savuporo-kantarellikeitto ja kasvissyöjän hermoromahdus

Hei äiti, nyt mulla meni lopullisesti hermot.

Muistatko kun yli puoli vuotta sitten irtisanoin suhteeni lihaan täysin, ja jokaisena kertana kokkaillessasi kanakastiketta kehoitit minua kasvot peruslukemilla "vain nyppimään kananpalaset pois" ikään kuin se tekisi ruuastasi jotenkin kasvissyöjälle sopivamman? Entä milloin ajattelit lakata hokemasta kysymystä "etkö sä vieläkään syö lihaa" jokaikinen viikko, kun kohteliaasti kieltäydyn yhteisestä illallisesta hookoon blöön uunimakkaran ääressä? Tai milloin ylipäätään käsität, että vaikka niitä savuporonpalasia onkin siroteltuna kantarellikeittoon ehkä ruokalusikallisen verran, poro ei siitä ilman mustaa magiaa porkkanaksi muutu?

Vielä miljoonannen kerran: tyttäresi ei syö lihaa. Tyttärelläsi ei ole mitään sen suurempaa elämänflosofiaa että miksi, eikä tyttäresi ole hippi, anarkisti, kapinallinen tai edes erilainen. Tyttäresi on vain ihan tavallinen ihminen, joka eräänä päivänä lakkasi syömästä lihaa.

Jos vielä kerran yrität yhtäkin ruokahuijausta kun saavun töistä kotiin väsyneenä ja nälkäisenä, muutan itseni täysin samannäköiseksi kuin ystäväni Homer kuvassa. Viimeistään silloin, rakas äitini, minulla menee herneet nenään ja sinulla Popsin grillinakit. Kirjaimellisesti.

kuva weheartit

Kommentit

so out of glamour

Löysin sun palstan tänään ja alan seurailee, kivoja juttuja sulla :) Pakko kommentoida tähän että tiedän ton fiiliksen niiiiin hyvin, oon ollu kasvissyöjä ilman mitään elämää suurempia filosofioita jo 4-5 vuotta ja edelleenkin joudun selittelemään sitä ja ARGH! :D tsemii!

netta jasminet

Jes, sielunsympatiaa! On se jännä että kasvissyöntiä joutuu aina selittelemään mutta pihvin mutustelua ei. 

Ihana kuulla että juttuni kiinnostavat. Jokainen lukija on lämpimästi tervetullut tälle palstalle, söi sitten lihaa tai ei! :-)

Annaleena
Hippulat

Hahhah,

jätin lihat pois 12-vuotiaana. Vielä tänäkin päivänä, 12 vuotta myöhemmin, aina kotona vieraillessani mun rakas isäni kyselee että etkös ottaisi vähän tuota possunleikettä... Ei kiitos, isi. Mut näin se menee, boats against the current.

Huippu blogi, olipas kiva löytää tämä Lilyn syövereistä! :)

netta jasminet

Tjenare Annaleena ja kiitos kommentista! Kävin kurkkaamassa sun palstaa ja aion varmasti palata siihen myöhemmin paremmalla ajalla. Shanghai kiinnostaa! :)

Kommentoi