Koti on siellä missä sydän on?

633D1A90-1E2B-4B50-9A1F-E486DB9D821F.jpeg

Home.jpg

Olen miettinyt viime aikoina paljon kotia. Sitä, mikä tekee kodin ja miltä koti tuntuu. Mistä tietää, että on kotona.

Sanonta Koti on siellä missä sydän on voi olla jollekin itsestään selvä ja rauhoittava ajatus. Minut se tekee jotenkin levottomaksi. Tarkoittaako sydän rakkautta ihmiseen vai paikkaan? Minun sydämeni on rakkaudessa ihmiseen Raumalla, mutta rakkaudessa kotikaupunkiini Turussa. Uusi koti on Raumalla, mutta kaipuu kotikaupunkiin saa välillä aika hurjat mittasuhteet.

Sopeutuminen vie aikansa, se on selvää. Muutin rakkauden perässä Raumalle huhtikuussa 2018. Tilanne on siis vielä hyvin tuore, ja herättää kaikenlaisia tunteita edelleen päivittäin. Muutto 80 km länteen ei jonkun mielestä kai ole muutos ollenkaan. Yllätyin itsekin siitä, miten kompuroiden uusi alku on mennyt. En odottanut mitään tällaista, vaan onnea ja auvoa. Turkuun on vaan ikävä. Olen kasvanut ja asunut koko ikäni 39,5-vuotiaaksi Turussa. Sielunmaisemani on saaristossa.

Kerron tulevissa postauksissa lisää ja tarkemmin siitä, millaista on sopeutua uuteen kotipaikkaan ja millaisia tuntemuksia ja tilanteita se tuo tullessaan. Sydän on onneksi jo puoliksi täällä ja ikiomii juttuja, jotka tekevät onnelliseksi joka päivä.

 

– Ninni

Kommentit (2)
 1. Nora / Dreamer Achiever
  23.10.2018, 10:15

  Mulle koti on aina ollut siellä, missä mä ja mun MacBook ollaan. Olen muuttanut noin 20 kertaa 25 ikävuoteni aikana niin jotenkin en ole koskaan vahvasti sitonut itseäni tai kotikäsitystäni johonkin tiettyyn sijaintiin. Tsemppiä pohdintoihin ja uuteen kotipaikkaan. 🙂

  1. Kiitos, Nora! Ihailen kaltaisiasi ”läppärityöläisiä” ja tunnen itseni jollain tavalla rajoittuneeksi, kun vertaan itseäni. Vaikka ei pidäkään vertailla. 🙂

   Kirjoittelen aiheesta pian lisää.

    

   – Ninni

    

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *