Muutto

Viime keskiviikkona pakkasin suurimman osan vaatekaappiani laukkuihin ja vilkutin Heiheit Kemille.

kemi.jpg

Muutimme kesäksi Rovaniemelle T:n kanssa, koska pääsin yliopistolle töihin.

Ylpällä oli viime viikolla kansainvälinen seminaari. Työtehtäviini kuului Rovaniemen esittely. Vierailimmekin…

santa.jpg…joulupukin luona! It was magical! Itse tapaamisesta Pukin kanssa ei saanut ottaa valokuvia, mutta suosittelen kaikkia Rovaniemellä vierailevia käymään Napapiirillä Joulupukin tuvassa. Se on todellinen kokemus, vaikka joulusta ei muuten niin välittäisikään. Itsehän olin koko visiitin ihan pähkinöinä, koska olen True Christmas lover! Vaikka pyörimme Napapiirillä kolmisen tuntia, en ehtinyt vielä tutustua joka paikkaan (esimerkiksi Marimekon Outletiin), joten uusi visiitti on suunnitelmissa as soon as possible. Napapiirille pääsee Rovaniemen keskustasta helposti pyörällä. Matkaa on vain kuutisen kilometriä.

Olen koko talven haaveillut porojen silittämisestä ja vihdoin pääsin käymään Napapiirin porofarmilla.

poro.jpg

Suosittelen Rollo-turisteille myös Arktikum-vierailua, jo pelkästään sen mielettömän arkitehtuurin takia. Museossa on kattava Lappi-näyttely, joka kiinnosti erityisesti tätä Lapin sota -fania. Myös tiedekeskus puoli, ja etenkin revontulihuone oli hieno. Revontulihuoneessa pääsee mukavasti makoillen tutustumaan revontuliin ja niiden mytologiaan. Revontulet näytetään keinotekoisella taivaalla. Kokemus oli vähintäänkin rentouttava ja sitä täydensi Arktikumissa väliaikaisena näyttelynä oleva Revontulet-osio.

arktikum.jpg

Kesäkuun viikonlopuille on Napapiirin lisäksi suunniteilla reissut Ranuan eläintarhaan, sekä Pilkkeeseen ja Korundiin.

Muutenkin blogipäivittely muuttuu aktiivisemmaksi, koska Rovaniemellä on itselläkin huomattavasti aktiivisempi olo kuin Kempton townissa. Viime viikkolla olo oli kuin etelänlomalla. Lämpötila pysyi 30 asteen paikkeilla ja kaupunki oli täynnä elämää. Todella virkistävää koko talven hiljaiselon jälkeen.

lordiaukiolle.jpg

suhteet oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *