Munaa joka lähtöön ja makuun

... sekä tietenkin vähän höyheniä ja pääsiäiskarkkien säilömiseen sopivia lasisia kanoja tai kukkoja.

Rairuohomme tuppaavat joko homehtumaan tai sitten niitä ei muisteta istuttaakaan. Vaihtoehtoisesti kissat repivät ruohoparat siemenineen päivineen naamariinsa. Niisk. Kahtialeikattuun maitopurkkiin sullottuja ruohoasetelmia Tiimarin (rauha muistolleen) pörrötipujen koristamina ei siis meillä näy, mutta erilaisia koristemunia riittää senkin edestä. Niitä on ripoteltu pitkin tasoja sekä ripustettu erilaisiin oksaviritelmiin parveketta ja vessaa lukuunottamatta jokaiseen huoneeseen.

Koska koristemunia tuntuisi olevan myynnissä jos jokin sorttisia, tuollaisista lapsellisen-piirroskuvasöpöistä aina keraamisiin ja intiahenkisiin muniin asti, luulisi jokaiselle löytyvän omansa. En tiedä, huutelevatko itäveren rippeeni nimeäni vai mistä on kyse, mutta omasta mielestäni hienoimpia pääsiäiskoristeita olisivat tällä hetkellä mahdollisimman pienellä piiperryksellä ja "kultauksella" koristellut munaset. Uh, se siitä tyylikkyydestä ja graafisuudesta sitten.

Koristellaanko teillä kotia pääsiäisasuun vai jääkö pääsiäinen paitsioon joulun ja vappupallojen väliin?

 

Kollaasien pääsiäiskoristeet: Tiger ja Indiska

Kommentit

phocahispida

Suklaamunilla pääsee todellakin tunnelmaan! Mihin niitä koristeita sitten enää tarvitsee? ;)

PSK
Insert Cool Phrase

Oi, haluaisin kaikki, mitä olit postaukseen kerännyt!
Lapsuudenkodissani äiti vaihtaa pääsiäisen korvilla mm. pöytäliinan, tabletit, koristelee pajunoksat, rairuoho löytyy ja pupuja & tipuja ja muuta rekvisiittaa on hyvällä maulla laitettu. Ja sama meininki on omassa kämpässäni, tosin vähemmällä varustuksella. Tätä ei varmaan saisi ääneen sanoa, mutta en "malta" odottaa perintöä... Ja onhan tottakai kaikissa koristeissa palanen lapsuutta, eli tunnearvoa niissä on paljon.

phocahispida

Lapsuudenkodissani koristellaan myös ahkerasti pääsisäiseksi ja siksi tulisikin varmaan jotenkin höhlä olo, jos yhtäkkiä sen lystin lopettaisin.

Tunnustan vieneeni esikoisen oikeudella sekä joulu- että pääsiäiskoristeita kotoa muuttaessani jo pienen jemmallisen "ennakkoperintönä" ja tietenkin hamstranneeni esim. kauniita lasimunia mm. Pentikin pääsiäisenjälkeisaleista, joista tavaraa ei viedä samalla tavoin käsistä kuin joulualeista. Suomalaiset, tuo joulu-juhannus-kansa....

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.