Tiede vastaan tunne eli päiväkodin aamiaispöydässä kuultua

Olimme keskustelleet lapsemme kanssa useampaan otteeseen valoisan ja pimeän ajan vaihtelusta, auringonnousuista ja iltaruskoista. Siitä, miten aurinko hujahtaa maapallon pyöriessä sen toiselle puolelle ja siellä on valoisaa silloin kun meillä on pimeää.

Asia oli ilmeisesti niin ihmeellinen ja innostava, että siitä oli saatu jutunjuurta päiväkodin aamiaispöytäkeskusteluunkin. Kuutti oli kertoillut vieruskaverilleen:

Maapallo pyörii. Kun aurinko menee maapallon toiselle puolelle, tulee pimeä.

Vieruskaveri oli tuijottanut tätä hetken ja antanut sitten oman panoksensa keskusteluun:

Maapallo on pelottava.

Ah, lapset, nuo pienet luonnontieteilijät, filosofit ja tunteella asioihin suhtautuvat tuulellakävijät; Koskaan ei tiedä, millaiseen lausuntoon, älynväläykseen tai kummalliseen juonenkäänteeseen keskustelu päättyykään.

 

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Mulla on ihan aikuinen kaveri, joka voisi sanoa saman jutun :D Kokee ns. planeettakauhua :D

Itseänihän ahdistaa mm. meri. Jotenkin tosi luonnotonta, että se on niin syvä. Ihan liikaa vettä, yyyh.

phocahispida

Planeettakauhua en pode, mutta tuon meripointin voin kyllä tavallaan ymmärtää;
Lapsuuden kesät järvien, vieläpä kohtuullisen hallittavan kokoisten ja syvyisten sellaisten, rannoilla viettäneestä miehen vanhempien kesäpaikan vieressä vellova meri tuntuu suuruudessaan vähän vieraalta ja hurjalta, valtamerien ulapoista puhumattakaan.

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Joo hyi, meri-pelko! Yyyyh, mulle tulee melkein fyysisesti paha olo, kun ajattelen meren syvyyttä. Laivoilla kyllä viihdyn, mutta pyrin visusti olemaan ajattelematta sitä "pohjatonta" pimeyttä. Yök!

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Hih, lapset on mainioita! Meillä puhuttiin samasta aiheesta myös joku aika sitten ja tämähän oli toki askarruttanut myös päiväkodissa. Poitsu kysyi hoitajilta sata kertaa päivän aikana: "Miksi maapallo pyörii?" :D Arvaa, kiittelivätkö hoitajat? ;)

phocahispida

Kaveri kertoi yhden lapsen pohtineen päiväkodissa pitkään ja hartaasti sitä, miksi isillä on välillä aamuisin isompi kikkeli kuin muutoin. Olisi kuulemma kelvanneet siinä kohtaa avaruusaiheisetkin kysymykset. :,D

Nannannaa
Pahinta Nannaa

AHAHAHAH! Vitsi, mä kuolen nauruun! Onneks omalla työpaikalla ei oo lapset tollasta laukoneet, olis varmaan pokassa pitelemistä. Saati että oma lapsi rupeis, ehhehe... Muuten nuo alapääasiat on kyllä olleet poitsulla viime aikoina mielessä. Vauvatkin kuulemma ryömivät pois äidin masusta, voi luoja. :D Sitä se ei sentäs vielä ole tarkentanut, että mitä kautta se oikein sieltä masusta ryömii...

Pari pientä miestä olivat keskustelleet lehdistä ja ihmetystä oli herättänyt eräs kuva. Siis miksi joku täti piti sedän pippeliä suussa? Niin. Kertokaapa se.

phocahispida

Ehkä se maistui hyvälle? :D

phocahispida

2v:lle voisi jo ehkä selittää, että siinä pippelissä voi olla pissaa, ettei ehkä kannata pistää suuhun? 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.