Maailman ylikulutuspäivä

maapallo.PNG

Tässä on oikeastaan syy siihen, miksi edes aloin kirjoittamaan blogia. Itselleni on tärkeää kunnioittaa luontoa ja eläimiä. Törmään jatkuvasti ihmisiin, jotka eivät tiedä näistä asioista, joten ajattelin, että tämä olisi hyvä tapa levittää tietoa.

Tänään on maailman ylikutuspäivä, eli tältä vuodelta on uusiutuvat luonnonvarat käytetty. (Suomen ylikulutuspäivä oli jo 3.4. tänä vuonna, eli aika heikosti menee. Jos kaikki eläisivät kuten suomalaiset, tarvittaisiin kolme maapalloa, jotta kulutus pysyisi kestävällä tasolla). Meidän pitäisi todella muuttaa kulutustottumuksiamme, jotta maapallo ei eläisi jatkuvasti yli varojensa. Ylikulutuksen suurimmat syyt ovat asuminen ja liikkuminen, mutta myös ruoantuotannolla on suuri osansa. Ruoantuotanto on myöskin varmasti yksi helpommista asioista korjata omassa elämässään.

Valtaosa maatalouskäytössä olevasta maasta käytetään eläinperäisten tuotteiden valmistukseen. Muuttamalla ruokavaliotaan kasvispainotteisemmaksi voi täten vähentää huomattavasti maapallon kuormitusta. Kannustankin jokaista tekemään edes pieniä muutoksia elämäntavoissaan yhteisen hyvän eteen! 🙂

Ja tässä vaiheessa aina joku jossain toteaa, ettei ole mitään väliä mitä yksittäinen ihminen tekee, koska kiinalaiset tehtaat saastuttavat niin paljon. Totta on, että ne saastuttavat, mutta jos jokainen tekee vähän, niin lopputulos onkin jo melkoisesti.

kasvisruoka.PNG

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *