Happiness is to do weird things with weird people

vicestylereiterbygebhartcqc05.jpg

 

Satunnaiset hölmöilyt ovat elämässä kaikista hauskimpia. Ne ovat parhaassa tapauksessa ilmaisia, täynnä itseironiaa ja tuottavat myös muille hyvää mieltä tai vähintään pientä hämmennystä. Jälkikäteen niistä jäävät mieleen hyvät muistot ja tarinat sekä tunne siitä, että elämää on ihanaa elää.

 

Vietin uuden vuoden ystävän kanssa lempipizzeriassamme urheiluvaatteet ja kumisaappaat päällä. Korkkasimme paikassa alkoholittoman skumpan juhlapäivän kunniaksi. Samassa asussa jatkoimme karaokebaariin. Välillä hävetti, mutta lopulta tilanteen hauskuus vei voiton.

 

vicestylereiterbygebhartcqc01.jpg

 

Tammikuussa matkasimme erään ystäväni kanssa Turkuun juhannusvaatteissa. Oli kukkaseppeleet hiuksissa, pitkät helmat ja kukkakuosia. Ihmisiä ihmetytti ja ihastutti. Meitä lähinnä nauratti. Kun Suomen talvi on kylmä, ankea ja pimeä, värikkäät kukkakuosit näyttivät piristävältä taideteokselta harmaata kangasta vasten. 

 

Osallistuin myös kerran lyhyellä varoitusajalla luennolle, mikä huipentui lopuksi afrikkalaiseen rumpujen soittoon ja tanssiin. Yleisöä pyydettiin tietysti nousemaan ylös ja osallistumaan – Mama Africa näytti edessä mallia. Hetkessä ryhmä aikuisia ihmisiä heilutteli lanteitaan ja käsiään iloisesti nauraen rumpubiittien tahdissa. Keskellä tavallista arkipäivää, tietenkin. 

 

Ja tätä tarinoiden listaa voisi jatkaa äärettömiin…

 

vicestylereiterbygebhartcqc11.jpg

 

Meillä ihmisillä on tapana altistaa itsemme ja toisemme häpeän tunteelle ja irrottelulle ainoastaan, kun kyseessä ovat polttarit tai jokin muu suuri juhlapäivä. Silloin on hyväksyttävää käyttää kreisejä peruukkeja ja laulaa kaduilla suomi-iskelmiä. Mutta lopuksi sellaisia juhlapäiviä tulee elämässä liian harvoin.

 

Kehotan jokaista ihmistä juhlimaan enemmän ja heittäytymään mukaan hassuihin juttuihin hassujen ihmisten kanssa. Se on niin ihanaa, niin noloa, niin hauskaa. 

 

Unelmieni maailmassa jo peruskouluissa opetettaisiin myös aitoa hauskanpitoa, pelleilyä, huonoja vitsejä ja komiikkaa. Sellaista, missä ei naureta vain toisten ihmisten kustannuksella vaan eniten ihan omalla. Kun maailma itsessään sisältää paljon pahaa, pitäisi elämisen vastapainoksi tarjota tunnetta siitä, ettei kaikki ehkä olekaan niin vakavaa – et ainakaan sinä itse. 

 

vicestylereiterbygebhartcqc02.jpg

KUVAT © by Vice / Photography Daniel Gebhart de Koekkoek / Model Sabrina Reiter / Via Vice

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta hopsoa ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *