdistötiedote

Oma suosikkini on Salmiakkola - en tiedä mitä tuohon tuotteeseen on leivottu sisälle, mutta kun sitä maistaa himppuruisenkin palasen niin olet koukussa. Nyt se on sanottu, ei kannata jälkikäteen ihmetellä jos tuotteeseen jää kiinni. Karkkikauppa Sweetheart on lievittänyt Salmiakkola -tuskaani ihailtavan säännöllisesti, joten jos niin iloisesti käy että pääset maistelemaan tuotetta - sitä saa myös jälkikäteen ostettua lisää. 

Tällä ladylla on mellevä asu päällään! :) Tavataankohan lauantaina vastaavia ilmestyksiä?!

Nähdäänkö festareilla? Minä ainakin menen, Mums!

Tule moikkaamaan Omppu Designin ständille jos suuntaat Wanhaan Satamaan!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.